自由講場

跳至
53kgs  

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

2个幾瘦4.x kg, 好好成績。
未減之前,體脂幾多?
我瘦左2.7kg, 體脂落左1.5%only
現在30.3%,肥肉集中在肚腩。

我的目標是體脂27%.大家加油

伯爵府

mom06 發表於 20-11-2 11:47
2个幾瘦4.x kg, 好好成績。
未減之前,體脂幾多?
我瘦左2.7kg, 體脂落左1.5%only

未減之前體脂36%

我諗茶餐廳嘅餐蛋麵同西多士係勁肥,我地之前差不多日日食,老公番工正常後,2個幾月都好少食呢啲早餐同下午茶, 加埋運動,我瘦4kgs, 我老公都瘦咗6磅

我bmi得20, 但體脂仲有29%,體脂真係好難減 我都想跌番落27%, 要再用啲時間

伯爵府

Mooskha 發表於 20-11-2 11:42
樓主53kg已經好好 我的目標係52kg 仲有5kg要減 我已經步入40歳 又生左小朋友 唔敢要求做女時咁瘦
...

我都覺得我40中嘅年紀, 要bmi跌穿20唔容易

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

勁,真心讚,減多3kg就fit晒,加油

洋房

回覆樓主:

跳舞減肥幾work架,平時做野太辛苦,依家又冇得去旅行,唔出嚟活動吓,真係唔得架。我最近去官塘上跳舞班,識到一班朋友,又可以減下壓力。

飲食方便都要配合,控制醣質,每日制度自己食幾多醣質,並以均衡飲食,定時定量為原則。

跳舞班IG, 有興趣可以去試下
https://instagram.com/studio5678hk?igshid=1hq5wun2d6tb9

伯爵府

2024年龍年勳章

家用體脂磅唔係好準,朋友bmi 19,但體脂32,望落好瘦,所以好奇怪

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mongng 發表於 20-11-2 12:20
家用體脂磅唔係好準,朋友bmi 19,但體脂32,望落好瘦,所以好奇怪

都係用小米磅度?

男爵府

mongng 發表於 20-11-2 12:20

有可能皮下脂肪唔多,但內藏脂肪多,重危險,再check check!

男爵府

茶木 發表於 20-11-2 11:53
未減之前體脂36%

我諗茶餐廳嘅餐蛋麵同西多士係勁肥,我地之前差不多日日食,老公番工正常後,2個幾月都 ...

加油 想問下,你一星期做幾多日運動,每次急步行幾耐?

我早餐改食紫薯加烚蛋,cut 奶茶汽水不健康零食,中午晚2餐正常食8分飽。我要多D運動先可以減多5磅脂肪。

珍珠宮

回覆樓主:

要睇埋身高先,只睇幾重難以講重唔重

侯爵府

maymay220hk 發表於 20-11-2 11:39
29-36冇可能系標凖

29體脂都小肥有肚腩

其實⋯⋯我覺得家用個d都偏低

伯爵府

我都買左個小米磅,體重51kg,BMI 22,體脂32
我高153
我決定今日開始會介早餐杯熱奶茶....

男爵府

茶木 發表於 20-11-2 11:53
未減之前體脂36%

我諗茶餐廳嘅餐蛋麵同西多士係勁肥,我地之前差不多日日食,老公番工正常後,2個幾月都 ...

我都睇落肥肥地,想減到120磅!
咩叫去脂體重?唔係好識睇只見到標準就算! 其實懷疑個磅準唔準!

伯爵府

茶木 發表於 20-11-2 10:04
我之前肥師奶大肚腩, 一星期做3-4運動, 2個幾月就瘦咗,雖然而家唔算好瘦,但唔算肥,肥肚腩唔見咗大半
...

恭喜恭喜付出總有回報!

水晶宮

littlesister 發表於 20-11-2 10:12
好好成續
我而家生酮緊,8星期輕左5.4kg, target 減 10kg

你又生呀?我生左大半年喇
體重冇乜上落
我為健康,不為減肥,體脂23,想落到20

子爵府

茶木 發表於 20-11-2 10:04
我之前肥師奶大肚腩, 一星期做3-4運動, 2個幾月就瘦咗,雖然而家唔算好瘦,但唔算肥,肥肚腩唔見咗大半
...

樓主我最有印象你個肚腩,我最肥64kg嗰時個肚腩係實的的,望落似有左咁,但唔會好似你咁一堆肉咁下墜,你而家減左大半後係點?
Sorry樓主唔好介意,我而家都減肥中,我只係好奇冇特別意思

伯爵府

我決定依家換衫去跑一陣步

男爵府

茶木 發表於 20-11-2 09:23
之前疫情下老公WFH, 日日陪佢食餐蛋麵凍奶茶早餐, 又食西多士下午茶, 攪到我重咗4kgs

做咗2個幾月運動, ...

果然有恆心

伯爵府

2024年龍年勳章

mom06 發表於 20-11-2 15:04
有可能皮下脂肪唔多,但內藏脂肪多,重危險,再check check!

內脂2咋

伯爵府

2024年龍年勳章

littlefunpig 發表於 20-11-2 13:00
都係用小米磅度?

omron

首頁

尾頁

跳至