自由講場

跳至

首頁
45678...18

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Michelle24 發表於 20-11-14 09:58
老婆自己揀
揀錯又唔離婚,一係怕無面,一係怕分身家

我都有懷疑未必係教授做,佢唔忍都忍咗幾十年,反而爸爸對女嘅愛可以去到幾多?甚至可以保住佢嘅前途而犧牲自己?

子爵府

mickeyeva 發表於 20-11-14 09:08
講到個老婆好惡頂,同仔女關係好似唔多好,女人貪錢,終日籮籮梭梭,點解唔離婚,困獸鬥?

http ...

離婚唔代表解決到問題,可能仲麻煩。
呢啲咁難纏嘅女人,一來已經捉住你嘅軟挾一來真係有本事搞到你雞毛鴨血。有啲人真係變態,唔止搞配偶連仔女都搞埋。
我識得有個case,個男人啞忍十幾年送晒仔女移民後先離婚,佢話離婚帶走仔女個女人一定會成日黎搞,連公司屋企人都會搞,唔帶走佢一定會養癈兩個小朋友黎報復。佢老婆心情好就好寵啲仔女,心情唔好時就當狗咁養。提離婚,佢全付精神放落去同你鬥,你緊張仔女就用仔女同你鬥,你要返工連份工都搞彎你。
遇到呢啲人真係家門不幸,旁人愛莫能助,以前我哋都講佢兩公婆自殺或被殺都唔難理解,好彩佢捱得過。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實我心諗:個老婆係咁被呀張生勒住,點解當時無呼叫、無掙扎? 而當時房門無關喎,老婆妹又响度,仲有經過過添喎﹗

話杯橙汁有異味,當中有無懷疑杯橙汁被人落野?

一家人既關係係點,係唔係邊個有錢就邊個惡或係邊個夠惡夠狠就得?仔女既態度點解可以咁對待自己屋企人?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

Jameskey 發表於 20-11-14 11:19
離婚唔代表解決到問題,可能仲麻煩。
呢啲咁難纏嘅女人,一來已經捉住你嘅軟挾一來真係有本事搞到你雞毛鴨 ...

佢有冇再婚?個女人仲有冇攪佢?

伯爵府

麟媽媽 發表於 20-11-14 11:12

我都有懷疑未必係教授做,佢唔忍都忍咗幾十年,反而爸爸對 ...

我一開始都係有咁諗過,尤其是對仔女都唔肯去認c時,不過之後個妹嘅供詞+亦有講到個女係離家走咗去~ 咁除非全家連埋個妹一齊夾哂口供,我又覺得唔容易做得到

伯爵府

回覆樓主:

有啲女人真係好恐怖,又貪錢又惡死 佢老公長期比佢精神虐待,所以先發狂殺人

公爵府

做男人做到咁又真係。。。。

子爵府

Paklun 發表於 20-11-10 11:30
感覺係惡妻,金錢同人都比老婆管到死死吓....忍屎忍尿忍咗幾十年,最後忍唔住 ...

呢D夫妻,前世都唔知邊個欠邊個 :igiveu[/smile

wcpcelia    發表於 20-11-23 17:10

男爵府

回覆 接線生 的帖子

張祺忠繼續出庭自辯,提及與妻子之間的財務安排,透露他擁有多個物業,目前仍未供完。他又解釋警方在其家中搜出借據的由來,指案發前約三個月,妻子指張的薪金中,她應佔一半,多年累計下來,張欠她670萬元。由於當時支票簿不在身邊,張遂寫下借據。他指對於妻子的要求並不感驚訝。

男爵府

回覆 Sumyeema1 的帖子

張祺忠繼續出庭自辯,提及與妻子之間的財務安排,透露他擁有多個物業,目前仍未供完。他又解釋警方在其家中搜出借據的由來,指案發前約三個月,妻子指張的薪金中,她應佔一半,多年累計下來,張欠她670萬元。由於當時支票簿不在身邊,張遂寫下借據。他指對於妻子的要求並不感驚訝。

子爵府

TingTing 發表於 20-11-14 09:59
成家人D行為都痴痴地。。

無錯,正垃圾

公爵府

2024年龍年勳章

InkCartridge 發表於 20-11-14 01:59
好似話個有人換咗個仔嘅廁所板,個仔好嬲,於是封咗阿媽同個女用嘅廁所座,仲擦咗朱古力係上面。個女.唔滿 ...

我覺得成家都有問題,例如死者仔女唔去認屍,銀行職員同死者妹妹,都話死者麻煩。

PS:識人好憎親生爸爸,過左世一概不理身後事,可能張教授子女好憎媽媽?

珍珠宮

殺人一定唔啱,但可以令個老公咁憎佢,個老婆都唔野小。

子爵府

InkCartridge 發表於 20-11-14 01:59
好似話個有人換咗個仔嘅廁所板,個仔好嬲,於是封咗阿媽同個女用嘅廁所座,仲擦咗朱古力係上面。個女.唔滿 ...

仔,女,咁樣對家庭,都好有問題

伯爵府

可以拍戲做劇本。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

1mocha 發表於 20-11-14 20:19
可以拍戲做劇本。

如果tbb劇情d人實鬧爆喇! 但事實真係如此
放下自在

侯爵府

imlcc 發表於 20-11-14 10:47

我係過來人,我可以話你聽真係好慘,以前同住時日日都好唔開 ...

其實大仔都似有抑鬱,見親佢都苦口苦面,宿埋一邊唔多出聲,讀書唔成只能做些粗活,唉!唔識講...
咁你明唔明點解你父母唔離婚?

用戶要求終止服務

回覆樓主:

老婆幾唔啱咪離婚,各行各路,唔洗殺人嘛,痴線

侯爵府

jolps 發表於 20-11-14 21:03
其實大仔都似有抑鬱,見親佢都苦口苦面,宿埋一邊唔多出聲,讀書唔成只能做些粗活,唉!唔識講... :think ...

似明非明 ,可能真係一物治一物,我爸爸係老實人,由細到大我都無見過佢反撲, 係直至到佢五十七歲嗰陣中咗風, 跟住先開始性情大變, 有時變得比我阿媽更加無理取鬧, 但我覺得情有可原, 因為佢真係傷嗰個腦。 我阿媽雖然好強悍, 又好橫蠻無理, 但係佢都心知其實我爸爸先至係一家嘅經濟支柱, 佢梗係唔肯離婚啦。

禁止訪問

首頁
45678...18

尾頁

跳至