網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

想淘牆貼,但計體積成四十幾kg, 請問有冇邊間集運唔計體積剩計重量,謝

子爵府

點對點,不計體積。不過它的玩法都有少少 tricky,好複雜,你最好自己去研究下。

咇咇集運,11月15日前到倉,90cm 以上才計體積重。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

1010mum 發表於 20-11-9 13:39
點對點,不計體積。不過它的玩法都有少少 tricky,好複雜,你最好自己去研究下。

咇咇集運,11月15日前到 ...

哎呀,咁複雜,thx

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

vivian0919 發表於 20-11-8 22:06
想淘牆貼,但計體積成四十幾kg, 請問有冇邊間集運唔計體積剩計重量,謝

牆貼係卷住來喎, 唔會好大幅, 你買的好寬幅嗎?我買60cm 寬X10米長, 用新世代不超體積.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

BB集運-貨物單邊長度不超過80CM一律不計算體重

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

andyman 發表於 20-11-11 09:59
牆貼係卷住來喎, 唔會好大幅, 你買的好寬幅嗎?我買60cm 寬X10米長, 用新世代不超體積.
...

60cm*3m就是0.6米宽度*3米长度→13.9元一卷

70cm*3m就是0.7米宽度*3米长度→16.9元一卷

60cm*5m就是0.6米宽度*5米长度→21.9元一卷

60cm*10m就是0.6米宽度*10米长度→35.9元一卷

我之前比集運,他說
10米長這個我們應該走不了呢

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

vivian0919 發表於 20-11-14 17:57

唔會呀, 我今年6月份買官集直送自提, 60cmx10米, 得3吋厚, 當時收9元運費.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

我當時就係唔知有幾大卷, 所以用官集直運自提, 可以收埋錢就直接到港, 唔使估估下.

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

點對點/巨人
單邊不過兩米
不計體積重

大宅

andyman 發表於 20-11-14 18:28
我當時就係唔知有幾大卷, 所以用官集直運自提, 可以收埋錢就直接到港, 唔使估估下.

...

4px是出晒名嘅黑店,咁都夠膽用,令人佩服

翡翠宮

yiszwa 發表於 20-11-15 12:18
4px是出晒名嘅黑店,咁都夠膽用,令人佩服

我用的是官集菜鳥直運

大宅

andyman 發表於 20-11-15 13:16
我用的是官集菜鳥直運

大陸嗰邊由【菜鳥】負責
香港呢邊係【4px】負責

翡翠宮

yiszwa 發表於 20-11-16 01:16
大陸嗰邊由【菜鳥】負責
香港呢邊係【4px】負責

菜鳥裏面本身係由幾間速遞公司組成的, 係一個集團, 不能指定用邊間速遞

大宅

andyman 發表於 20-11-16 06:38
菜鳥裏面本身係由幾間速遞公司組成的, 係一個集團, 不能指定用邊間速遞
...

請教一下係邊幾間速遞公司?

翡翠宮

yiszwa 發表於 20-11-16 11:58
請教一下係邊幾間速遞公司?
淘寶官方集運。

大宅

andyman 發表於 20-11-16 18:58
淘寶官方集運。

你其實知唔知你自己up乜?
你話菜鳥裏面本身係由幾間速遞公司組成】,我問你係邊幾間速遞公司?你又答【 淘寶官方集運】

翡翠宮

yiszwa 發表於 20-11-17 04:29
你其實知唔知你自己up乜?
你話 【菜鳥裏面本身係由幾間速遞公司組成】,我問你係邊幾間速遞公司?你又答 ...

如果你唔知咩野係菜鳥集運, 我可以說明, 但就不用質問的語氣, 大家在網上請互相尊重。

大宅

andyman 發表於 20-11-17 11:07
如果你唔知咩野係菜鳥集運, 我可以說明, 但就不用質問的語氣, 大家在網上請互相尊重。

...

真係好笑,你之前咁答

【我用的是官集菜鳥直運

想問打呢個公仔係咩意思?

而家叫人尊重你?

男爵府

2024年龍年勳章

我估...個集運客服係咪誤會咗你直版版嘅10米呀?
你應該要比個包裝尺寸,而唔係件貨嘅尺寸客服呀

首頁

尾頁

跳至