夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

yenyen228 發表於 20-10-30 16:05
我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁 ...

唔係嘛?仲要問,速閃!

大宅

冇小朋友唔洗諗喇,反唔到娘家咪租工廈住,依家好多人都住工廈

男爵府

yenyen228 發表於 20-10-30 18:00
係呀,我知我條路係好難行,無人可以幫我,我只能依靠自己。

咩原因令到你下唔到決心離婚?

琥珀宮

回覆樓主:

爛賭應該婚前就係,5年前你先27歲,做咩咁睇唔開?

大宅

我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁 ...

要離婚, 反正無仔女, 可以簡單點

爛賭既男人唔可信, 我前男友都係咁, 雖然我未見過佢賭, 但佢親口承認自己之前係好爛賭, 甚至去澳門賭完比人夾返嚟問父母攞錢

我果時好信佢真係無賭, 但由識佢第一日就話自己係爭人錢, 而d錢係還極都還唔完

珍珠宮

如果你打算離婚,你會搬去細D的屋,帶埋個仔,自己生活可以嗎?如果安排到可以的,你離婚吧,你老公無得救,一開如你說人品好?爛賭同玩女人己唔係好人品了...

離開吧...

唔係,到時你幫佢還錢...講真的,我有朋友己係甘.好彩快快離婚,而家同二個仔過得好好,又再識了另一個單身男士,伙小朋友.

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

年紀大唔係問題, 性格有問題, 身體有問題, 就唔好同人結婚了........

你應該即刻離開佢, 因為到左47係唔會改, 個人性格問題...

其二, 其實47唔係好老, 但佢情況仲差過一個67, 根本無幸福可言.....

單身仲好過.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

珍珠宮

Nbs 發表於 20-10-30 16:51
1. 你只有32 歲
2. 無細路
3. 窮唔緊要,但你而家唔係窮,係賭,係負數,係無底深潭
佢又話攬住個仔跳樓的?

大宅

不如你問下你自己繼續下去你會幸福嗎?

佢有手有腳唔會餓死,離婚後你可以重生喎⋯⋯

男爵府

Macusmama 發表於 20-11-2 11:03
佢又話攬住個仔跳樓的?
佢話如果"有",未有小朋友的

Macusmama    發表於 20-11-3 09:32

男爵府

我都是潮汕人,我都明白在潮汕家庭中離婚是好(emoji)面,但一無是處的男人,一定要離開!你仲年輕,及早止蝕。

大宅

離啦,我幫老公還錢還到就嚟癲。雖然有對仔女,我都搵緊時機。

侯爵府

趁後生早走早著

珍珠宮

自己出去工作,租屋好過啦,你老公一定係有HI 野的...唔係47歲,點會無能呢?
我有朋友己50歲仲好勁...

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

賭.. 係無法原諒
走吧

潮州人父母.... 雖然可能唔高興; 但你自己不是最重要嗎?

伯爵府

回覆 yenyen228 的帖子

点解佢大你15歲咁多,你屋企人無反對咩,請問你當初識佢係咪都係咁經濟差架,還是oppa咁靚仔,有咩吸引到你非君不嫁。呢個男人47歲,身無分文,餓死老婆温臭屋。
唔係話衰,會走囉,佢連自己基本活都搞唔掂。
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

伯爵府

回覆 yenyen228 的帖子

点解佢大你15歲咁多,你屋企人無反對咩,請問你當初識佢係咪都係咁經濟差架,還是oppa咁靚仔,有咩吸引到你非君不嫁。呢個男人47歲,身無分文,餓死老婆温臭屋。
唔係話衰,會走囉,佢連自己基本活都搞唔掂。
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

在處理家庭關係時,我一定把“離婚”放到最後最後的。但你的情況,我支持你離婚。他真麼爛賭賭,遲早害死你的。無須在意父母看不起你,你愛惜自己,努力過自己的生活,自食其力,整個世界看得起你!不要浪費時間了,開始新生活吧!

858D    發表於 20-11-5 01:52

男爵府

樓主劝你放過自己啦,重新開始自己嘅生活,你c6 真係好唔掂47歲就失禁,之後有排你捱

首頁

尾頁

跳至