自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

放手也是愛 發表於 20-11-17 11:31
今年年中8週小產,之後剛剛懷孕3個月發現bb畸形唔要得...由知道懷孕、孕吐頭暈、之後既每一次檢查、抽絨毛 ...

no, 一个有一个好

大宅

我同樓主差不多年紀,我本身獨女,十幾年前我落過一個,遺憾到而家,所以我決定不想要小朋友,好在C6無所謂唔使一定要小朋友,每每諗起都係傷心既事,同埋做割宮手術真係幾傷,你有一個小朋友都滿足,錫晒佢一個麻

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

所謂一個嬌兩個妙,三個吃不消,即系話生一個夠啦,我自己都系,我仔都岩岩16歲啦,如果我生2個一定吃不消啦,過去10零年放假一直去D咩動物園,長隆,濕地公園,海洋公園,迪迪尼,行山,足球場,放工要溫書默書做功課,好明顯唔系我之所好,好不容易等到2年前送仔去留學,終於過返D自由自在既生活,如果有2個孩子,我仔應該唔可以中學就去外國留學,我而家應該繼續讀第三次初中。

公爵府

一個有一個既好,更何況世界越來越亂

男爵府

回覆樓主:

29歲生咗個女,33歲時 B有點問題,做咗流產,35歲生咗個仔,唔覺唔覺 ,同佢哋十幾年鬥智(智慧)鬥力(耐力)鬥EQ,個女終於大學畢業,個仔 剛上大學,諗住生兩個,係諗住若果我唔係度,將來兩個都可以互相扶持。
生一個,會幾孤獨的。

子爵府

調理好身體,全心全意愛仔仔吧!
其他一切隨緣

伯爵府

今年年中8週小產,之後剛剛懷孕3個月發現bb畸形唔要得...由知道懷孕、孕吐頭暈、之後既每一次檢查、抽絨毛 ...

一D都唔覺,優生學支持者

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實你自己已經做左決定先再懷孕,不過宜家有機會比你再考慮多次! 我都係一個,無遺憾,將所有資源投放比佢! 幾好! 佢有其他表哥表妹,基本上唔悶

公爵府

順其自然啦, 盡左力就算。

伯爵府

36歲身體唔適合就無謂勉強了

侯爵府

回覆樓主:

我同你一樣,生完大仔又係試極都唔得,之後覺得命仔要緊,一個就一個唔需要同人比較,而家呀仔大過咗覺得好輕鬆完全無遺憾。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我係生一個,亦都好慶幸生一個

子爵府

回覆樓主:

身邊個個生二三個<——咁你就要生既拿
搞到身體差曬小心隻c6嫌棄你tim呀 不喜勿插

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

水晶宮

你放鬆點,比自己休息下先。一年之間咁多事發生,係會好大影響情緒。有一個仔仔,都不會係遺憾。我身邊都識人想生,但後生博事業,一直拖到過四十歲先大肚。但最後都係miscarriage.之後就一直都生不到。
形惜及欣賞手上的野。不要想太多。

水晶宮

回覆樓主:

36歲並唔老,但追唔追應該係睇你和老公鍾唔鍾意,同埋有無經濟能力。

千祈唔好為老人家,為身邊人人生幾個,或者為個仔有個伴而生,其他人講咩都係次要

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都係得一個仔,一個有一個既好。順其自然啦。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

當小朋友上到小學,絕對唔覺得生一個係後悔

大宅

回覆樓主:

身邊好多親戚朋友都唔打算生

大宅

polliebb 發表於 20-11-17 14:36
當小朋友上到小學,絕對唔覺得生一個係後悔

大把有錢人名人都係生一個?點解習中火力資源培育成材?有自吾在攞苦來申傻的嗎?長輩三姑六婆姨媽姑姐叫佢哋收爹係咁。

首頁
23456...9

尾頁

跳至