想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無小產咗,但又肥咗好多想減架?

我肥咗好幾磅,肥晒落條腰呀,hip上d嘅地方,d褲著唔番好唔甘心!我知道唔可以節食減,有咩輕量運動可以做?知唔知呀?

子爵府

Re: 有無小產咗,但又肥咗好多想減架?

wongming,

我擒日聽收音機話, 坐o向度個陣, 雙腳要平放, 千萬唔好交x 腳坐, (即係大脾踏 大脾), 因為咁樣坐, d 力會更加聚晒去個pat 度, 咁個pat就會越黎越大wor.

子爵府

jojo...好彩我唔係成日交x腳坐啫!thanks!

男爵府

jojo
係呀係呀, 我都聽過呀.

wongwing
我咪又係, 我肥左差唔多10 lbs, 唉........... 得翻一條裙同一條衭啱著咋, 其他全部............, 但我好懶, 唔肯做運動, 跑兩跑就唔願跑同埋腰個位痛架la.

唔, 我諗你而家最好唔好刻意減住, 養好個身子先, 不如你試下跑步 (慢慢跑). 打下羽毛球law.

子爵府

siuso...sorry,妳都咩咩過咩?我都有諗過去club house跑跑步機,急行咁囉,唔跑快嘅,不過我阿媽叫我唔好行&企咁多,我又諗過打乒乓波,輕量d嗎,做唔做得呢?成日食&坐,真係未有第二次都已經肥死我啦..... :cry:

男爵府

下, 乜你唔知我都咩咩過咩........... 我係我地平時chat開個topic都有提過, 而且當你咩咩後, 我都有建議你唔好做d乜, 但你都唔so我, 我咪冇仔細咁叫你唔好做d乜law

我聽人講都話最好唔好企同行咁耐, 因為咁對子宮復完得冇咁快呀. 唔好急行, 你急行唔痛咩.

我諗打乒乓波都得既, 只要你既對手唔係好勁就得勒, 唔係追波追到你cc下.

別墅

我仲慘啦,由一年前試要bb到而家已重左20磅了(但仲味有bb),我而家都好怕上磅,因味有關係所以唔減肥住.
bb3805

子爵府

siuso....sorry呀sorry呀!可能果時心情唔多好,同埋唔係成日見到妳上黎,所以無留意呀!唔係唔so妳!

琴日沖去bank,跑咗唔夠兩步都發現有d痛,唔敢再急啦!

乒乓對手咪我老公囉,可以玩滴滴仔無咁擊囉!

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

皇太后,
係呀~我都記得.siuso以前大頭照係翠兒黎架 個日反局我都同bebu講起,我only唔記得佢有無小朋友...但bebu話佢以為siuso係new comer 其實佢o係我地一開topic時已經打過招呼.

子爵府

march...死啦,咁我咪好似好衰咁...?

siuso...真係sorry呀,以後對妳好d呀吓! :mrgreen:

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

皇太后,
唔衰,因為siuso太忙小上o黎大家先唔為意唧!!

siuso,
你以後多d入o黎chat chat la

珍珠宮

醒目開學勳章

wongming...你肥咗好几磅, 少事啦! 我肥咗成 20 lb ar!! 生完都成二個月, 仲未減到

男爵府

wongwing
唔使咁多句sorry喎, 我都係講下之麻. 學march話齋, 我太忙小上黎, 你唔為意我遮.:mrgreen:

查實如果你個club house有暖水池, 游下水都好. 不過要過左一個月之後先好游喎.

march
你好犀利, 咁好記性既. 連大頭相係翠兒都記得.

我未有小朋友架.

子爵府

siuso...點個話妳知我個club house有暖水池架,我唔知嘅 ?-(

chilli....4,5磅囉,肥晒喺hip上d嘅地方,最唔忿氣係著唔到之前d褲呀嗎,果日仲俾家姐話,妳真係圓咗好多喎....妳果20lbs,係幸福得番黎,我果d,無情情架!不過算啦,一定減得番,一齊努力!

複式洋房

WongMing,

I also gained over 10 lbs after miscarriage. hehe.....as a result, I have to look for all new clothes this winter.

I went jogging or walked the pebble path sometimes recently. I am not sure whether that works, at least my weight doesn't keep increasing now. I dare not hope it can be decreased by heavy exercise if I am eager to "bingo" the same time. So stop increasing is already as my dream. ^0^

Don't pay much attention to the weight la..... Anyway, health comes first, and we have to handle this problem again after having a baby, what not just save time? ^0^

子爵府

lydiahui....妳個bb等幾週唔得呀?我around 14wks果時,如果唔係,仲肥多幾乘都似!
所以我都唔會狂做運動去減,一個意外又有咗咪不得了! :mrgreen:

民房

有咗三個月都係肥咗四磅,但小產之後不但無減反加磅,而加合共肥咗六磅,就算食少啲都冇用.你話因為生BB而肥就話值得,但未成事就慘啦.
happyresult

複式洋房

WongMing,

Around 8 weeks......... anyway, let's just looking forward to meeting a bright future. The past, should just let it be!

子爵府

happyresult....我初時發現著唔番以前條牛仔褲,都好似妳咁諗,覺得好唔值,好傷心,不過...都無辦架,算啦,可能未減妳又再bingo呢?唔好咁,笑番!

民房

Wong Ming,
多謝你的安慰,不過最近我瘦咗兩磅.但我唔會刻意減肥,因我想再有BB,你呢?有冇任何planning?

首頁

尾頁

跳至