家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家好! 我一直都是用渣打抽IBOND, 但2020的IBOND, 就看不到渣打網上理財可進行認購, 打了幾天電話問渣打職員, 他說用CHROME不能登入認購, 叫我改用IE, 若不成功就要去分行做. 最後, 我試過用IE及MICRO EDGE登入渣打網頁, 都找不到認購IBOND位置. 請問其他渣打朋友, 你們有相同經歷嗎? 有沒有人成功在渣打網上認購? 謝謝指導

伯爵府

畀面勳章

btk_whw 發表於 20-10-29 12:51
大家好! 我一直都是用渣打抽IBOND, 但2020的IBOND, 就看不到渣打網上理財可進行認購, 打了幾天電話問渣打職 ...

有, 所以我已放棄.

水晶宮

2024勳章

要有債券戶口才可以買

大宅

btk_whw 發表於 20-10-29 12:51
大家好! 我一直都是用渣打抽IBOND, 但2020的IBOND, 就看不到渣打網上理財可進行認購, 打了幾天電話問渣打職 ...

網上冇,要去分行開債券帳戶,先買得ibond

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章

想問渣打抽Ibond係咪要手續費?

珍珠宮

虎到金來勳章

登入左ONLINE BANKING之後, 有個BOX話CLICK入去可以登記, 但我試左幾日都係話 This page is temporarily unavailable.

珍珠宮

虎到金來勳章

cococheng88 發表於 20-10-29 15:50

網上冇,要去分行開債券帳戶,先買得ibond
樓主話以往都係用渣打抽IBOND, 即係已經有債券戶口

珍珠宮

虎到金來勳章

我剛用其他browser申請到

男爵府

polliebb 發表於 20-10-30 09:31
我剛用其他browser申請到
早晨! 請問你用哪BROWSER可認購渣打IBOND? 謝!

更多謝樓上多位朋友的意見, 真心感謝

珍珠宮

虎到金來勳章

btk_whw 發表於 20-10-30 10:50
早晨! 請問你用哪BROWSER可認購渣打IBOND? 謝!

更多謝樓上多位朋友的意見, 真心感謝
我用Firefox, 一 login ebanking就見到ibond個box, click入去就申請到

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

用adblock睇唔到
用chrome睇到
還你千世笑來世未必能遇到

男爵府

回覆 polliebb 的帖子

我剛用FIREFOX, 太太及女兒都可認購, 但我仍然看不到IBOND認購的BOX. 謝謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

btk_whw 發表於 20-10-30 14:15
回覆 polliebb 的帖子

我剛用FIREFOX, 太太及女兒都可認購, 但我仍然看不到IBOND認購的BOX. 謝謝 ...
我上次問Hotline STAFF佢話要用WINDOW10加IE先見到BANNER, 我已放棄
放下自在

男爵府

回覆 cattz288 的帖子

謝回覆. 我用WINDOW 7, 不能認購. 長知識了. 渣打真係越做越差, 很失望, 為何他們電腦部不能解決這問題嗎? 或者IBOND沒利可圖, 可做可不做

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

btk_whw 發表於 20-10-30 14:35

謝回覆. 我用WINDOW 7, 不能認購. 長知識了. 渣打真係越做越差, 很失望, 為何他們電 ...
我都係咁諗, 簡直趕客, 結果我喺中銀手機APP認購
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章

btk_whw 發表於 20-10-30 14:35

謝回覆. 我用WINDOW 7, 不能認購. 長知識了. 渣打真係越做越差, 很失望, 為何他們電 ...
我都覺得佢地IT做得好差, CHROME咁主流都用唔到

大宅

polliebb 發表於 20-10-30 13:46
我用Firefox, 一 login ebanking就見到ibond個box, click入去就申請到
係呀, 好似用firefox 得
有時IT 野可能難講, 未得切更新

象牙宮

Hobbyguts 發表於 20-10-30 17:21
係呀, 好似用firefox 得
有時IT 野可能難講, 未得切更新

唔得! 第一次打去問, 佢淨係話firefox唔得, 轉用ie試下喇! 又唔得, 再打去! 佢先話係window10加ie!

應該關window10事!

樓上話得果d係咪用win 10?
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章

cattz288 發表於 20-10-30 17:27
唔得! 第一次打去問, 佢淨係話firefox唔得, 轉用ie試下喇! 又唔得, 再打去! 佢先話係window10加ie!

應該 ...

我無留意公司用咩window , 但我用chrome唔得,用firefox就得,咁應該唔關window事

象牙宮

polliebb 發表於 20-10-30 17:46
我無留意公司用咩window , 但我用chrome唔得,用firefox就得,咁應該唔關window事
...

如果唔關, 點解我同樓主都唔得?
放下自在

首頁

尾頁

跳至