自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

LadyMacbeth 發表於 20-11-12 18:11
其實啲人明唔明防疫大過天

唔明架,個個都自我中心

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢地明既就唔會有咁多人去酒店渡假喇。

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我地個group已經中一.....但為左條冬季褲上group問,咁大個人打去學校同校服商問下都得喇

珍珠宮

Queenie_326 發表於 20-11-12 18:58
人地呻下,唔鍾意可以退group

正如樓主都係呻下,唔鍾意咪入黎睇

男爵府

cara.mak 發表於 20-11-16 11:15

你杠你啱,杠精最大

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

cara.mak 發表於 20-11-16 11:15

係甘架喇啲人 永遠只會叫人唔好睇 到你話佢唔好睇時 佢又會話你開得post就預左比人reply.
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

丁丁aunty 發表於 20-11-13 08:55
叫佢哋咪癲啦
衰啲講茶點唔食有幾閒,一陣食出個禍嚟元寶蠟燭都有份食呀
...

應該好似你咁講一講,成班人立即收曬聲

大宅

lemontea520 發表於 20-11-16 18:10
係甘架喇啲人 永遠只會叫人唔好睇 到你話佢唔好睇時 佢又會話你開得post就預左比人reply.
...

你講得啱。牛鬼蛇神淨係識大聲夾惡叫人退谷,又唔知自己一次猜十幾板個人感想感言感恩感乜都好啦,到真正有人問重要嘢就潛水,講是講非煽風點火就立即彈出嚟拍手掌助攻剝花生。人哋啲對話就cap嚟cap去互相傳閲開研討會,幾個c9圍埋得閒成咁無所事事浪費人生又井底,都費事同佢一般見識但個個都自私鬼有重要嘢唔會分享。最多叫大家天氣凍著多件衫,或者學校書和功課記得拿大啲嘅袋呢類廢話圍爐取暖。實質係個個各懷鬼胎純粹索料和八卦,八到就拿去做人情,周圍講之餘又亂咁講。所以...冇join呢啲極品group完全冇損失,反而耳根清靜唔使煩,反正小朋友跟得到就唔需要靠呢啲是非group

公爵府

cheesebear 發表於 20-11-16 18:21

你講得啱。牛鬼蛇神淨係識大聲夾惡叫人退谷,又唔知自己 ...

返工好難知學校野 係靠班group..想退都無得退。有時返工睇到電話幾十個unread msg。原來係佢地講緊自己仔女做功課做成點既成果。
。。。無言。我已經mute左 group msg架啦...
之前就係甘嘈話啲催淚彈好有影響,但唔講成條路比人燒爛返唔到學,只係默默地話自己行返學校。又狂腥毒果新聞出黎... 其實你地自己圍內send咪算囉..

衣家等畢業就quit group。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

cheesebear 發表於 20-11-16 18:21

你講得啱。牛鬼蛇神淨係識大聲夾惡叫人退谷,又唔知自己 ...

大宅

lemontea520 發表於 20-11-17 09:39
返工好難知學校野 係靠班group..想退都無得退。有時返工睇到電話幾十個unread msg。原來係佢地講緊自己仔 ...

有啲人嘅人生好似只係得呢啲group可以刷存在感,因為呢啲人自卑冇料但又想得到其他人認同,其實佢哋好可憐!

大宅

lemontea520 發表於 20-11-17 09:39
返工好難知學校野 係靠班group..想退都無得退。有時返工睇到電話幾十個unread msg。原來係佢地講緊自己仔 ...

有啲圍爐是非精鍾意講乜都得,髪夾寵物今日食乜嘔乜個女點樣養到肥肥白白公主病一大堆廢話,天南地北全宇宙無所不談;相反,個啲唔圍爐擦鞋拍手助攻出嚟問嘢就叫人收聲。小圈子是非堆極品三八

wcpcelia    發表於 20-11-18 10:38

水晶宮

lemontea520 發表於 20-11-16 18:10
...

非常同意

班group點同fb
話退就退

子爵府

SandyM0060 發表於 20-11-12 18:13
其實佢地可能都係呻下,呻下其實無壞。姐係例如自己搞聚會期待左好耐最後要取消,都會講幾句好可惜同失望呀 ...

同意!

大宅

lemontea520 發表於 20-11-12 18:10
同班家長非常之重視學校茶點同生日會!早前學校因為見疫情穩定遂部回復正常上課,同決定提供茶點。只係病情 ...

其實我理解無左生日會
小朋友係會唔開心
因為佢地期待已久
冇左會唔開心

問題係小朋友唔開心姐
大人就唔可以理智d
而家唔理咩原因,仔女唔開心事大

公爵府

丁丁aunty 發表於 20-11-13 08:55
叫佢哋咪癲啦
衰啲講茶點唔食有幾閒,一陣食出個禍嚟元寶蠟燭都有份食呀
...

一啲都唔衰
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

別墅

牛年勳章

有D媽媽真係令人無言

禁止訪問

牛年勳章

大宅

lemontea520 發表於 20-11-12 18:10
同班家長非常之重視學校茶點同生日會!早前學校因為見疫情穩定遂部回復正常上課,同決定提供茶點。只係病情 ...

呢啲圍爐C9通常無個好樣,蛇頭鼠眼岩岩慚慚相由心生,成個8字生響個額頭是非精。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

真係講中我心所想,唔明點解好多父母仲覺得生日會、畢業禮呢d好重要,仲緊要過健康嘅身體!

首頁

尾頁

跳至