夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

因發現現在老公佢多次出面搞女人,己打算遞交離婚呈請書,但佢死吾同意,保證不再犯,最後商議絕對令未出前若改過自身就吾離婚,我想問下若我遞交左呈請書,但絕對令未出前若取消離婚可以的嗎?

男爵府

牛年勳章

回覆 Sophie537 的帖子

應該可以上家事法庭同職員講唔離婚,佢哋會教你點做。

洋房

回覆 Chloe199401 的帖子

多謝🙏🏻

公爵府

未出絕對離婚令前, 要傾好子女撫養權和資產分配問題, 傾好才頒令.在此期間, 可以擱置離婚, 程序就會終止, 除非是但一方再次提出離婚, 否則就無限期擱置
雙方如不離婚, 可以一齊去家事法庭遞表, 申請撤消暫准離婚令

子爵府

想問下,如果係雙方同意離婚, 可唔可以單方面申請撤消?

大宅

回覆樓主:

希望妳成功離婚喇

洋房

回覆 小圓圓 的帖子

即係話未出絕對令前,可以撤銷終止離婚,但要雙方一齊去再申請吾離婚?好👌🏻明白,多謝☺️

公爵府

出絶對離婚令前, 雙方一齊去家事法庭申請撤消暫准離婚令, 就可以撤消到, 或者索性等到上庭时, 雙方當面同法官講話要取消離婚
若單方面申請離婚, 申請離婚果方可以等到上庭时同法官講話要撤消或擱置離婚申請, 照此推斷, 如未有耐上庭, 亦可以單方面去申請撤消離婚, 要填張表交回家事法庭

大宅

Sophie537 發表於 20-11-22 15:42
回覆 小圓圓 的帖子

即係話未出絕對令前,可以撤銷終止離婚,但要雙方一齊去再申請吾離婚?好👌&#1 ...

希望個賤精吾會再食言啦?做女人難做了人老婆更奸難,到做了人媽媽更加難難難!!!

男爵府

StellaIp0706 發表於 20-11-25 07:04
希望個賤精吾會再食言啦?做女人難做了人老婆更奸難,到做了人媽媽更加難難難!!!
...

Agree . Pray for 樓主

複式洋房

請問如果係共同申請,暫淮令出咗,收到法庭通知要雙方出席見法官(應該係confirm番啲贍養費,業權同扶養權,無爭拗),但對方唔肯去,得自己一個去嘅話,咁會點?有無用?

別墅

多次搞女人的人都真的可以改過自新嗎⋯⋯

洋房

離婚想快d,但我又沒分居夠一年,想問一下有咩方法可以證明分居一年加快離婚?係咪一定要有證據證明先可以?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Sophie537 發表於 21-3-21 02:16
離婚想快d,但我又沒分居夠一年,想問一下有咩方法可以證明分居一年加快離婚?係咪一定要有證據證明先可以? ...

佢肯一齊認分居一年就可以
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

佢肯,但唔知到時候需唔需要證據證明,因為我冇證據😂

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Sophie537 發表於 21-3-21 10:26
回覆 crystal媽咪 的帖子

佢肯,但唔知到時候需唔需要證據證明,因為我冇證據😂 ...

有些人分居都係住同一間屋
但冇發生性行為/其他親密舉動
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至