自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

。。。。

珍珠宮

poiuy_poiuy 發表於 20-11-24 22:00
。。。。

伯爵府

恩庭寶貝 發表於 20-11-19 09:49
係多兩個人,仲有個小朋友。其實結左婚,生埋就搵地方搬喇!可能姑仔放假想休息都唔得,因有小朋友在家, ...
其實我都係咁諗,佢比你更慘,老公是你自己揀,你要跟入嚟住,但佢就冇得揀喇,還要比阿嫂叫毒姑

翡翠宮

牛年勳章

做乜遮咗我句「人禽之別」?
係出自唐君毅先生既名句,有讀過書就會知

翡翠宮

牛年勳章

EMILY03 發表於 20-11-24 23:09
其實我都係咁諗,佢比你更慘,老公是你自己揀,你要跟入嚟住,但佢就冇得揀喇,還要比阿嫂叫毒姑
...

樓主第一句已經話自己無本事,寄人籬下仲要生女,生咗一個都算,10月仲喺「想生BB」版出post想生多個,你話係咩心態?

本身奶奶屋企三個仔女,樓主一家三口唔搬走,仲要迫走叔仔,又要上網唱姑仔。人哋一家五口好地地一齊住,俾個外姓人搞到安居唔到,真係好慘!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

C.Humphrey 發表於 20-11-24 23:35
做乜遮咗我句「人禽之別」?
係出自唐君毅先生既名句,有讀過書就會知

你呢句影射樓主,唔關出唔出自名家。
論壇討論大家講道理邏輯,你來我往以事論事無可厚非,版規禁止人身攻擊,侮辱,挑釁等行為,如對方有犯規行為可按鍵舉報,會員不應多番挑釁,對罵不會令對方信服不中聽嘅言論,貶低他人更不會令自已顯得更高尚。

帖內有問題留言已被屏蔽,版主團亦會再檢視是否有不當留言需要屏蔽,此帖已偏離討論主題,現關上此文。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至