心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果係我,我會好努力生存努力搵錢還返錢俾人,一走了之只會係一世的"對唔住"
我都問銀行借過錢架,自己慳慳下都還到,依家清曬了,你不如試下申請宗援,申請公屋,一來慳返租先,又有生活費,然後如果仔仔有家人幫手湊,自己再搵PARTIME做下,慳D洗還到架,唔好諗D負思想,正面D面對,加油啊~!!

水晶宮

nananaa2819 發表於 20-10-28 13:02
對唔住所有人...對不起

問財務公司借,還款長期耐D,但起碼對得起別人!不怕的責任感,我爸爸還債還到死顆日,都冇問題,我們陪他走過!你也要加油撐下去!
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

nananaa2819 發表於 20-10-28 11:44
做生意...借落朋友同事過百萬...俾人走咗...點還番俾朋友?我真係解決唔到了
...

其實百幾萬你係一定還到囉,如果走左,真係好自私,第一,你搞埋呀仔,佢甘細個,咩美麗風景都未見過,佢仲有大好人生要過,娶老婆,生小朋友等。第二,你走左,你點對得住你朋友,就算你依家還唔到,都要盡力去還,你回想起你朋友當初義不容辭甘借錢比你,你一定唔可以一走了之。你一定還到架,你一定可以過到難關架,你仔仔係身邊支持你,你從今日開始要振作,問下銀行可以借到幾錢慢慢還吧,有手有腳,一生人只行一次,唔好放棄呀!加油!!!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

有個老婆婆佢老公在70幾歲時患癌症,醫生當時提供的醫療方案費用高達100萬以上,老婆婆向周圍朋友借了,可惜不到1年老伯伯也是走了

70幾歲的老婆婆日夜工作,能賺錢的都做,訪問中,老婆回答,我最大的心願是還錢,那曾經幫助我的,還錢是對他們最好的報答,當時老婆婆只差十幾萬就還清

你比她有的是更充足的時間,一定還得到!加油

MeiCheLin    發表於 21-3-17 11:32
littlefunpig    發表於 20-11-5 13:46
IamChuChu    發表於 20-11-1 12:48

男爵府

回覆樓主:

有的熱線有社工傾訴下,講出來會舒服的,一定捱得過去的,不開心的寫出來,生命來得不易,請珍惜生命!!加油

子爵府

WAIWAI628 發表於 20-10-29 09:09
其實百幾萬你係一定還到囉,如果走左,真係好自私,第一,你搞埋呀仔,佢甘細個,咩美麗風景都未見過,佢 ...

Agree

子爵府

WAIWAI628 發表於 20-10-29 09:09
其實百幾萬你係一定還到囉,如果走左,真係好自私,第一,你搞埋呀仔,佢甘細個,咩美麗風景都未見過,佢 ...

Agree

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至