論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

用人一定用過先知好吾好!

玩具萬歲!

大宅

wingchi1202 發表於 20-11-7 06:03
謝謝各位意見,我請黎請NB嘅,最後俾$5500一個月,佢自己搞掂晒啲合約,慳返晒啲agent fee,前僱主同我有聯 ...

你點樣可以做到慳返啲agent fee 架?

別墅

bb2015 發表於 20-11-21 08:07
你點樣可以做到慳返啲agent fee 架?

工人自己去入境處搞文件 唔經agent

別墅

Akachan1230 發表於 20-11-19 23:56
我工人都50,但我覺得好好,佢比我更疼愛我小朋友,唔好用年紀衡量人,乜年紀都有好同唔好,只要有愛心耐性 ...

聽得太多,我自己都好矛盾,但請左就唔諗咁多啦。起碼宜家我又冇俾agent fee,就算到時唔好炒左佢都唔會蝕入肉。

象牙宮

wingchi1202 發表於 20-10-31 17:14
前僱主退休所以唔用工人,fd搭fd介紹個工人,知道之前人工有$7000,啱啱見過個工人,都覺得佢好整潔同好有 ...

合同價。

做了15年, 至少都 40啦。
疫情还敢要高薪???
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

wingchi1202 發表於 20-11-7 06:03
謝謝各位意見,我請黎請NB嘅,最後俾$5500一個月,佢自己搞掂晒啲合約,慳返晒啲agent fee,前僱主同我有聯 ...

agent fee,不用給?

甘都算抵。

點可以省掉 agent fee?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆 wingchi1202 的帖子

有人分享過前僱主可能係agency的人扮的,相信自己interview佢的眼光,他的處事能力很重要

別墅

tongminnie 發表於 20-11-29 09:47
回覆 wingchi1202 的帖子

有人分享過前僱主可能係agency的人扮的,相信自己interview佢的眼光,他的處事 ...

Fd搭fd識,前僱主係真實

首頁

尾頁

跳至