自由講場

跳至

首頁
12345...47

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

bk係好現實嘅社會縮影,只係一個渠道,改變嘅係社會上品格特質,唔係bk

水晶宮

小傑媽媽 發表於 20-11-1 10:16
可能我老餅,始終都係覺得當年好,好懷念十幾年前充滿人情味既bk,可惜好多舊會員都因為各種原因冇再出現 : ...

以前好d.......好掛住 Eva,睇佢留言真係好有質素,唔知佢而家點

翡翠宮

回覆樓主:

E十好燥底。出主題問被鬧,牽涉埋政治起埋你底知你曾出現过政治版就仍为你是黃C。很恐怖。

珊瑚宮

回覆樓主:

人應該向前看, 因為回不到過去。
希望香港平靜和諧, BK亦會一樣。

水晶宮

畀面勳章

我06年加入的,我又冇乜話覺得而家冇以前咁好,你哋有時提及過的舊人,我都冇乜心裝載,唔太記得,我發帖應該唔算多,因為在bk,我好多時睇吓就算,除非關自己事的帖,否則無乜上心,不會點追post丶追人嚟睇

珍珠宮

畀面勳章

小傑媽媽 發表於 20-11-1 10:16
可能我老餅,始終都係覺得當年好,好懷念十幾年前充滿人情味既bk,可惜好多舊會員都因為各種原因冇再出現 : ...

個個都好易起綱
容易對號入座
開post又話人無聊
無新post又話悶
下下都政治上身
非藍即黃
有意見又話咁你又上黎BK?
如果上心就點講都係死
平常心就最好0岩傾就傾多句
唔0岩傾就自已路過

瑜瑜    發表於 20-11-6 12:17
yeung_ma    發表於 20-11-6 11:00
jolee    發表於 20-11-2 15:29
綺霖mami    發表於 20-11-1 21:55
girlbear    發表於 20-11-1 14:30
IamChuChu    發表於 20-11-1 11:47
IamChuChu    發表於 20-11-1 11:47

珍珠宮

MM2H 發表於 20-11-1 10:25
bk係好現實嘅社會縮影,只係一個渠道,改變嘅係社會上品格特質,唔係bk

不能同意更多。
與其話現在 BKers變了,不如說新一代想法做法和我這些老餅不一樣了。
有時想,差不多背景的人都走了,點解仲要留係到?可能都係時間退了。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

以前嘅bk好和諧,大家jm好有愛,好好。

現在明明有些事,同政治完全無關,就拉顏色政治渾埋一齊講

IamChuChu    發表於 20-11-1 11:49

子爵府

只是有野想知,時事新聞,世界大小開心事,比報紙還快。
就覺得都是正面的平台,所以日日都上bk

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

我也十幾年了,可能如JM所講,是社會變左。 有時見到有些post, 真係感受到呢一代的自我。

瑜瑜    發表於 20-11-6 12:18
綺霖mami    發表於 20-11-1 21:56

已刪除用户

翡翠宮

天佑我們 發表於 20-11-1 10:35
個個都好易起綱
容易對號入座
開post又話人無聊

agree.出主題吾啱咪吾好入,吾好理。但不是。是要公審咁。真痴C。愈來愈似香討質素。乜义都串咗你,罵咗你。

IamChuChu    發表於 20-11-1 11:50

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我估我都有十年,睇post 多,不常留言,習慣日日上bk. 有時睇留言充滿娛樂性。資訊好update ,在這裡吸收很多有用知識,jm 臥虎藏龍。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

之前都會嗌交,但多數係會員之間單打。

你問意見我又諗起個喎,就係某論壇有個不推文回覆, 回覆唔會將個post出去最前,我覺得幾好,尤其是某啲時刻特別多民房會員膠post ,但大家又好熱烈地去回,搞到成個首頁都係膠post,拉低可讀性。

子爵府

2024年龍年勳章

憑自己多年討論區經驗同教訓,其實,要清楚本身討論區就係江湖,而唔係桃花源。
網絡世界中Show出嘅都只係一個id嘅生活,都只是片面,只是局部,甚至只是自己勾畫出嘅理想,雖然那後邊係真實嘅人,每個人都可以憑文字去判斷,會有觀感去評價一個id,但可能現實中嘅佢並唔係咁好,又或者冇咁壞。
當然,我都會欣賞一些,亦會漠視一些,但根本上我只會做好自己,因為只有自己最了解自己,評價到自己

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

十幾年前啲人咪又係成日鬧交~嗰陣時冇咁多版主~啲人半夜嘈到天光

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

冇乜特別,就係咁架啦。

已刪除用户

首頁
12345...47

尾頁

跳至