自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

教授被死者鬧到有時會邊行邊自言自語,其實已經好明顯有情緒病,我之前都有,被我99逼到我真係去街自己一邊行一邊自言自語,後尾睇醫生證實我有抑鬱症其實被告長期處於死者嘅責備裡,但又唔敢反抗,谷埋谷埋真係會有情緒病!

伯爵府

冇人知當時真實發生乜事,被告貼街招仲報埋警扮搵「失蹤」的死者,仔女應該係未知亞媽死咗,但個仔同女都冇去認屍,好奇怪。庭上講乜都係片面之詞,其實會唔會一早知

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

littlesister 發表於 20-11-18 20:15
可以已經有情緒病

https://www.thestandnews.com/society/%E6%9A%96%E5%A3%BA%E7%95%B6%E7%AB%8A%E8%81%BD%E5%99%A8-%E6%AF%8F%E6%AC%A1%E9%96%8B%E6%9C%83%E5%BF%85%E5%B8%B6-%E5%BC%B5%E7%A5%BA%E5%BF%A0-%E6%B7%A8%E4%BF%82%E6%83%B3%E7%AC%91-%E4%BF%82%E5%92%AA%E5%82%BB%E6%9E%B6/

黃教獸有情緒病唔奇呀!

子爵府

殺人係錯,但我都好諒解佢

水晶宮

bonbonlush 發表於 20-11-18 19:51
回覆 cy101 的帖子

老公做professor 都叫廢?!咩玩法?!

賺得少錢, 做professor都唔算少人工啦...

所以家和萬事興, 一個professor都算係有返咁上下地位, 遇上怨偶, 一敗塗地

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

soso1227 發表於 20-11-18 20:09
兩公婆關埋門,發生乜事係佢地先至知。佢講到老婆幾唔好,只是男方片面之辭。
男方受過高等教育,殺左人, ...

乜唔係老公同個女係20號報警咩?

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

cy101 發表於 20-11-18 19:48
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201118/bkn-20201118190342005-1118_00822_001.html
出場LA!! 但好奇 ...

殺完妻還若無其事

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

littlesister 發表於 20-11-18 20:18
但而家係差不多所有人都話死者難頂

Remark: 殺人一定係錯

想問下係咪話仔女都唔去認屍?

侯爵府

cattz288 發表於 20-11-18 20:12
都話咯!咁多個單位收租, 但為慳果塊廁所板, 結果搞到家破人亡
...

成家仲係讀咁多書

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

tszchungmama 發表於 20-11-18 20:20
睇完啦, 以我既理解:
係阿仔做, 佢將阿媽(死者)同妹(定家姐?)共用既廁所封左再淋朱古力醬上去
...

明白,可以容忍超過1星期,成家人傻

禁止訪問

公爵府

soso1227 發表於 20-11-18 20:09
兩公婆關埋門,發生乜事係佢地先至知。佢講到老婆幾唔好,只是男方片面之辭。
男方受過高等教育,殺左人, ...

都唔係只係教授咁講喎。。。

同埋 有情緒病唔代表唔可以冷靜處理問題,我朋友有抑鬱都係大公司做到高層。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

例如他不時會向幾近禿頭的父親頭上灑水開玩笑,以往父親都笑着回應,但2018年開始卻一反常態對他怒目而視,嚇得他不敢再做。

佢d仔女都係好有教養問題,教到目無尊長,雖然而家年代唔係話要你每日服侍父母任勞任怨,但玩都有個程度,你估仲係十歲八歲?廿幾歲人仲咁幼稚咁冇禮貌

男爵府

FionaWong0118 發表於 20-11-18 20:19
點解成日有人話橙汁落藥?法醫有冇證實架?我睇報紙冇交代呢點,我miss左
...

我都冇見到,係見到死者曾經飲過被告比佢嘅橙汁,有變味,死者打去鬧個囡,跟住呢度 d 福爾摩斯就話橙汁落左料

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢老婆自己做咩職業?成日話老公廢

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Ckofy 發表於 20-11-18 20:21
無證據顯示杯橙汁有料

之前有JM提出咗,被告比咗杯橙汁老婆飲,佢老婆飲完然後打比個女鬧盒橙汁變咗味道,叫個女拎去換⋯

大宅

tszchungmama 發表於 20-11-18 20:20
睇完啦, 以我既理解:
係阿仔做, 佢將阿媽(死者)同妹(定家姐?)共用既廁所封左再淋朱古力醬上去
...

女大,個女2歲就舉家返港生活

珍珠宮

cattz288 發表於 20-11-18 20:01
廁板事件

救命

珍珠宮

soso1227 發表於 20-11-18 20:16
據說死者個仔不滿死者將家中廁所板與出租單位的廁所板調換,忿而將朱古力醬塗上家中廁板。
死者個女叫死者 ...

唔該jm

伯爵府

chengcheung 發表於 20-11-18 20:24
殺人係錯,但我都好諒解佢
死無對證,頂唔到咪離婚,難以理解如何可以諒解一個受高深教育的人去殺人然後冷靜處理屍體同講一連串大話去cover up

wcpcelia    發表於 20-11-19 10:22

首頁
12345...13

尾頁

跳至