自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

睇到架砌機都好大年紀,有幾樣野會出問題~底板、硬碟、火牛,無顯示通常打開架機檢查。

拎去電腦舖維修吧~
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

2023年兔年勳章

waiyuktsoi 發表於 20-10-29 15:20
電腦開機螢幕顯示無訊息輸入喺咪要拎去整呢?自己試咗好多方法都唔得,掹晒啲線再插過都冇反應,連螢幕電源 ...

睇嚟係換電腦嘅時候咯。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

問人借個mon插上去、睇下得唔得先、可能架機輸出有問題 ~

Ram 鬆了或污糟、火牛唔夠力..... 都會冇訊號輸出~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

waiyuktsoi 發表於 20-10-29 20:30
冇hdmi線,喺咪要買條線先可以試?

係呀!如果你屋企電視比較新有機會買機時有送,你揾下有冇先啦!

男爵府

回覆樓主:

如果電腦主機有燈著代表有電到就多數硬碟壞,冇電到就火牛壞,自己整唔到就攞去附近電腦維修。

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 20-10-29 21:47
問人借個mon插上去、睇下得唔得先、可能架機輸出有問題 ~

Ram 鬆了或污糟、火牛唔夠力..... 都會冇訊號輸 ...

大力兄,呢個點搞。㩒F1再㩒Enter都唔得
我的生命由我主宰.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至