自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

都要睇埋其他條件

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pi0219 發表於 20-11-15 20:07
如果層樓係佢父母比首期, 要減20分

如果層樓係父母full paid呢?

公爵府

heidys 發表於 20-11-15 20:36
唔知點解當年有人用呢樣野吸引我,反而覺得扣分。低調謙虛好D...

我都係咁話,我舊男友話佢有層樓係父母買比佢,不過唔夠佢細佬果間大,我冇加佢分,覺得佢好扮嘢,人品唔好,我同佢拍拖很短時間就冇一齊。

水晶宮

shirley784 發表於 20-11-15 19:48
現實問題

一定啦

大宅

即時加100分!

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得係,起碼唔駛憂住屋問題。

禁止訪問

男爵府

lovinxenia 發表於 20-11-15 23:48
呢d野冇分男女架你有咩條件就揀返咩條件架啦

即係有樓既人搵左有樓既人 ?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

一定會加分
人在做, 天在看...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

剛相識就講有樓,令人去加分??

似無自人信,要用樓去聯系感情

我會揀有上進+錫自己+正常人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早兩年真係有親戚介紹佢同事個仔畀我女。

個男仔,30上下,上有已婚家姐,有層供滿佢名下居屋,大學畢業,人工3萬幾,外資公司專業,國內大城市有幾個物業,佢父母話一定留畀佢既。

我女望一望張男仔相,就話無興趣呀!所以後生女多唔會諗人有無錢既,要講feel 。

其實個男仔樣只係普通,唔smart樣咁啫。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

Amy1974 發表於 20-11-16 07:28
以為一世都有息派,結果臨老過唔到世。

靠父蔭嘅,絕對唔係潛力股。

無錯
除非佢老豆有返百零二百億

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

加少少囉,我從來未“等嫁”過,所以唔會因為佢有車有樓黐埋去。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

my005 發表於 20-11-16 09:36
早兩年真係有親戚介紹佢同事個仔畀我女。

個男仔,30上下,上有已婚家姐,有層供滿佢名下居屋,大 ...

個男仔條件係幾好既,睇相見佢幾老實樣,咁我咪再介紹畀另一個朋友女囉。

朋友女話當識多個朋友都好,就約左見面,點知返黎既評語係:佢話個男仔幾咸濕下喎,佢地食完飯後想行下街啦,個男既已想拖佢同借啲倚攬佢喎,總之,令佢唔多鍾意咁囉。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

回覆樓主:

我識我老公時,大家都係學生, 我奶奶同我老爸都有幾層樓,但我地結婚時層樓都係自己儲錢買

對我來講有無樓都無所謂

男爵府

對成世,無論如何都係性格取決

公爵府

shirley784 發表於 20-11-15 19:48
現實問題

我2个仔。
如果个女仔有層供满左嘅樓,我会加分比佢。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

如果個男仔人品仲係幾好,直頭嫁得啦。唔駛加分

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

greentea14 發表於 20-11-15 21:05
親友case,男仔父母喺本身住緊幢樓,買多一個單位,俾第時個仔同新抱住。新抱嫁入去,就同6299住樓上樓下, ...

完全唔得, 間屋即係父母既物業, 結左婚搬入左入去D野點擺完全無SAY, 分分鍾6299日日自己開門入黎坐仲帶埋親戚朋友來, 嚴重入侵生活

相信到時C6都唔敢開聲

伯爵府

lovinxenia 發表於 20-11-15 20:46
呢d直頭唔評分啦不過我相信再差都有人要嘅,應該大把女仔唔介意,不過唔係我姐
...

你講得岩,再差既人都會有人要,我舅父漂賭飲蕩吹都仲有女人跟佢,我媽都同佢斷絕來往,怕左佢,但唔明點解仲會有女人跟...

首頁

尾頁

跳至