時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

曾經為香港付出既香港人,睇到香港被破壞,感覺好煎熬,就好似被最親既人出賣!

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-11-9 01:46

珍珠宮

露比EE 發表於 20-11-8 19:58
曾經為香港付出既香港人,睇到香港被破壞,感覺好煎熬,就好似被最親既人出賣!
...

Agree

經濟不好,很多人都失業,他們有什麼特別呢?

大宅

回覆樓主:

原全唔明點解要播。我聽到隔離屋都罵緊,唔好簽lo。

伯爵府

ngokwan 發表於 20-11-8 20:02
Agree

佢哋搞事嘅時候,有冇諗過香港人?

伯爵府

ngokwan 發表於 20-11-8 20:02
Agree

想問下做左18年&10年果2位,係公司咁耐,有幾多年係冇參加每年一度暑假前罷工要求加薪呀?

乜國泰肯簽佢地簽一世?既然覺得被剝削,咁咪跳槽,自己幫自己加人工囉!

成班後菜鳥一直係大公司,每年只要求加人工,係comfort zone工作太耐,根本上完全同外面工作環境脫節,所以咪冇工作能力繼而冇轉工能力囉!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

愛香港既人又點會破壞自己既家?又唔見暴徒破壞自己屋企?

公爵府

陳小仙 發表於 20-11-8 20:04
原全唔明點解要播。我聽到隔離屋都罵緊,唔好簽lo。

咪係,唔明點解要播。
個黃口罩好明顯代表咩啦!竟然上tvb
我老公都話無人揸槍迫你簽架嘛!覺得被剝削,好委屈,咪唔好簽囉!

男爵府

露比EE 發表於 20-11-8 19:58
...

冇錯,好傷心

水晶宮

唔怪得人炒佢哦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

露比EE 發表於 20-11-8 20:13

想問下做左18年&10年果2位,係公司咁耐,有幾多年係冇參加 ...

先幾日同屋企人食飯講國泰單野,都有提到佢地逢大時大節最旺嗰時罷工,呢啲叫好愛公司呀

琥珀宮

幸福花 發表於 20-11-8 20:38
唔怪得人炒佢哦

求仁得仁

子爵府

回覆樓主:

呻咗咁耐,最尾咪又係簽,講到不平等條約咁咪唔好簽囉,又唔係你唔簽就命都無,咁簽得即係自己接受啦

侯爵府

罷工,佔機場,暴徒帶路員,佢哋做咁多衰嘢,整臭哂香港名聲,正常香港人被攬炒仲傷心呀

abbiechan    發表於 20-11-9 22:37

大宅

回覆樓主:

成日話公司無人情味,咁佢哋封機場,旅客喊曬想坐飛機返屋企嗰陣,有無對人有人情味?
每逢大時大節都話要罷工又好有人情味?

emilypyhui    發表於 20-11-9 20:05

男爵府

littlesister 發表於 20-11-8 20:14

珍珠宮

littlesister 發表於 20-11-8 20:14

琥珀宮

schricky 發表於 20-11-8 20:43
呻咗咁耐,最尾咪又係簽,講到不平等條約咁咪唔好簽囉,又唔係你唔簽就命都無,咁簽得即係自己接受啦 :quie ...

簽咗話後悔嗰啲先最搞笑,又唔係簽賣身契,後悔咪即刻辭職囉

大宅

世事無常 發表於 20-11-8 20:14
咪係,唔明點解要播。
個黃口罩好明顯代表咩啦!竟然上tvb
我老公都話無人揸槍迫你簽架嘛! ...

唔知嘅真係以為有人揸住枝槍迫佢簽

珍珠宮

原來講緊頭先幾件垃圾,個件男垃圾仲話認2年,2年後一定走,咁有吉屎就咪簽啦,呢2年坐cx會好擔心囉,吾知件垃圾會點搞d乘客作報復喎,不如轉佢去執垃圾啦

伯爵府

lakgarden 發表於 20-11-8 20:49
罷工,佔機場,暴徒帶路員,佢哋做咁多衰嘢,整臭哂香港名聲,正常香港人被攬炒仲傷心呀 ...

香港機場被破壞,記者被禁錮,警員被襲,旅客被打,設施被破壞,唔係預左攬炒咩?

當日有冇諗過香港人感受?有冇當香港係自己既家?有冇諗過咁做會毀滅香港用23年建立既全球no. 1國際機場?

到今日,攬炒左自己公司,攬炒左自己,就玩扮可憐搏同情?香港人已經對搏同情依招免疫啦!

https://www.google.com/search?q=%E6%A9%9F%E5%A0%B4%E7%A0%B4%E5%A3%9E&tbm=isch&ved=2ahUKEwiFs9es__LsAhUPAqYKHQA5CXsQ2-cCegQIABAC&oq=%E6%A9%9F%E5%A0%B4%E7%A0%B4%E5%A3%9E&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzoECCMQJzoCCAA6BAgAEBhQ_RBYm0pgg09oAHAAeACAAVSIAY4DkgEBNZgBAKABAcABAQ&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=veqnX8XgDY-EmAWA8qTYBw&bih=662&biw=360&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=nimv

emilypyhui    發表於 20-11-9 20:06

首頁

尾頁

跳至