夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,樓上也有jm提出,如果你老公冇對你唔住,佢點証明一件冇發生嘅嘢?你老公任你用佢電話,加上冇其他蛛絲馬跡,應該冇乜古怪。兩公婆日對夜對,間中有拗撬好正常,咁就離婚,世上那還有夫妻?唔好一有唔順心就想離婚咁儍。

你老公個賭馬Wechat group 嘅人39唔識7,乜人都有。點解你信外人亂講,而不信你老公先係問題。你對老公過度不信任丶胡思亂想,你或者有少少產後抑鬱,不如你帶BB打針時和醫生或姑娘講,請佢地轉介你睇情緒。

子爵府

回覆 VicB 的帖子

如果無野班友唔會問呢個問題, 我會想你C6做得太出面而俾人發現咗, C6怕其他人會係GROUP再問呢個問題所以退GROUP.

複式洋房

樓主, 其實你只係電話睇左個message, 又問過你老公
你應該讓佢知道雖然你唔相信佢,但唔可以有同類事情發生
叫佢從今日開始離開所有冇謂group,專心一齊湊仔
你小朋友太細,你活在猜疑中,會好辛苦
倒不如比個機會大家

大宅

VicB 發表於 20-11-16 00:16
究竟係咪女人一懷孕老公好易出去揾女人,我生完都未夠兩個月,已經搞出事。
...

係㗎,如果孕期一直冇做, d 男人可能會出去搵。

子爵府

回覆 Money媽 的帖子

呢度一半JM覺得嗰個係純無聊友玩野 一半JM覺得如果冇野發生過 人地唔會咁問 我屬於疑心重啲既 唔覺得只係無聊

可能小學甚至到大學階段 都仲會有啲咁傻氣既同學笑下你 問下係咪同邊個拍拖呀 出黎做野後 人通常只會喺背後傳 講是非 唔會直接問 除非係同自己已經好熟好fd先問得出口 個fd已察覺到啲野先忍唔住問

可能真相係真係無野既 只係言語行為上令人誤解左 所以我都係繼續建議樓主觀察下先再決定

大宅

bsg 發表於 20-11-16 00:21
咁你大肚有冇性行為先?

無架

大宅

Rabbitbo 發表於 20-11-16 01:08
我覺得未到要離婚,再觀察下先啦,妳識唔識嗰個女仔的?

佢話佢都無見過面,只係谷友,純粹網上吹下水

大宅

Wongbuddy 發表於 20-11-16 01:15
回覆 VicB 的帖子

首先喺網上傾下傾下先 然後幾個傾得埋既私下就會交換wapp/wechat 咁就成谷

因為想show樣野俾我媽睇,然後佢開佢電話入面的相簿,我好順手碌前碌後見到,夜晚同佢嘈,佢都唔知點解佢會咁問,先係我面前wechat問嗰個人。

男爵府

VicB 發表於 20-11-16 18:14
因為想show樣野俾我媽睇,然後佢開佢電話入面的相簿,我好順手碌前碌後見到,夜晚同佢嘈,佢都唔知點解佢 ...

咁好可疑!

男爵府

VicB 發表於 20-11-16 18:10
無架

可能因為你大肚佢無得搞出去搵第二個,依個2個月傷口好左未?好既就試下學其他jm講行埋得麥d一星期2至3次等佢出面都無力玩女人

大宅

KILW 發表於 20-11-16 01:40
唔覺樓主老公嘅回應有問題,你都識講個group入面d人三唔識七,解釋黎做咩?問親就要答咪好唔得閒?尤其男同 ...

你可以咁講既,因為以前的經歷令我無嘜安全感,加上辭職做FTM,我呢三年無左自己生活。

大宅

thankyou201020 發表於 20-11-16 10:16
回覆 VicB 的帖子

未住先,咁又真係有好多人會咁玩朋友,因為他們根本無諗你會睇到,如果他們知你有可能睇 ...

你又講得有啲道理,但非常唔好彩我見到,重要我係唔主張攞呢啲開玩笑。

大宅

soso1227 發表於 20-11-16 11:38
樓主,樓上也有jm提出,如果你老公冇對你唔住,佢點証明一件冇發生嘅嘢?你老公任你用佢電話,加上冇其他蛛 ...

多謝你的開解。

大宅

marchflower 發表於 20-11-16 13:37
樓主, 其實你只係電話睇左個message, 又問過你老公
你應該讓佢知道雖然你唔相信佢,但唔可以有同類事情發生
...

係,無時無刻係度估,我真係好辛苦

大宅

Wongbuddy 發表於 20-11-16 14:40
回覆 Money媽 的帖子

呢度一半JM覺得嗰個係純無聊友玩野 一半JM覺得如果冇野發生過 人地唔會咁問 我屬於 ...

多謝你一路同我分析,其實無答案嘅野,我一係選擇信一係選擇離開,但真係會覺得生活好難過,以前覺得大家都好坦誠相處,而家望到佢會諗究竟佢係一個咩人,信任一點一滴建立,要推倒好容易,一句說話一個動作就可以,再建立談何容易,將來一句說話,又挑起我條神經,沒完沒了,所以唔好行錯一步。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你有無發現你已經判左佢死刑
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

VicB 發表於 20-11-15 17:59
係,但如果你問完對方,而你無否認亦無承應,係咩心態?

我反問其實都唔諗住答佢,只係好奇d人可以傻成點。 有什麼原因佢需要知道?八卦?(唔答)佢想追女方但連對方人際關係都唔知?(傻仔,唔太想理)

真friend問 睇交情人品可能會答 。 如果唔熟既人,反問完,佢再追問先答。因為3唔識7, 我會覺我既事關佢咩事。

大宅

crystal媽咪 發表於 20-11-16 21:14

因為佢回答得好隱晦,人地問完佢,之後佢問點解咁問,對方又答,想知姐,怕亂吹時唔覺意得罪人,我老公又講有人叫你問掛,亂吹又怕乜?之後對方又講唔好既,咁即係真定假,佢好似係你啲朋友嚟。
之後我老公就無再回應

大宅

crystal媽咪 發表於 20-11-16 21:14

係我用自己常理去推斷,我覺得無事,人地唔會無啦啦咁問。所以我先無辦法相信佢的解釋

別墅

回覆 VicB 的帖子

其實你老公答法都好正常, 無乜問題, 如果你仍然懷疑, 不如觀察多一陣先再作打算, 唔好衝動

首頁

尾頁

跳至