自由講場

跳至

首頁
34567...47

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

時代變,世界變,我細個住公屋大門都唔駛關,細路周街走咗去幾個鐘唔會擔心
而家?住隔離屋姓咩都唔知,唔好彩嘅日日鬥法
我覺得bk一樣,變嘅係人心。樹大有枯枝,bk有佢嘅「名氣」係真嘅,有d人看中呢度人流多,入嚟撩交嗌當娛樂,或者做打手,搵飯食。
唔緊要啦!我仲好珍惜有d「相熟嘅臉孔」,日日嚟吹吓水都開心嘅。至於「傻人發現案」,一笑置之唔好太上心

goldpiglet    發表於 20-11-1 13:11

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

~仔仔媽咪~ 發表於 20-11-1 12:52
冇乜感覺。最近上番嚟遊,發現呢度既人燥咗,極易講野框框聲,同埋堅係多咗好多廣告舖。 ...

仔仔媽咪,好開心又見到你,喂.....你改善咗喎,你依家講嘢精簡左咁多嘅?你啲千字文去晒邊呀?講吓笑唔好介意

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

水晶宮

變咗好多,冇以前咁和諧
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

好多舊人走咗
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 20-11-1 10:16
可能我老餅,始終都係覺得當年好,好懷念十幾年前充滿人情味既bk,可惜好多舊會員都因為各種原因冇再出現 : ...

現實中同親人有觀點上分歧,有時唔想諗太多,上BK希望睇下其他消息,八卦新聞……等等。但近年好似比較無咁熱閙,又多咗人利用BK散播某些訊息。

至於開post, 之前試過做眾矢之的,而家絕少開,唔希望求安慰變成被批判嘲諷。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

公爵府

我都相信根本係社會嘅改變,BK 只係隨社會改變而變,沒有什麼大不了,只要細心發現,身邊嘅人其實都慢慢改變。假如講到BK已經變得恐怖,麻煩望望其他討論區丶FB等,簡直小巫見大巫

Ps:又睇下立法局會議情況,以前有冇咁顛?咁痴? 其實香港已逐漸改變

已刪除用户

男爵府

vickykiu 發表於 20-11-1 11:35
近年BK 好多JM 都好藍

藍+戀警係唔緊要
但有D態度係:
非友即敵
BK係藍地盤
口臭心地差
起底
揶揄單打質疑
撩交打
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

珍珠宮

呢十年全世界都變咗,不只bk, 要接受現實,以前我細個街坊好有人情味,依家可能資訊發達,d人留言毫不保留,變相宣揚邪惡一面

珍珠宮

冇咩特別,都係咁樣

伯爵府

cloudwingwing 發表於 20-11-1 12:25
討厭什麼話題都連上政治

好似琴曰有人開post話張醫生老公病危,的人就話唔好睇毒果
打風有人搵蚊媽,我覆佢過左檔,即刻比人圍插點解唔跟佢過檔
成日係公海開政治post,淨係琴日我都舉報五六個post仲要的五毛真係好得閒,狂覆,可以keep住的post係第一頁,不如版主set rules,如果個post比人舉報到某一程度,就將佢地宮位減一級

水晶宮

2024勳章

本來唔想出聲,奈何有班人,郁唔郁就話人五毛、大媽、小粉紅⋯⋯明明自己先攻擊侮辱他人,仲話自己無辜、白蓮花、BK變左乜乜乜,都唔反省一下自己
歡迎對號入座

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

回覆樓主:

啲人冇以前咁有人情味,而家講嘢涼薄好多,同埋勁藍

珍珠宮

water-lily 發表於 20-11-1 13:04
我都相信根本係社會嘅改變,BK 只係隨社會改變而變,沒有什麼大不了,只要細心發現,身邊嘅人其實都慢慢改 ...

覺唔覺近來好多呢d post, 懶係「緬懷‘」bk,跟住就有一咋聲稱已「好耐」無睇bk嘅人入嚟踩

珍珠宮

czl115 發表於 20-11-1 13:14
本來唔想出聲,奈何有班人,郁唔郁就話人五毛、大媽、小粉紅⋯⋯明明自己先攻擊侮辱他人,仲話自己無辜、白 ...

覺唔覺近來好多呢d post, 懶係「緬懷‘」bk,跟住就有一咋聲稱已「好耐」無睇bk嘅人入嚟踩

珊瑚宮

Irene1121 發表於 20-11-1 13:05
藍+戀警係唔緊要
但有D態度係:
非友即敵

事情2睇
黃的既然不滿離場,點解老翻場無人流就碌回來
寫埋只有佢地同類先覺得正確言論, 正常人就算唔係藍都會出聲。

已刪除用户

首頁
34567...47

尾頁

跳至