自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

我知道大家一定會問我出黎做左咁耐野都無積蓄? 咁當然當中有好多原因所致, 唔係可以係度3言2語就同大家講清楚... ... (我唔係完全無積蓄, 只係問過治療大約費用, 負擔唔到咁多... ...)

我想請教下大家, 係香港如果自身同家庭經濟環境唔太好, 有嚴重牙周病, 可以去邊度醫? 已經去過菲臘牙科, 佢地話唔收... ... 香港係咪無可以平D睇牙既地方? 有頭髮邊個想做癩痢?! 我明自己咁樣當然自己最大責任, 但事已至此, 求好心人賜教, 謝謝!!!

珍珠宮

揾朱咪咪、吳啟華得嗎。。

子爵府

C.yan110 發表於 20-11-3 11:42
我知道大家一定會問我出黎做左咁耐野都無積蓄? 咁當然當中有好多原因所致, 唔係可以係度3言2語就同大家講清 ...

有無問菲臘牙科點解唔收?

男爵府

TingTing 發表於 20-11-3 11:44
揾朱咪咪、吳啟華得嗎。。

有諗過, 但請問真係平好多的嗎?
香港D牙醫或者要保生計啦, 總會叫人唔好亂上大陸整, 一陣成棚牙都有事仲衰... ...

男爵府

tahnee 發表於 20-11-3 11:51
有無問菲臘牙科點解唔收?

話我好嚴重同埋搞會複雜, 唔岩教學

子爵府

療程幾錢?信用卡分期嗰啲得唔得?

公爵府

冇辦法,身體是但一個地方吾舒服,好因擾,負擔吾到,試吓問銀行借,然後分期還,除非你個牙醫可以比你分期,否則銀行係一個選擇。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我上次睇牙醫時,見到有位阿叔問私人診所既姑娘關愛基金係唔係可以申請醫牙服務,咁我聽到個姑娘話可以申請,不過好似話一人一生只限批一次,所以啲人會等啲牙脫晒至去申請,一次過釀牙。

唔知呢個關愛基金你可唔可以申請喇,你可以去有貼住關愛基金貼紙既牙醫診所問下既。

或打去1823問下唔知得唔得。

alice0606    發表於 20-11-3 20:21
C.yan110    發表於 20-11-3 12:07
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

C.yan110 發表於 20-11-3 11:42
我知道大家一定會問我出黎做左咁耐野都無積蓄? 咁當然當中有好多原因所致, 唔係可以係度3言2語就同大家講清 ...

診所俾唔俾信用卡,如果可以就分期,冇辦法我d貓長期病每個月醫藥費5千幾,我都係分期慢慢還,樂觀d最緊要仲有得醫 冇事嘅加油

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

要幾錢架

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可不可以信用卡碌左先,分期還?

珊瑚宮

又咁講
大陸一樣有正規牙科醫院
廣州有間好出名

玩具萬歲!

男爵府

orangutan 發表於 20-11-3 11:58
療程幾錢?信用卡分期嗰啲得唔得?

有隻牙唔要得話植返要成3萬幾4萬

Haz-mama    發表於 20-11-5 21:50
yeung_ma    發表於 20-11-5 20:46
edhepp    發表於 20-11-3 18:07
小詠    發表於 20-11-3 16:15
wcpcelia    發表於 20-11-3 15:35

水晶宮

試下去深圳。愛康健啦。。我喺嗰度補過幾次嘛。都ok架!又平過香港好多。

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有無問過工聯會牙科?

珍珠宮

試吓仁愛堂、東華牙科或者工聯會

睇吓佢哋肯唔肯同你做深層清潔?

呢啲義診

男爵府

Bibibut 發表於 20-11-3 11:58
冇辦法,身體是但一個地方吾舒服,好因擾,負擔吾到,試吓問銀行借,然後分期還,除非你個牙醫可以比你分期 ...

明白, 只係覺得係香港睇牙真係好貴... ...
窮人D牙唔好有事, 無一個平D既地方比市民去睇牙
我覺得會有人好似我咁因為錢而延醫, 搞到越來越嚴重... ...

侯爵府

2024年龍年勳章

C.yan110 發表於 20-11-3 12:09
有隻牙唔要得話植返要成3萬幾4萬

最近在BK都見過有人講二萬蚊樓下都有植牙
嚴重牙周病需要怎樣處理? 深層洗牙? 要幾多錢㗎

男爵府

my005 發表於 20-11-3 12:02
我上次睇牙醫時,見到有位阿叔問私人診所既姑娘關愛基金係唔係可以申請醫牙服務,咁我聽到個姑娘話可以申請 ...
好, 多謝你的建議, 會問下, 謝謝!

男爵府

creambb 發表於 20-11-3 12:03
診所俾唔俾信用卡,如果可以就分期,冇辦法我d貓長期病每個月醫藥費5千幾,我都係分期慢慢還,樂觀d最緊要 ...
多謝, 會樂觀面對的

首頁
12345...15

尾頁

跳至