自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

D衫質地好,可以穿好耐,我D外套 come兴款穿了20年,那時買7佰完,覺貴

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我都係, 以前都買吓名牌, 而家只愛淘寶.

特別是, 現在無論食乜都無乜驚喜, 又無乜特別想食, 一餐農家菜已好满足了.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

singdream 發表於 20-10-30 17:38
同意!我以前貪平買好多韓國日本化妝品,但質素一般,尤其韓國,依家捨得洗錢買靚化妝護膚
...

係呀。其實韓國化妝品好一般or below average, 但貪平會買好多

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

happyeasy 發表於 20-10-30 21:55
食落肚,唔使阻定

買食物最好,屬於消耗品

wcpcelia    發表於 20-11-3 17:10

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

樓主仍好年青,不過有咁嘅諗法,想係好事

男爵府

回覆樓主:

你才32 都叫年紀大
你叫我呢啲情何以堪

珍珠宮

siufcat 發表於 20-10-30 21:21
32啦

阿妹,你好後生喎!仲有青春
不過如果改變生活係覺得開心嘅話,咩年紀唔係問題。
我真正年紀大嘅,食方面就真係重質咗,因為已經食唔落太多野,去食自助餐就蝕死

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Sweetkiki 發表於 20-10-31 15:18
你才32 都叫年紀大
你叫我呢啲情何以堪

咪係

男爵府

siufcat 發表於 20-10-30 14:55
即係衣食 用品全部重質不重量

以前後生會買好多 覺得好似愈多愈好

係呀,最近幾年的確少買衫褲鞋啦,
有買都係必須買的,所以會買好d,前排買咗對平底鞋,太喜歡了,$600多都照買,

西褲也是,去連卡佛,布料ok,款多,一條300幾蚊,買2條可著幾年。

男爵府

gogogodee 發表於 20-10-31 15:37
係呀,最近幾年的確少買衫褲鞋啦,
有買都係必須買的,所以會買好d,前排買咗對平底鞋,太喜歡了,$600多 ...

食方面,在家煮多,少在外食,少約飯局,
前期豬肉豬骨好貴,都買$150,$200 豬骨,花膠海參煲湯,已經睇化,唔會肉赤啦...

大宅

同意 而家屋企多啲雜物都好唔順眼

首頁

尾頁

跳至