夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁擺酒當晚拆曬d 人情出來找數但都唔夠找,尾數都係我碌卡。第二日就當埋d 金器,金器唔多,一只金豬,3對金手鐲,因為仲要找化妝師錢,交租等等,我以為我地只要努力工作,生活總會好起來,不過原來爛賭既人真係無得救,老公一個月揸車揸足30日,一蚊家用都俾唔到我,屋企柴米油鹽,衫褲鞋襪,水,電,煤都係我交,佢連$7200屋租有時都交唔到,都要問人借,最近我得知佢按左佢爸層樓,應該係輸左唔少,當然佢唔肯講自己輸左幾多啦,最近申請左關愛基金,戶口寫佢果個,我交表果刻就諗,d 錢到佢手,我會唔會一豪子都攞唔到呢,果然不出我所料,我到宜家都係一豪子都無到手。慶幸佢係虧既,條J軟過豆腐,生唔到仔,如果唔係我應該會摟住個仔跳樓死,咁多年我都想離婚,不過父母係潮州人,我如果離婚佢地應該睇唔起我,離婚里條路真唔容易,但我真係唔想再過d 咁不堪既生活,我好累,唔知要捱到幾時先係盡頭,真係想擺脫里個婚姻關係,除左爛賭,佢仲有時夜晚會,訓訓下覺懶屎,懶完屎,我就起身换床單,洗床單,佢穿過既褲,有屎漬,我就幫佢手洗,我想講,身體有病,我可以包容,我都可以做到咁樣,點解佢仲係咁唔生性,一出糧就去賭,賭波賭馬,買股票,我應該離婚嗎??

子爵府

yenyen228 發表於 20-10-30 16:05
我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁 ...

無一樣野值得留低⋯⋯仲要想

大宅

你得32歲,要為自己著想

男爵府

我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁 ...

你好偉大,我係你,我即刻走,佢都唔為你想,你都唔使服待佢,你估 妹仔吖?工人都有糧出吖

洋房

回覆 kittybig123 的帖子

我真係覺得好累,覺得自己生活,過得好不堪,我好想講出來,但唔知可以同邊個講。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

早點走啦~

子爵府

你結婚都知佢無乜錢, 就巳經知道呢個男人理財好大問題..
連關愛基金都自己獨吞, 呢個男人好無責任感...
你無小朋友都係好事, 走得輕鬆啲..
至於你屋企人, 咪鬼理佢地...唔通生活唔開心都要死忍咩..
你先32, 仲有好多機會, 下次帶眼識人...

我係你, 會離婚.

禁止訪問

男爵府

你寫到咁,有咩人會答你唔應該離婚?但就正如當初你嫁佢一樣,可能已經有旁人叫你唔好嫁佢但你都照做。而家都係一樣,簽唔簽紙隻手喺你度,你要自己決定自己條路。

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆 yenyen228 的帖子

現在生活仲衰過做女嘅時候,點解仲要留底?

水晶宮

回覆樓主:

1. 你只有32 歲
2. 無細路
3. 窮唔緊要,但你而家唔係窮,係賭,係負數,係無底深潭
4. 唔使理家人睇唔睇得起你,你自強自愛,自然有人睇得起你
Conclusion 我會即走

洋房

回覆 Fiona_yy 的帖子

我知道我應該離婚,唔應該再婆婆媽媽。

珍珠宮

減齡達人勳章

趁後生早走早著,搵嗰個會珍惜你,(emoji)你嘅人。你連工人都不如。賭仔係唔會改,只會累家人,遅早連你都一身債。

我細佬就係賭仔,我同佢已經冇往來,但哪些年我都被佢攪到,自己頭家差啲散

大宅

回覆樓主:

照妳文字,睇唔到佢有值得可憐/留戀嘅地方,亦睇唔出佢有愛妳,既然麵包愛情都無,仲要倒扣,換轉係我會離場。

別墅

回覆 yenyen228 的帖子

早走早享受

洋房

FennieMan 發表於 20-10-30 17:09
趁後生早走早著,搵嗰個會珍惜你,(emoji)你嘅人。你連工人都不如。賭仔係唔會改,只會累家人,遅早連你都 ...

最嬲就係一次又一次問我哥借錢,我哥都係事後先講。

珍珠宮

減齡達人勳章

yenyen228 發表於 20-10-30 17:11
最嬲就係一次又一次問我哥借錢,我哥都係事後先講。

我幇我細佬還唔少,最初用不同藉口借錢,又用我和我老公做資詢人,攪到啲財仔不停打比我地,又攪到財仔半夜去我父母屋企揾佢。佢自己就返大陸匿埋。我啲叔伯都借埋,喺事後先講。

所以我咪叫你趁早扯蝕,賭仔係無底深潭,冇得改㗎啦,你死心啦

伯爵府

離婚後既生活一定比你而家好更好
無需要再考慮吧

至於你爸媽唔體諒你既就當係父母緣淺啦

洋房

FennieMan 發表於 20-10-30 17:19
我幇我細佬還唔少,最初用不同藉口借錢,又用我和我老公做資詢人,攪到啲財仔不停打比我地,又攪到財仔半 ...

我宜家都好驚,唔知佢有無攞我d個人資料去借錢。佢連佢老豆層樓都當埋,真係無人性。

男爵府

我地大部分人意見叫你離婚,佢有病唔係佢想,但連生活費比唔到你,應付唔到開支,仲要爛賭,唔好比爛人累你一生,早走早著。
即刻簽紙,執野返娘家,唔好心軟。

首頁
12345...6

尾頁

跳至