夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Wongbuddy 發表於 20-11-25 22:01
回覆 Standsonenight 的帖子

其實如果你咁講 不如話點解男人要先招來咁多痳煩野呢 男人唔係咁貪玩 join呢 ...

佢老公join 左個賭馬group ,因為佢興趣係賭馬。然後有個無聊人問佢野,佢自行out 左group。

佢老公有自己興趣 同有join左個有共同興趣既group似乎係錯係你眼中。冇做好本份?佢老公點招來?老公係唔可以有興趣唔可以同其他人交流?件事老公有解釋過。我諗係你推樓主去猜忌老公或去將責任推到老公上,應該諗下什麼是對什麼是錯,否則別人學埋晒啲錯誤嘅訊息只會害左别人婚姻。

子爵府

請你將樓主既po由頭到尾看一次吧!我或其他JM從來都係叫樓主要靜觀 樓主心中既疑慮未必係真有此事 因為冇人知個真相 你都唔知 冇人可以一口咬定佢老公有或冇古怪 要樓主自己去繼續觀察 每人在此都係發表自己既觀點 如果別人和你發表既見解唔同就話人地係害人 咁又何需要討論呢 咁不如每見一個疑似出軌po 我地就直接清一色答 樓主! 你多疑了!! 當樓主問佢老公發生咩事時 如果佢老公肯解釋長盡啲 而唔係樓主口中所講既唔聲唔聲 就可以減低不必要既欵慮吧 (唔好意思, 樓主,唔係想話你老公)
有與趣唔係唔得 但 係架 好多group根本就係不必要join 好似我老公之前join左個股票group 佢join左後睇到啲人根本唔係討論股票為主 佢自己也退group 咁大個人自己懂得衡量

別墅

Wongbuddy 發表於 20-11-25 22:52

請你將樓主既po由頭到尾看一次吧!我或其他JM從來都係叫樓主要靜觀 樓主心中 ...

其他人既post 就唔講啦,比你睇返你自己既。

樓主老公講左一句: 點解咁問? <-------------可以分析到咩?

你比既comments中帶樓主諗到咩?
衣家有啲似個無聊友幫緊佢兜 似有野發生左 有可能係個女做啲野令人誤會 個女纏住你老公 (咁都比你分析到)

但! 真係有咁多無聊友開呢啲玩笑? 如果一對男女冇親密/曖昧行為 點都唔會令人猜想係情侶掛

由一路認為身邊嗰個係對自己幾咁忠誠 直到有日發現真相 完全係惡夢 自己原來係那麼無知 點接受到吖
但咁奇怪? 賭馬谷都有女人join

不過唔知今次之後 即係如果佢有古惑咁講吓 佢可能會醒目架啦
你要諗清楚經濟同小朋友安排囉
衣家啲谷真係咩人都有 咩野都開谷 行山又開谷 打機又開谷 呢啲先易賴野

可能小學甚至到大學階段 都仲會有啲咁傻氣既同學笑下你 問下係咪同邊個拍拖呀 出黎做野後 人通常只會喺背後傳 講是非 唔會直接問 除非係同自己已經好熟好fd先問得出口 個fd已察覺到啲野先忍唔住問

樓主: 佢話嗰班wechat友未出嚟見過面,純粹網上面傾下馬經。唔聲唔聲?指佢平時性格,冇指佢唔肯解釋,你覺得佢老公重有咩講到? 三姑六婆想食花生,唯恐天下不亂。 如果有其他有力證明當然可以合理推測猜疑,但所有comments 推測就因一句: 點解咁問?
最後都係呢我諗係你推樓主去猜忌老公或去將責任推到老公上,應該諗下什麼是對什麼是錯,否則別人學埋晒啲錯誤嘅訊息只會害左别人婚姻。

子爵府

衣家有啲似個無聊友幫緊佢兜 似有野發生左 有可能係個女做啲野令人誤會 個女纏住你老公 (咁都比你分析到)

你都識講分析啦 即係可能性黎啦 樓主都係想聽唔同分析 而且的而且確有類似事件發生朋友身上喎 其他字"可能係女做啲野令人誤會"你又唔highlight? 我其他回覆樓主既(可能佢老公冇野既/觀察下先)你又唔highlight? 咁攪笑既你

但! 真係有咁多無聊友開呢啲玩笑? 如果一對男女冇親密/曖昧行為 點都唔會令人猜想係情侶掛

見到一對男女親密 唔諗佢地係情侶 咁係咩呢 只係講緊外人角度睇/估 又唔得?

由一路認為身邊嗰個係對自己幾咁忠誠 直到有日發現真相 完全係惡夢 自己原來係那麼無知 點接受到吖
但咁奇怪? 賭馬谷都有女人join

個係一個問題 賭馬都有女人有與趣? 唔問得?

不過唔知今次之後 即係如果佢有古惑咁講吓 佢可能會醒目架啦
你要諗清楚經濟同小朋友安排囉
衣家啲谷真係咩人都有 咩野都開谷 行山又開谷 打機又開谷 呢啲先易賴野

"即係如果" 呢幾隻字又唔highlight? 唔該你睇返樓主講緊係好想行動離婚 我叫佢要諗清楚經濟小朋友 有咩唔岩

可能小學甚至到大學階段 都仲會有啲咁傻氣既同學笑下你 問下係咪同邊個拍拖呀 出黎做野後 人通常只會喺背後傳 講是非 唔會直接問 除非係同自己已經好熟好fd先問得出口 個fd已察覺到啲野先忍唔住問

樓主已講左係唔熟既 咁又關咩事呢 講現實中熟既朋友會有咁樣既行為又唔得? 喂 倒不如你叫BK以後唔比人討論懷疑出軌啦 會害人架 好心你啦 樓主已經話冇事 雨過天晴 你唔好仲專登要樓主對自己既猜想而自責 冇事攪事係你囉 仲要無聊到抽人地既回覆黎癲倒是非 呢度個個jm都會互相尊重 就算唔同觀點都唔會好似你咁

別墅

Wongbuddy 發表於 20-11-26 00:34

真搞笑,個post 中唔少人都見到係佢多餘猜忌。重有人叫佢唔應該結婚,我叫佢反省下自己,否則日後重覆發生。而你一個一開始幫手推佢去猜忌既人,重話係老公錯。因為一句:點解咁問,可以講到又情侶又比人纏(邊個先係搞事呢?邊個係度教埋啲錯資訊比佢亂諗係冇任何實證下。),我上面都講左懷疑都應該有啲根據先好去諗。最後你重話到自己有叫佢冷靜分析觀察,你一開始唔應該隨口講。你説話中帶出什麼意思,其他人一睇呢個post自然清楚。好彩人地解釋清楚,否則信你又情侶又比人纏然後佢地真係嘈到離婚就多得你唔少。

以後唔好反問,一反問就可以去到又情侶又比人纏又出軌。

真話係咁難聽啦,想要聽假話定真話(唔應該你比comments)。呢度個個jm都會互相尊重 就算唔同觀點都唔會好似你咁

子爵府

你呢啲專黎攪事既人 根本唔適合討論區 樓主已經話冇事 冇人想再提件事 你仲要教瞓人下次只會重複出po 你咩心地呀? 你憑咩講有下次!

每個JM都只係分享自己/朋友既經驗心德意見 讓出po既作為參考 未必係針對緊對方另一半而言 但你就癲倒他人意思 其他po討論緊應否離婚既 係咪jm們就唔可以認同離婚 因為一讚成離婚就等於推人地去毀掉段關係? 如果係咁樣 唔需要問他人意見啦 所有女人係唔應該對男人有任何投訴猜疑 你繼續攪事啦 我唔會再回應 尊重返樓主個po吖唔該

大宅

mcs74 發表於 20-11-15 00:54
作為佢女人,一定會唔舒服,但佢回答真係好正常。有時我都會八卦下點解咁問多過答 yes or no
...

我都係 我都唔會就咁話no就算 我會想知佢有咩理據咁講 多過就咁No

首頁

尾頁

跳至