自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

老翻太太 發表於 20-11-3 22:59
唔知我估計得啱唔啱,有可能涉及權宜之計,因大選將好有可能引起金融動盪,此股咁巨型,咁多資金,咁多人買 ...

maybe, 等尾國大選完先

珍珠宮

回覆 cassie0025 的帖子

好在我銀行有優惠回贈

goldpiglet    發表於 20-11-4 08:39

侯爵府

lakgarden 發表於 20-11-3 23:40
似乎係馬先生認為中國金融監管過多, 想要更大自由度, 但佢隻蟻有超簡易借貨業務, 而國內好多年青人借蟻錢, ...

國家唔管好過渡和過易借貨, 中國會演變成美式災禍, 袋中無錢靠貨靠分期為生, 不是好事

會員講得好,,其實係睇大家對金錢/理財態度,
消費主義盛行,商家扭盡手段鼓吹消費,從產品到建立產品代表風格,,,
面對金錢,我寧願保守d

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

螞蟻只能上樹
未能上市

不過今次安排又幾好
孖展戶冇乜損失手續費和利息

其實其他IPO 有冇咁嘅經驗?
要重新抽過嗎?
會繼續追捧嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

http://news.tvb.com/finance/5fa25cc0335d193911433795

有望半年後重新上市

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今朝仔女分別CHECK過佢地自己既牛牛戶口,見到抽到螞蟻股票架,既佢地分別都抽到,幾似當年抽爸爸咁。

而家牛牛退錢,佢地今日都係退返左其他未中既錢,而中左既錢就未退住,遲少少先退到喇。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

珍珠宮

my005 發表於 20-11-4 18:15
今朝仔女分別CHECK過佢地自己既牛牛戶口,見到抽到螞蟻股票架,既佢地分別都抽到,幾似當年抽爸爸咁。

而 ...

我用恒生抽, 已退晒錢, 只係100蚊手續費就沒有退回
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小詠 發表於 20-11-9 14:56
我用恒生抽, 已退晒錢, 只係100蚊手續費就沒有退回

若用牛牛抽,已全退,連手續費都退晒喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

my005 發表於 20-11-9 15:03
若用牛牛抽,已全退,連手續費都退晒喇。

我用恒生投資快APPS 申請, 當初佢係話用APPS 抽免手續費, 但都申請時先扣, 乜咁老土退錢唔退埋手續費
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珊瑚宮

小詠 發表於 20-11-9 15:36
我用恒生投資快APPS 申請, 當初佢係話用APPS 抽免手續費, 但都申請時先扣, 乜咁老土退錢唔退埋手續費
...

如係我,我會打電話問下恒生點解唔退還手續費,或只係遲啲至退還。

無理由話唔收又收架嘛﹗

首頁

尾頁

跳至