時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

支持川建國同志連任

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

Conybrownbb 發表於 20-11-4 14:08
邊個上場一樣都會針對中國,傻佬搞單邊主義,漸漸背離世界,拜登上場美國佬可能同好多國家重修關係,對中 ...

傻侵贏就好,美國會越來越衰退

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

Trump唔係淨係針對中國, 其他國家佢都攪, 而家係大蝦細, 心唔妥佢唔敢出聲咋

水晶宮

2024勳章

mizuho 發表於 20-11-4 14:04

佢連任會對中國破壞非常大

佢連任唔單止對中國破壞力大,對美國破壞力都大(美國已空前分裂,加疫情控制不力),對世界破壞力更大,所以唔明美國人點解會選佢?
支持邊個都好,美國大選結果都唔會因為我地嘅主觀願望而改變,我地只係食花生,放鬆D喇

珍珠宮

邊個上場一樣都會針對中國,傻佬搞單邊主義,漸漸背離世界,拜登上場美國佬可能同好多國家重修關係,對中 ...

但Biden會聽其他人勸 特別Obama,一直用懷柔政策對華
點解會覺得對華會比個痴線佬更差?
阿爺起碼可以以理溝通,就是可以從新回到談判桌。國內嘅公司、官員都希望Biden上場,,因為這樣才可以有出口。

伯爵府

MMVV 發表於 20-11-4 13:27

其實對中國態度轉肽係由奧巴馬開始。只是trump 太高調返而比中 ...

奧巴馬之前嘅喬治布薯都唔係善類喇,記得當時嘅黑人女國務卿賴斯對中國完全不客氣。

奧斑馬唔高調有苦衷嘅,金融海嘯之後美國元氣大傷惡唔出樣。

男爵府

回覆樓主:

侵侵加油!
如果輸都唔好輸咁多,跟住反枱發爛渣!

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

侵會贏!

珍珠宮

sandylaw 發表於 20-11-4 14:29
在我看來無論邊個做美國總統,都唔會由得中國掘起,點都會針對中國。明槍易擋,暗箭難防,特朗普真小人先 ...

當然唔係!
中國自己嘅問題仍然好多,最需要係重回談判桌,大家可以negotiate。國家發展唔係單向可以做到,特別現在大家都應該focus處理pandemic,呢個一定要相互合作。中國唔需要一個癲嘅合作夥伴,特別在技術發展上。華為嘅問題根本沒可能短時間解決,高科停2年根本就唔需要繼續玩。任老一直都係話希望合作,唔係搞分化。技術比任何行業更需要合作,冇人可以獨贏,而且需要大家相互監管。分化嘅環境百害而無一利!

公爵府

新冠肺災又可以創新新新高

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

希望Biden係Georgia番到盆

珍珠宮

czl115 發表於 20-11-4 14:35
佢連任唔單止對中國破壞力大,對美國破壞力都大(美國已空前分裂,加疫情控制不力),對世界破壞力更大, ...

因為個癲佬數口實在太好
早上同美國開會,他們都話美國藍領、老人、低下階層都非常buy 個癲佬。
其實最大問題係個electoral college制度,每個選民嘅票並非weighted equally

水晶宮

mizuho 發表於 20-11-4 14:46
當然唔係!
中國自己嘅問題仍然好多,最需要係重回談判桌,大家可以negotiate。國家發展唔係單向可以做到 ...

個人睇法不同,將來無人知係點,無對或錯的。
但我對中國有信心,可以見招拆招既

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

2個人的票數都好近喎

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

原來深紅的州NE的5個選舉人票, Biden攞左一票,算叻!

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

眾望所歸,藍黃都想佢贏

大宅

回覆樓主:

等睇戲

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

aromama 發表於 20-11-4 15:12
眾望所歸,藍黃都想佢贏

頭先MSNBC主持先話Trump講到自己贏左咁多個州咁,仲有好多票需要兩三日先點曬架。

首頁

尾頁

跳至