自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

minniemouse 發表於 20-11-10 02:23
無嘢好講,唔好以為外國就無 poor guy

大宅

人類真係好PK, 遲早有報應。

珍珠宮

好恐怖

男爵府

虎到金來勳章

babyhoi 發表於 20-11-10 07:37
歐洲人一向有食兔肉,
但成隻屍體賣就有點兒那個……

真係好嘔心 , 所以全世界都一樣唔好凈係話中國啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeywinnie3 發表於 20-11-10 08:14
其實外國人都好殘忍,只是他們美化自己

根深柢固, 中國就係冇文化, 冇禮貌, "聞室" 封建 殘忍 鄉下佬
外國 又有文化, 又有禮貌, 又自由民主, 又先進.. 金髮白皮膚果D 簡直係人上人

佢地活係滿清時代 至 70年代

唔只某D人咁諗, 基本上 好多國家都係咁諗

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

侯爵府

雪影 發表於 20-11-10 09:01
將來人類滅絕唔好問點解

複式洋房

回覆樓主:

叫袁教授發表下意見

珍珠宮

子爵府

親子王國15週年勳章

歐洲人一向有食兔肉,

還有吃馬肉呢,我唔明點解咁稀奇?

珍珠宮

點食得落架, 我連乳鴿都唔敢買回家煮, 乳豬更是

希望有天能全素
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

見到真係會驚呀

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

minniemouse 發表於 20-11-10 02:23
無嘢好講,唔好以為外國就無 poor guy

禁止訪問

牛年勳章

公爵府

回覆樓主:

其實兔就不嬲都有地方食架啦,即係咁,有人食鹿,食馬,食鼠,食兔,食袋鼠……。其實各地文化,你見唔慣食唔慣,就唔應該用你準則去評論當地人嘅飲食文化,你覺得殘忍,可能人哋代代都係咁食,當劏雞咁。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

可惜班 PK YC 永遠都睇唔到
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

大宅

BB防敏心得分享勳章 熱血金章

歐洲人一向有食兔肉,

外國食兔肉好閒,但原來係成隻無加工包裝

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

提子餅 發表於 20-11-10 11:29
外國食兔肉好閒,但原來係成隻無加工包裝

我以前喺澳洲讀書,
超市有袋鼠肉、兔肉、鴕鳥肉,