自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 20-10-30 11:44
如果唔係男家 我覺得 C6 到宜家都係 100分
我地嘈交10次有10次都因為係佢屋企

我中秋都係食盤菜,冇問題呀,同食飯一樣啫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

李豆豆 發表於 20-10-30 18:59
我中秋都係食盤菜,冇問題呀,同食飯一樣啫
C6屋企好熱好焗, 唔通風
2圍枱 開行冷氣同風扇都唔掂

伯爵府

sjnl43 發表於 20-10-30 18:41
我舊同事就係, 一個夠年齡人有我有,一個家底浦精,有人追就結

後黎散左!

我其實真係第一次聽人會同水泡結婚

珊瑚宮

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 20-10-30 19:03
C6屋企好熱好焗, 唔通風
2圍枱 開行冷氣同風扇都唔掂

咁應該唔好喺屋企食
佢地係咪開住個爐食?

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

都係timing,剛剛好果個時間遇上,我講唔出有咩好愛~又唔係太差~

wcpcelia    發表於 20-11-3 16:57

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

同奶奶嗌交

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

李豆豆 發表於 20-10-30 19:27
咁應該唔好喺屋企食
佢地係咪開住個爐食?

係,好似打邊爐咁
圍村係中意圍埋一班人熱熱鬧鬧,今年已經少左,以前4圍…,開到出門口

水晶宮

selinako^^ 發表於 20-10-30 15:05
謝謝,你都會一樣
自從我媽入院 我先發覺自己執到寶
宜家我都好愛佢
都係另一種愛既方程式嚟。您呢啲先嚟得幸福同長久。兩口子頭一下起埋一齊果啲唔係叫愛,係鐘意。愛係隨住時間同大家一齊經歷慢慢儲番嚟。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 20-10-30 20:18
係,好似打邊爐咁
圍村係中意圍埋一班人熱熱鬧鬧,今年已經少左,以前4圍…,開到出門口
...

唔開住爐就好好多,我地冇用爐,就咁食

翡翠宮

李豆豆 發表於 20-10-30 21:10
唔開住爐就好好多,我地冇用爐,就咁食

翡翠宮

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-30 20:38
都係另一種愛既方程式嚟。您呢啲先嚟得幸福同長久。兩口子頭一下起埋一齊果啲唔係叫愛,係鐘意。愛係隨住時 ...

謝謝!
經你一席話,真係獲益良多
呢幾年c6做過2次大手術,第一次,我家姐幫我搵資料,支持同比信心我; 第二次,我地冇人幫,睇左幾個醫生 佢地都話c6手術高風險,男家只叫 c6睇神醫,我地搵到個醫生 做到個手術 佢地又潑冷水…總之講過程係辛苦既,我地最後都可以挨過,學你話我同c6係一種經歷

公爵府

回覆樓主:

冇喎

侯爵府

pauljr 發表於 20-10-30 10:18
當只係兩個人時,好多嘢係可以包容、體諒...

到有小朋友時,因為身教問題,同樣嘅嘢又變得唔可以包容、體 ...

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-30 20:38
都係另一種愛既方程式嚟。您呢啲先嚟得幸福同長久。兩口子頭一下起埋一齊果啲唔係叫愛,係鐘意。愛係隨住時 ...

呢啲先至踏實,經得起考驗

侯爵府

micsin 發表於 20-10-30 11:25
我明呀 理解你 有被騙感覺 問過d男同事 係得米效應 不用再用心愛你 不用關心 只專注打機 變番小朋友 可憐 ...

你有想過離婚嗎?

或小朋友大了就分開?

大宅

我係 結婚後 男嘅就要去外地工作
兩地分隔左好長時間
大家習慣左一個人生活
亦感覺對方俾外地嘅文化 人同事影響 慢慢變左另一個人
從前 勤力 積極 愛家 討厭賭博 唔飲酒食煙
變成又賭博又飲酒食煙 懶洋洋 無上進心嘅人
完全變成另一個人咁 自己係好失望
分開得耐 大家少溝通 少接觸 少聯繫
自己唔開心或者病左 都係一個人面對
感情愈來愈淡 到左無話可說嘅地步...
所以好反對兩夫妻分隔兩地

水晶宮

natjosejim 發表於 20-10-30 23:10
呢啲先至踏實,經得起考驗
其實有好多開心幸福既例子,當初兩口子都唔係真係愛到唔能夠分開至結婚架。好似我朋友咁,佢細個同初戀一齊咗好多年真係好糖痴豆,但自己阿媽極度嫌棄個男既,嫌人地家底窮,正宗陀地仔,even男既都大學畢業。事實上呢個世界真係唔知點解仲有呢類只會响老鬼土電視劇小說至會有既阿媽。跟住阿媽唔知駛咩橫手迫個女埋牆,要個女番美國,阿女覺得唔能夠同男既分開,索性响香港註冊結婚。但結咗一年唔知夠唔夠就離婚,話性格不合,總之住埋一齊原來係門學問啦。之後阿女响年幾兩年就同另一個朋友結婚,到依家仔大女大,唔單只兩公婆,一家大細超級有愛勁齊心,阿爸興玩乜,全家人齊齊一齊玩,老婆興玩乜,老公必定第一個陪玩。幸福到爆。真心睇到真心相愛。

我都係純覺得我隻佬乖豬,又錫阿媽至咁放心嫁佢咋。雖則佢同啲貓一樣又係騙案,但呢廿幾年大家一齊經歷一齊成長,都儲存無數愛,呢啲愛堅係拍拖揾唔到。

侯爵府

HongV 發表於 20-10-30 23:52
你有想過離婚嗎?

或小朋友大了就分開?

成日都諗 特別是 佢用粗口鬧我果陣 讓我獨自一個瞓, 一個人行山, 一個對小朋友功課 學琴 出街 果陣
婚前 我無孤獨過 婚後 常常 孤寂
或者 當我無力勉救 放手 也是一種愛 同 尊重

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-31 10:39
其實有好多開心幸福既例子,當初兩口子都唔係真係愛到唔能夠分開至結婚架。好似我朋友咁,佢細個同初戀一齊 ...
我好好奇,你個朋友同EX咁SWEET,拍左咁耐拖,點解結婚之後咁快散?性格又突然不合?
(因為我唔想結左婚先發現唔夾)

首頁

尾頁

跳至