自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Vin仔媽 發表於 20-10-28 22:05
有d喺淘寶買,香港同款嘅貴成幾舊水

係呀
有嘅喺旺角中心/小店見到嗰啲其實都係淘寶貨

公爵府

2023年兔年勳章

siufcat 發表於 20-10-28 18:52
其實啲料都唔差不過好似好薄咁樣都要$200..以上
仲要只係淨色 燙字都咁貴

咁得意嘅,衫係時裝,點會用厚薄,造工去衡量價值?

時裝嘅成本,基本大部分係品牌,設計。製造成本分分鐘唔及成本嘅一、兩成。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

siufcat 發表於 20-10-28 18:52
其實啲料都唔差不過好似好薄咁樣都要$200..以上
仲要只係淨色 燙字都咁貴

邊度買會平?或者話價錢合理?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

香港有幾間連鎖店
過頭笠好多時都唔使$50

男爵府

淨係去U記買衫,平靚正

複式洋房

貴唔係重點 重點係又貴又唔靚

大宅

ASOS 等7~8折code, 唔岩免費退,又多碼分
ZARA 減價執西裝外套,OP
Uniqlo 買basic 淨色野,U 記不是玩fashion, 只能mix & match
少量淘寶,因退貨麻煩,靚cut 靚料都過百人仔
執過季名牌去YOOX

香港D 鋪租全球最貴,點會賣得平

男爵府

littlefire 發表於 20-10-28 23:15
ASOS 等7~8折code, 唔岩免費退,又多碼分
ZARA 減價執西裝外套,OP
Uniqlo 買basic 淨色野,U 記不是玩fash ...

亲,我淘件2舊水人仔針織著住出街爆線你喺邊度淘到過百用靚料?諗起都心酸

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

網購買所謂韓仔,伏到爆
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

Stella.b 發表於 20-10-28 23:19
亲,我淘件2舊水人仔針織著住出街爆線你喺邊度淘到過百用靚料?諗起都心酸
...

類似廣州十三行批發分銷店果d quality 好dd

工廠直銷有間叫"唯家" 平靚正,有真人試衫

花生蘿蔔    發表於 20-10-30 09:17

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

無買好耐,人工同鋪租貴,啲衫又點會平?通常去日本先買,outlet好抵
I 大蚊豬   

水晶宮

回覆樓主:

去小店買,你係平,淘寶貨,就算賣韓店都係淘,而家索性bosslili, banana, unlolo平民店買算,都係幾十,缺點係易撞衫

伯爵府

2024年龍年勳章

Stella.b 發表於 20-10-28 20:18
我淘唔到衫,太伏,就算係款靚個cutting同料都有問題,真係無勇氣著到出去,自問淘咗10年嘢,絶對淘粉,但 ...

我都係

公爵府

我都覺得香港衫好貴, 質量又唔係特別好
UNIQLO價錢就合理了, 夏季T 79-99數左右
不過我多數等佢減價先買, 仲抵
有時都會淘寶衫, 但到手上先知質量,都唔係件件都真係好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

多數淘寶

男爵府

竇漪房 發表於 20-10-28 20:12
淨色去uniqlo買幾十蚊,今日玩遊戲仲送咗件heatech tim

可否介紹在那兒有遊戲玩完有heatech送?

大宅

除咗名牌之外多數都淘寶貨 七成錢用嚟幫店主交租

珍珠宮

老老實實....
我呢啲草民都係淘寶多,一百蚊淘到幾百蚊日牌質素
其餘少量zara

以前買得最多係collect point,但近年啲衫款買唔落手,上collect point個淘寶官方鋪淘牛仔褲,減價Rmb$169,香港鋪頭賣$499

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

早兒媽媽 發表於 20-10-29 12:04
可否介紹在那兒有遊戲玩完有heatech送?

download app再玩遊戲,好易中,我一開玩咗3分鐘就中咗一件heatech同pop socket

男爵府

Tee唔捨得買貴的,通常等特價幾百蚊,甚至二三百件先至會買,褸同褲就會買貴啲,先排去尖沙咀有間賣名牌就嚟執笠一拆,同老公執咗萬幾兩萬蚊衫褲同褸,之後朋友通知再fill咗貨我都唔敢再落去

首頁

尾頁

跳至