自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

當年每逢考試測驗有高分就有得去買禮物

公爵府

goo_littlebb 發表於 20-11-12 06:32
我唔記得咁詳細啦 只記得佢位置在依家大埔墟中銀果度 反而大江印象深啲因為我1-8歲都住 ...

係呀大埔舊墟

大宅

我都買過野,好懷念

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

尋晚睇左! 亞老闆當年已行comm, 多勞多得! 所以咁多員工做咁耐

放下自在

子爵府

goo_littlebb 發表於 20-11-11 22:48
華豐好似仍然有?

有呀,星期六經過見佢寫住大減價

大宅

heikwanmama 發表於 20-11-12 00:14
天祥有一款啫喱果汁糖,好特別,一舊正方形再分一格格,要用刀切開食
唔知有冇jm食過,知我講乜 ...

我知你講乜呀,我都好想揾番嚟食

侯爵府

lilysun123 發表於 20-11-11 21:33
吾知有無記錯,觀塘以前有間大大的,阿媽時時去買鞋的。

你無記錯,我細個成日去,好懷念。

伯爵府

細個嗰陣去大埔長江百貨覺得好多野睇
頂樓又有碰碰車
幾潮呀

侯爵府

goo_littlebb 發表於 20-11-11 21:18
要溫書無睇,遲啲睇重溫
除左大大,以前好多區都有間國貨公司架,上水有大江百貨,大埔有長江 ...

觀塘有珠江百貨

子爵府

細個我住大大公司對面,窗口已經望到大大,我哋住3樓,所以睇得好清楚,當年執笠真係墟冚,細個成日同屋企人去幫襯,執笠當然我哋都唔執輸啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我淨係識aeon, 一田.

子爵府

heikwanmama 發表於 20-11-12 00:14
天祥有一款啫喱果汁糖,好特別,一舊正方形再分一格格,要用刀切開食

我食過呀!
以前我爸爸Office附近有間天祥,每次去探爸爸班嘅時候,媽媽會同我去買黎食㗎!好懷念啊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我住太子,睇住太太開, 初開好淡, 之後逢星期日, 所有貨8折, supermarket 9折, 星期日就塞滿人, 要打交咁塞入去。 佢星期日做晒其他日生意。 我個個Sunday都塞入去, supermarket. 衫, 毛公仔, 電器。

Supermarket比錢排大長龍, 但收錢好快, 一個讀價錢, 一個打價, 2大車貨, 幾分鐘攪掂。 張單好長, 但無錯架。

大大有錢賺架, 但地產拖冧, 好可惜。

之後改建聯合廣場。 前身東樂戲院, 有大戲做, 婆婆去睇。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Sallyb1a 發表於 20-11-11 22:46
仲有
元朗中都國貨
北角華豐國貨(係新威龍廣場對面)

新威龍係咪即係新都城

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Mrs9588 發表於 20-11-12 08:49
我食過呀!
以前我爸爸Office附近有間天祥,每次去探爸爸班嘅時候,媽媽會同我去買黎食㗎!好懷念啊:happy ...

係咪tst有間? 以前亞媽好似有帶我地去! 但太細無乜印象
放下自在

侯爵府

我住華富村, 村口有間大大, 細個成日入去玩(emoji)

子爵府

cattz288 發表於 20-11-12 09:21
係咪tst有間? 以前亞媽好似有帶我地去! 但太細無乜印象

唔係,係港島區,但邊度我又唔係好記得....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

apelok 發表於 20-11-12 09:19
新威龍係咪即係新都城

可能我搞錯咗呀, 琴晚再上網睇下資料,好似係長沙灣廣場。

大宅

我想講我係個記性好差嘅人,但呢隻糖實在係太太太深刻喇,細個超鍾意食,好懷念呀。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 月餅勳章

mickeyeva 發表於 20-11-11 20:44

好可惜,覺得老闆待員工好,同事先有歸屬感

首頁

尾頁

跳至