自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

即時用手機計左每人幾錢,叫佢磅水

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你哋唔埋單或埋完單即除3話每人$xxx 咪得囉,佢唔比錢都要有你哋配合先成事

侯爵府

smart_lam 發表於 20-11-7 17:10
通常你覺得佢環境係最好都係扮,有可能佢已經離咗婚,成為單親媽媽拎緊綜援,生活好緊拙你唔清楚 ! 但呢種 ...

我識佢老公,佢係真環境好,佢都唔洗返工加搬大屋了
8-)

翡翠宮

畀面勳章

點解唔即場直接叫佢俾錢?如果有叫,佢都堅持唔俾,下次再出黎就係你地既問題。

日日是好日

侯爵府

wmkcnw 發表於 20-11-7 16:59
咁你有無直接同佢講,佢要俾食飯錢? 定係未埋單就借尿盾走左?

飯前有講過我同佢一人一半請B

但到埋單時又唔俾,我同B都講埋單啦埋單啦,之後我俾錢,B講多謝我和A,A講多謝我我面有黑一黑,B有望望我,大家一齊咁多年知B乜意思,轉頭收到B手機轉錢

我同B都討厭A嗰種厚面皮,唔想同佢糾纏,兩年無約一啲無長進,嗰陣都夜麻麻,又夾去搵atm機㩒錢咩

走嗰陣,A有想約我下一次,我敷衍佢話「好呀,睇下幾時再約」,我唔想囉

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好想知...究竟你個朋友A用左幾多招數推你地咁多次, 可以食免費餐?! 可以令到你同B都容許包佢食
由小朋友由細食到大...相信都有十次八次掛

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

二小姐 發表於 20-11-7 17:11
咁耐無見又係生日飯,鬼知佢仲係咁咩,當見多次鬼

咁你不如問下 B,A 有啲咩魅力,點解 B 都依然願意你們倒貼同佢保持聯絡?

唔多覺得 A 當你們係 fd

子爵府

回覆樓主:

你不如直接叫佢俾錢咪得

侯爵府

mother904 發表於 20-11-7 17:17
點解唔即場直接叫佢俾錢?如果有叫,佢都堅持唔俾,下次再出黎就係你地既問題。 ...

我同B都厭惡咗食完飯叫佢俾錢,唔俾,然後又講一大輪有的沒的,然後又要同佢講道理,點解大家朋友AA,然後佢話無錢,要夾佢去㩒錢

極厭惡極厭倦,之後可以唔再約,講心軟B比我心軟

成日諗住我哋三個識咗廿年,如果一個環境唔好,就話啫,佢又唔係
8-)

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

妳個朋友A咁離奇,有錢但唔夾錢,唔通佢家用好少? 佢未結婚前係咪咁樣?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

二小姐 發表於 20-11-7 17:19

飯前有講過我同佢一人一半請B

如果我係你,佢同我講多謝我,我會即刻同佢講:乜唔係電話講好咗我哋兩個請B咩?
呢啲人面皮厚,你要面皮厚過佢先得,佢都唔怕瘀仲要又食又拎,你使乜怕佢難受?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

面皮成尺厚

翡翠宮

畀面勳章

二小姐 發表於 20-11-7 17:24
我同B都厭惡咗食完飯叫佢俾錢,唔俾,然後又講一大輪有的沒的,然後又要同佢講道理,點解大家朋友AA,然後 ...

即係咁,如果明知佢係咁既人,仲要同佢食飯,真係冇得怨人。下次唔好再同佢出去啦,無謂自己勞氣。
日日是好日

侯爵府

stagea 發表於 20-11-7 17:21
好想知...究竟你個朋友A用左幾多招數推你地咁多次, 可以食免費餐?! 可以令到你同B都容許包佢食
由 ...

好多好多次,多到數唔到,每個weekend都會見一次

下次俾
無現金
啱啱搭的士用晒錢
叫仔女多謝b姨姨多謝二小姐啦
更多時候係執餐具到永遠或直接漠視俾錢過程
8-)

侯爵府

mother904 發表於 20-11-7 17:28
即係咁,如果明知佢係咁既人,仲要同佢食飯,真係冇得怨人。下次唔好再同佢出去啦,無謂自己勞氣。
...

識咗廿年兩年無見,仲要係生日飯都咁樣

真係無下次,聽到約佢都怕
8-)

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

二小姐 發表於 20-11-7 17:28
好多好多次,多到數唔到,每個weekend都會見一次

下次俾

咁A既招數好低下喎...仲以為咩高招, 拎到你同B可以包佢食飯咁多次!!!
你同B都受既??? 下次俾, 無現金 >>> 呢兩樣, 係下次正常都一次過收得番喎!

你同B都幾好人

水晶宮

二小姐 發表於 20-11-7 16:48
因為A經常食飯唔俾錢,加上之前暴動疫情,一次都無一齊出過去。

最近A出聲話好耐無見,約出來見吓,食餐飯 ...

呢啲朋友可以疏遠

侯爵府

smart_lam 發表於 20-11-7 17:05
我識班女性朋友,十幾歲識到依家大家成年人,次次出嚟食飯唔俾錢,仲要閹尖呢樣唔食果樣先食 ! 其中兩個女 ...

你哋點樣「接受」到佢唔俾錢?

8-)

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

叫完野食 即刻比錢

伯爵府

二小姐 發表於 20-11-7 16:48
因為A經常食飯唔俾錢,加上之前暴動疫情,一次都無一齊出過去。

最近A出聲話好耐無見,約出來見吓,食餐飯 ...

你唔叫佢簽住咭埋單先,你地夾番比佢~

首頁
12345...13

尾頁

跳至