0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB一直全人奶,想知邊隻奶粉似人奶,等BB易接受同腸胃適應 Thank you!

大宅

而家啲奶粉營養都好全面,我諗係睇bb肯唔肯飲,同埋要試過先知夾唔夾

大宅

坊間好多隻都話似同埋話唔甜,其實我試過人奶係淡味但都有d 甜味架喎。咁我俾阿b 補果隻就淡淡地但唔太甜囉,都肯食返人奶既。你可以試幾隻奶粉等bb 適應下先。

別墅

係啦,其實好多都話似人奶架,不過我覺得奶源都幾緊要架,可以令bb 飲得安心放心。我揀果隻就話有保證啦

別墅

回覆 北島 的帖子

咁有咩推介呀?要試幾多隻呀?

別墅

回覆 KristyLove 的帖子

我就係想佢食隻奶粉係接近人奶既成份呀,肯食返人奶就最好啦,你俾邊隻架?

別墅

回覆 DorisArB 的帖子

講得岩呀 有信心保證果d 好呀咁你揀邊隻呀?

別墅

同意奶源重要架想問下你係咪講緊皇家美素呀?佢有得trace 個奶源架喎 睇晒佢既過程
我都俾緊小朋友嚟補奶粉 都ok吖

大宅

回覆 jai321 的帖子

肯食返人奶係最perfect架 我同樓上媽媽一樣俾皇家囉 佢話係來自第一層奶源,營養應該豐富d

大宅

jai321 發表於 20-11-13 13:35
回覆 北島 的帖子

咁有咩推介呀?要試幾多隻呀?

冇呀,我b都係飲開一款奶粉,所以冇得比較

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆 mamaee 的帖子

我仔仔補奶都飲呢隻奶粉,佢仲有自家農場架,最緊要係仔仔飲完又唔抗拒人奶!

別墅

就係果個媽媽講果隻囉 好叻呀佢 咁都知之前聽人講話補奶粉通常揀佢 再自己睇下佢d selling points 就俾阿b 試囉 一拍即合!

別墅

係呀,其實依家啲奶粉好多都話仿母乳制造,點都要睇下夾唔夾BB
我女都係人奶轉奶粉,又係食呢隻,感覺同食人奶冇咩分別,阿女大便順暢又鍾意食

大宅

回覆 sylvester123 的帖子

我個仔半人奶半補呢隻奶粉,我試過隻奶淡淡味道,有奶香,佢鍾意飲呀,依家追到8安,食咗咁耐都唔見佢有痰👍👍

禁止訪問

大宅

我覺得皇家美素比較似人奶,我果陣唔够人奶,一半人奶一半奶粉,試過其他牌子奶粉佢都唔肯飲,俾呢隻一試就鍾意,同埋我自己都試過味道喺比較淡,便便都幾好。

大宅

mamaee 發表於 20-11-13 13:45

同意奶源重要架想問下你係咪講緊皇家美素呀?佢有得trace 個奶源架喎 睇晒佢既過程 ...
我都會睇返個奶源去選擇奶粉俾bb嫁,咁樣比較有保證,所以先放心俾bb 飲。我bb 都係飲呢隻奶粉呀 飲得都幾好

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

同意樓上幾位jm所講,奶粉營養唔會分別好大,所以奶源係重點之一

別墅

有隻enfinitas,見成份加左乳鐵蛋白,都係母乳成份之一,
不過講到最後都係要夾到bb

首頁

尾頁

跳至