家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

恩臨 發表於 20-10-29 17:14
今日爆升咁多我又唔識得睇美國市所以我走左安心啲。再跌翻落260-270我先會再入啦。
(但切記唔 ...

美團個市盈率好唔合理,真係要快閃睇位

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

cupid0627 發表於 20-10-29 17:38
又早放咗

我早左1日

伯爵府

回覆 sasa0208 的帖子

有落到自己袋係賺咗既都開心啦
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

伯爵府

回覆 littlefire 的帖子

就係今日升到錯哂,一陣明天又打回原型。我都試過一,兩次係咁走唔切賺跟住又跌得勁又買唔切入

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

green1apple 發表於 20-10-29 15:04
如題,今日明明跌市,美團+騰訊再升,抗跌能力好西厲呀

其他跌、幾隻大野頂住個指數~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

恩臨 發表於 20-10-29 16:39
哎吔,做咩咁靚$255幾唔入一手呀!我$270排到入一手。臨收市排到$291走咗唔洗擔心。聽朝跌番。
...

就係覺得呢隻野唔值咁貴呀!所以就算入左都冇信心可以好似巴巴咁揸咁耐,只會短炒。不過其實更加驚坐艇,所以最終都係唔敢入。

子爵府

回覆樓主:

之前80幾入,180走左,點知佢陰升到210忍唔住入,之後長期VV,早幾日手啱想㩒制點知工作有鑊急行處理,原本心情好差,但一睇返股巿,順晒!

大宅

恩臨 發表於 20-10-29 17:03
我用匯豐既,咁通常會set定個心水價。到位就買入之後會再發SMS通知

萬一果日唔到果個位米入唔到? 我未試過set 價買,通常check 住,價ok 就入,賣出都係,冇set 進取價,所以次次都早放左

伯爵府

littlefire 發表於 20-10-29 16:34
幾日升50 蚊,失控
唔知幾時摸頂

我成日都唔明,點解美團可以一日升十幾二十蚊,但巴巴就經常俾人㩒住就算升都要升得克制啲。

男爵府

babe13E 發表於 20-10-29 23:59
我成日都唔明,點解美團可以一日升十幾二十蚊,但巴巴就經常俾人㩒住就算升都要升得克制啲。
...

我都好唔明,明明螞蟻同巴巴有關,但巴巴就升咁少,反而美團和騰訊爆升,巴巴好似永遠缺乏動力,升完少少轉頭又跌突...

大宅

虎到金來勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

babe13E 發表於 20-10-29 23:59
...

因為巴巴無北水,琴日美團有25億北水入貨,梗係升啦
.....

伯爵府

SmileCC 發表於 20-10-30 07:55
我都好唔明,明明螞蟻同巴巴有關,但巴巴就升咁少,反而美團和騰訊爆升,巴巴好似永遠缺乏動力,升完少少 ...

咪係囉!真係俾佢激死!
遲啲炒隻螞蟻可能仲好玩,平平地。

伯爵府

mon_626 發表於 20-10-30 08:49
因為巴巴無北水,琴日美團有25億北水入貨,梗係升啦

我都知巴巴冇北水,希望快啲入埋港股通啦!我等緊佢炒上$350

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

green1apple 發表於 20-10-29 19:43
回覆 sasa0208 的帖子

有落到自己袋係賺咗既都開心啦

無錯

男爵府

babe13E 發表於 20-10-30 09:19
咪係囉!真係俾佢激死!
遲啲炒隻螞蟻可能仲好玩,平平地。

子爵府

乜又升咁多?!

伯爵府

今日直插三十蚊

伯爵府

green1apple 發表於 20-11-10 14:55
今日直插三十蚊

最多跌過$46蚊,而家已經低位反彈左$10蚊。

伯爵府

babe13E 發表於 20-10-29 21:07
就係覺得呢隻野唔值咁貴呀!所以就算入左都冇信心可以好似巴巴咁揸咁耐,只會短炒。不過其實更加驚坐艇, ...

多謝你Jm,我就係見到e句,特登去望下隻股搞乜鬼,結果我搵咗隻沽輪,今日食糊,不過唔算多,我高位入,又早走咗,但有$賺已經開心,玩輪實在太刺激啦心跳得好快

伯爵府

clyl03 發表於 20-11-10 22:37
多謝你Jm,我就係見到e句,特登去望下隻股搞乜鬼,結果我搵咗隻沽輪,今日食糊,不過唔算多,我高位入,又 ...

嘩!高手呢!

首頁

尾頁

跳至