0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 lovebobo 的帖子

係醫院飲奶飲45ml,跟住都啜到60ml

依家食到120-150ml醫生都話ok!
依家兩個半月...夜晚吾訓交,扭抱到天光!
包到實一實,就有時訓得個幾鐘又喊醒
打完針食完輪狀夜晚敢加吾訓,

複式洋房

回覆 poki_ck 的帖子

有醒玩一陣,係一陣,跟住就繼續訓,
有咩方法幫b夜晚訓哩!
之前有個星期,0130食完奶就訓到5-6點先食奶!但吾知點解只係維持左一個星期!
心很累啦!
3日夜晚都無訓過,到天光!

複式洋房

回覆 hhhhhhhh 的帖子

我有夾風扇仔係床邊比拒

複式洋房

回覆 sususu12 的帖子

https://www.mamaoutlet.com.hk/locale/en-US/Item.aspx?itemid=DCB6438F-0080-4F9D-A9BF-DE2EFEFB3E2E
依款...?

男爵府

BeebKam_ 發表於 20-11-30 10:59
回覆 poki_ck 的帖子

有醒玩一陣,係一陣,跟住就繼續訓,

對於媽媽嚟講係通咗幾個頂,但對於BB嚟講係未識分日夜... 可能佢都想瞓只係瞓得唔冧... 有人話日頭唔好瞓咁多夜晚先會瞓得好,也有人話日頭瞓得好心情好其實夜晚都會平靜安穩啲,我的經驗是後者,同埋大小小去到接近三個月真係開始好啲... 教佢分日夜不外乎用燈光,日頭光啲嘈啲,夜晚靜啲暗啲,燈光會影響退黑激素分泌,所以凌晨燈光火着不利睡眠,就算要換片要睇到佢狀況都係小夜燈暗暗地咁樣好啲,如果已經做咗,不妨試埋睡眠儀式

複式洋房

BeebKam_ 發表於 20-11-30 11:06
回覆 sususu12 的帖子

https://www.mamaoutlet.com.hk/locale/en-US/Item.aspx?itemid=DCB6438F-0080-4F9D ...

係啊 呢類我係 但我唔係買呢個

別墅

BB而家乖d未?

複式洋房

回覆 BeebKam_ 的帖子

剛PM to share some tips with u. Good luck

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

李。太 發表於 20-12-3 20:57
回覆 BeebKam_ 的帖子

剛PM to share some tips with u. Good luck

可唔可以PM埋我呀?

洋房

BeebKam_ 發表於 20-11-15 00:02
回覆 FayFayB 的帖子

拒會好嚇醒!小小聲就會醒,跟住係到手震震甘樣囉

用包被可能好啲,我個女都係靠包被戒左夜奶

複式洋房

回覆 lovebobo 的帖子

已經PM. Hope it helps.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yuenbun 發表於 20-12-4 00:39
用包被可能好啲,我個女都係靠包被戒左夜奶

我晚晚都包住,阿B兩個月,未戒到夜奶

首頁

尾頁

跳至