時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

唔夠「勇武」
8-)

子爵府

回覆樓主:

官字两個口,佢話你有罪就有罪,佢話你優秀就優秀,即使你身處暴動現場,帶齊用品,亦只是路人甲

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

sharon_pig 發表於 20-11-3 13:45
証據明確好緊要

大宅

回覆樓主:

違法達義 做咩無事 放火無事 咁燒法院有無事呢

大宅

lihomahk 發表於 20-11-3 14:40
官字两個口,佢話你有罪就有罪,佢話你優秀就優秀,即使你身處暴動現場,帶齊用品,亦只是路人甲
...

成日話大陸法律無理 香港唔見得有幾好

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

熊熊老婆 發表於 20-11-3 14:23

顏色緊要過常識

秦檜 大漢奸都係見證當時歷史 一百年後難保幾個狗官 所謂黃之鋒狗流漢奸都會入教科書 黃畜之亂

子爵府

steve983 發表於 20-11-3 14:43
成日話大陸法律無理 香港唔見得有幾好

最喜歡講法治是香港的核心價值的人,就最雙重標準

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

cattz288 發表於 20-11-3 13:43
咁又唔同! 佢真係用公司電腦查野! 個亞毛fwd資料啫! 不過都無理由無罪

鄭麗瓊不是被判無罪,係罪成判監,不過援刑

咁又唔同! 佢真係用公司電腦查野! 個亞毛fwd資料啫! - 不過,呢幾句就講得啱

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

natjosejim 發表於 20-11-3 14:48
鄭麗瓊不是被判無罪,係罪成判監,不過援刑

咁又唔同! 佢真係用公司電腦查野! 個亞毛fwd資料啫! - 不過 ...

原來係緩刑! 謝謝
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

主要睇個官係咪手足

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

熊熊老婆 發表於 20-11-3 13:33
香港嘅判刑,同罪案既嚴重性係冇關嘅!只係同法官有直接關係
...

認同

男爵府

熊熊老婆 發表於 20-11-3 13:33
香港嘅判刑,同罪案既嚴重性係冇關嘅!只係同法官有直接關係
...

珍珠宮

mandy952 發表於 20-11-3 13:23
https://hk.mobi.yahoo.com/home/%E5%88%A9%E7%94%A8%E5%85%AC%E5%8F%B8%E9%9B%BB%E8%85%A6-%E8%B5%B7%E5%B ...

你不如寫信問下d法官

男爵府

因為係相負相乘,如果之前果7個人被依法判坐監,呢個電訊公司職員可能相對會輕d

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

因為髮冠對優秀的年青人
要私法攻政
猩猩雙惜

琥珀宮

JojoFung0304 發表於 20-11-3 18:02
因為係相負相乘,如果之前果7個人被依法判坐監,呢個電訊公司職員可能相對會輕d ...

即係一啖砂糖一啖x, 呢個唔好彩lu

伯爵府

最近有黃法官被起底,高院都頒予禁制令。家陣燒到佢咪揸正嚟做囉。

https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20201031/s00002/1604083400312/警尋出90相關帖文-有司法人員遭滋擾亂申服務-高院頒臨時令-禁對法官起底

珍珠宮

回覆樓主:

睇法官當日心情

男爵府

lihomahk 發表於 20-11-3 14:40
...
又或者準備去打邊爐。
啲官嘅智力,真係。。。救命,竟然咁都信。

補充內容 (20-11-4 01:29):
智商

首頁

尾頁

跳至