自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

早前睇到有條Youtube片講起,先醒起係老公去報警話老婆失蹤架喎!而在警察調查呢件失蹤事件期間,據講老公發電郵同佢的學生解釋警察黎的目的。之後警察翻查天眼,完全唔見佢老婆期間離開過,反而見老公推過木箱出去,個老公又一番辯解,但警察發現木板同佢辦公室的唔一樣,係咪即係連木板都準備多套?

伯爵府

小詠 發表於 20-11-16 22:26
呢個故事教訓床下底唔應該有電線
其實正常人點會有電線在床下底,基本上我全屋都冇多餘電線

水晶宮

caa 發表於 20-11-17 22:16

佢話佢老婆之前學點舖電線的剩餘物資。

大宅

cy101 發表於 20-11-13 16:29
無安全感到一個極點, 從而想控制呢個嗰個, 最後錢最親!!

我朋友都係呢類,不過佢係控制仔女

伯爵府

wcandtt 發表於 20-11-17 22:24
佢話佢老婆之前學點舖電線的剩餘物資。
吓,學舖電線做電工?

水晶宮

caa 發表於 20-11-17 22:28
吓,學舖電線做電工?

我睇新聞咋,話佢太太好慳,有好多嘢都自己diy, 唔知真定假,但都唔重要了。

伯爵府

wcandtt 發表於 20-11-17 22:29
我睇新聞咋,話佢太太好慳,有好多嘢都自己diy, 唔知真定假,但都唔重要了。
...
重要啊,殺人已經認咗,問題係謀殺定誤殺,謀殺坐終身,誤殺可能十年八年,被告想認誤殺控方拒絕

水晶宮

caa 發表於 20-11-17 22:44
重要啊,殺人已經認咗,問題係謀殺定誤殺,謀殺坐終身,誤殺可能十年八年,被告想認誤殺控方拒絕
...

原來係咁。

個男人幾歲?坐完出嚟都變老人了

珍珠宮

Celine524 發表於 20-11-16 21:50
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201116/bkn-20201116150315139-1116_00822_001.html

原來被告户口得 ...

我覺得呢個殺妻教授比起中文大學嗰個殺妻教授更加恐怖,佢好精心部署,殺咗人一啲都冇愧疚,仲可以大話連編自己去報個老婆失蹤⋯⋯一陣又話唔捨得揼咗條屍,定係佢扔咁大個藏屍木箱有困難,佢殺人會敗露?

報道話佢戶口得12萬,借咗150萬還緊min pay, 甘開咁多空頭支票根本唔會兌現,定係佢做咁多嘢出嚟都係製造證據將佢殺人嘅行為合理化⋯⋯

如果覺得一個人難頂就可以殺咗佢都錯唔晒,世界將會大亂

伯爵府

wcandtt 發表於 20-11-17 22:50
原來係咁。

個男人幾歲?坐完出嚟都變老人了
好似五十幾歲,坐完出嚟變老人點都好過死在獄中

公爵府

一門三傑
個張太咁慳做咩,佢一家四口,三個做嘢,起碼三十萬一個月,應該二層服務式住宅,二人一層,或者一人一層,享受人生

珊瑚宮

回覆樓主:

好奇一問,觸犯刑事案會否影響領取僱主部分公積金?

如無影響,但今次案發在校方物業內,有否違反紀律,公積金會被褫奪嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章

十分鐘 發表於 20-11-18 00:02
一門三傑
個張太咁慳做咩,佢一家四口,三個做嘢,起碼三十萬一個月,應該二層服務式住宅,二人一層,或者 ...

如果張教授月薪得10萬,牙醫的仔剛出來做幾年,月薪未必有10萬,女的年資唔多,可能亦冇10萬。但3個夾埋就應有20萬。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Protea 發表於 20-11-17 21:45
早前睇到有條Youtube片講起,先醒起係老公去報警話老婆失蹤架喎!而在警察調查呢件失蹤事件期間,據講老公 ...

係!因為佢撞到police, 所以買多套扮野
放下自在

珍珠宮

caa 發表於 20-11-17 22:16

但係張教授係機械工程系副教授,呢啲工程佬真係好醉心研究,屋企周圍都係架餐,有電線係床下底真係吾奇

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 20-11-18 01:04
係!因為佢撞到police, 所以買多套扮野

呢個男人,殺左老婆之後可以去報警話老婆失蹤、出電郵講定比學生知佢報警所以警察黎調查,之後仲買多套板,殺左人之後不斷製造景像去掩飾,所以由佢把口講的野都唔知有幾多成係真!

伯爵府

Protea 發表於 20-11-18 03:29

呢個男人,殺左老婆之後可以去報警話老婆失蹤、出電郵講定 ...
同感,又辯稱忘記殺妻時個妻子有冇掙扎,其實講到個老婆咁差點解唔離婚,因為離婚要分身家,錢作怪?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Protea 發表於 20-11-18 03:29

呢個男人,殺左老婆之後可以去報警話老婆失蹤、出電郵講定 ...

咁又係!大話連編
放下自在

侯爵府

caa 發表於 20-11-18 07:09
同感,又辯稱忘記殺妻時個妻子有冇掙扎,其實講到個老婆咁差點解唔離婚,因為離婚要分身家,錢作怪?
...

真係前世做過啲乜識到啲咁嘅老公,畀佢殺咗仲要在法庭唱佢有幾衰,為咗脫謀殺罪。

伯爵府

tutik 發表於 20-11-18 07:43
真係前世做過啲乜識到啲咁嘅老公,畀佢殺咗仲要在法庭唱佢有幾衰,為咗脫謀殺罪。
...
好似仲貼街招貼埋老婆相扮搵老婆,講大話話老婆失咗蹤。仲有很奇怪係對仔女完全冇去認亞媽條屍

首頁

尾頁

跳至