自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

yy_chow1210 發表於 20-11-4 15:41
就係對佢對屋企人好過對我,我先唔開心。
不過對邊個好D好主觀既,可能佢屋企人都覺得C6對我好過對佢地
...
如果係咁,唔開心都正常既! 但係嗰啲都係同佢相處咗二三十年既親人,唔太過份就睇開啲。
我老公對佢屋企人都好好 我從來唔過問佢洗錢係佢屋企人身上啲事,因為嗰啲係佢父母手足,唔係太離譜,我唔出聲架。

男爵府

佔有慾太強

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

不是小氣, 係自私.

如果佢連自己家人都唔愛, 點會去愛你或你的家人呢?
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

已刪除用户

水晶宮

smart_lam 發表於 20-11-4 15:52
我識個女教師朋友,要佢老公絕對首要對女家好,外父外母及兄弟姊妹、及其兄弟姊妹的子女都要好 ! 佢老公一 ...

你朋友好靚身材正?個老公做到要求嗎?

男爵府

yy_chow1210 發表於 20-11-4 15:27
但我對C6會好過對自己屋企人,所以我都想佢咁樣

你有甘既想法可以拎出黎同佢傾下,因為過人世始終係佢同你

男爵府

yy_chow1210 發表於 20-11-4 15:21
唔知點解成日都會因為C6對佢屋企人好而唔開心? 雖然佢對我都好,但我只想佢淨係對我一個好,我係咪好小氣呀 ...

妳唔止小氣,仲妳好自私添。

男爵府

回覆 Fion710 的帖子

我朋友唔係樣靚身材正,樣子甜美啦,身型就矮小 ! 不過係我所認識女性朋友中,為人最囉唆、最中意約人遲大到,所以一年約一次飯聚我都唔到 !

子爵府

我明你講咩,唔多唔少有時都會將自己同佢屋企人比較,女人係易呷醋,不過自己知就好!

講到出聲,就變左自私,想佢唔孝順又講唔通,所以需要自己釋懷

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我識個女教師朋友,要佢老公絕對首要對女家好,外父外母及兄弟姊妹、及其兄弟姊妹的子女都要好 ! 佢老公一 ...

娶個老婆搞到自己坐監咁.....

男爵府

其實一個賢淑女友或妻子,乜唔係見自己 C6,對自己屋企人關顧孝順,唔係更加對 C6 加分,及自己會更主動協助咩?!

如果樓主有咁嘅心態,你 C6 如果偏愛妳屋企人,而忽略自己屋企人,妳又係咪好歡喜?! 因為現實中,我有男性朋友結婚後,真係全情投入女家生活圈,反而自己父母一年都唔探一次,最弊男方父母又一向鍚佢 !

已刪除用户

水晶宮

yy_chow1210 發表於 20-11-4 15:21
唔知點解成日都會因為C6對佢屋企人好而唔開心? 雖然佢對我都好,但我只想佢淨係對我一個好,我係咪好小氣呀 ...

係!好鬼自私

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

我之前有個女友好自私,同我講要帶佢屋企人酒樓食嘢,唔好帶去茶餐廳食 ! 心諗好多茶餐廳仲貴、而且仲好食啦! 佢要我將所有時間,擺喺佢及佢屋企人身上,之後我就諗起張國榮、一首舊歌歌詞【好多謝今天妳啟發了我】,覺得咁做唔係辦法,更加令我要擺多啲時間,去關愛自己父母 ! 之後我就同佢分手,用多咗好多時間陪伴兩老,直至兩老去世而無乜大遺憾 !

水晶宮

有點恐怖⋯個男人好快爆
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

kcpak 發表於 20-11-4 18:33
有點恐怖⋯個男人好快爆

其實兩公婆我都熟,男係我小學同學,佢老婆係我幫手撮合 !

以前佢老公就算結咗婚後,生咗仔女都好,都成日主動搵我聚下吹水,或呷下咁 ! 但久而久之,唔知係咪個老公習慣了生活,近兩年係完全冇聚過 ! Whatsapp 群組約一班同學聚會,或約出嚟運動,佢會響應應承參加,但每每最後都係影都冇 !

直至最近知道佢通完波仔(以前係區賽跑冠陣),都係四十零歲都搞成咁,就知佢生活幾咁正常...日日返屋企,或只同老婆仔女、及老婆家人生活圈內、生活及飲食,導致咁後生就心血管病! 亦可能都係因咁而有壓力,因壓力都會導致心血管病 !

用戶要求終止服務

牛年勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-4 17:25
女人心胸真係窄D

女人唔一定要心胸狹窄,唔好比藉口自己!
未經許可,請勿轉載

伯爵府

如果伺男人對佢屋企人好過對我,我係唔會嫁佢架

男爵府

yy_chow1210 發表於 20-11-4 16:35
咁如果屋企人既定義係兄弟姐妹呢?

樓主,我好明白你,我c6都係咁,講真父母我唔介意。但兄弟姊妹我好介意囉!我c6個妹,借錢又問我c6,屋企電腦壞又搵我c6整。我c6開口埋口成日提佢個妹,買野又要買佢妹果份,出去食飯又要請埋佢個妹。我認我小氣

水晶宮

畀面勳章

恩庭寶貝 發表於 20-11-4 15:53
如果將來小朋友只對佢另一半好,唔理你,唔錫你,你會咩感覺?好心喇,都做人亞媽喇,公主病上身,你好自 ...

仲公主病?樓主話佢哋仔女大曬了,應該年紀有迫咁上下
其實活到咁上下,做人都開始進入化境啦
竟然仲咁小器自私

首頁

尾頁

跳至