自由講場

跳至

首頁
23456...21

尾頁

男爵府

2021勳章 BK Milk勳章

睇咗啲回覆、叫樓主搬、樓主就係冇經濟能力先返老爺、奶奶屋企住!
叫樓主一家返外家住?
好多男人係唔鍾意靠外家、覺得自己好冇用!

珍珠宮

2021勳章

babyjarjar 發表於 20-11-19 09:37
6年了

快了,我個時等左6年有審查, 一查完好快有屋,
你上公屋個討論區會睇到仲有幾多個number

珍珠宮

2021勳章

晴天bb 發表於 20-11-19 10:22
間居屋係你c6名,其他人有無份供先。
我有朋友父母畀首期,落咗個仔名,諗住一家住,仔供樓,女負責曬屋企所有 ...

咁你朋友係咪真係企硬唔生?
不過呢啲情況,多數老婆得米
老人家點都要有孫
到時候個女就會變犧牲品

大宅

2021勳章

回覆樓主:

你入侵左佢個屋企!怪只怪你2公婆無本事要同埋6299,姑仔一齊住。可能佢更憎你

珍珠宮

2021勳章

chingyeewong 發表於 20-11-19 10:45
睇咗啲回覆、叫樓主搬、樓主就係冇經濟能力先返老爺、奶奶屋企住!
叫樓主一家返外家住?
好多男人係唔鍾意 ...

咁講真,未嘗唔係解決方法
大家都係見樓主同姑仔嘈到咁大
我地旁人睇都覺得冇得翻轉頭
嘈果一刻係好型
之後呢?
姑仔咪見樓主一家死死氣留低

明知自己同老公冇本事
應該忍一忍,始終冇話事權
激嬲人地父母,趕走新抱都唔奇

侯爵府

2021勳章

babyjarjar 發表於 20-11-19 09:20
自己冇本事,老公冇本事,租唔起外面貴樓,同6299仲有姑仔一齊住,最近,對隻毒姑忍無可忍,吵架反面,毒姑 ...
你62+99無野講?點解吵架呢?盡快將姑奶嫁出...

侯爵府

2021勳章

自己冇本事,老公冇本事,租唔起外面貴樓,同6299仲有姑仔一齊住,最近,對隻毒姑忍無可忍,吵架反面,毒姑 ...

博命揾錢揾錢揾錢

男爵府

2021勳章

chingyeewong 發表於 20-11-19 10:45
叫樓主一家返外家住?

佢老婆日日同佢阿媽,細妹鬧交,結局係3個女人日日輪住鬧佢,佢直頭會死快啲添啦

別墅

2021勳章

香蕉煎餅 發表於 20-11-19 10:36
我只係睇唔過眼佢工又唔返,30幾歲人痴住爸爸媽媽,個仔比佢阿媽湊。兩老仲要返工。仲有佢係無離婚,只係 ...

咁關你乜事?你都可以搬埋娘家住。
你都話你姑仔無離婚,點解你仲要成日無中生有屈你姑仔離婚,小朋友無爸爸。
我都好睇唔過眼,你唔鍾意姑仔唔緊要,可能姑仔都好憎你,但你連一個小朋友都容納唔到,開口埋口小朋友無爸爸,見到侄仔同你嘅小朋友攬頭攬頸好朋友,你又睇唔過眼,你有乜野眼得過眼,好彩你老公無畀你洗到腦,希望你小朋友似你老公,唔好畀你影響到。

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

老爺奶奶呢?只得你地同姑仔住?中年女人無拖拍,無人理就係咁,亦可能唔鍾意你住係度掛!唯有捱時間等搬囉!

大宅

2021勳章

晴天bb 發表於 20-11-19 10:55
咁關你乜事?你都可以搬埋娘家住。
你都話你姑仔無離婚,點解你仲要成日無中生有屈你姑仔離婚,小朋友無爸爸 ...

我點解要搬返娘家住??緊係唔關我事啦,我不知幾唔理佢,唔使同佢認親認戚,奈何唔得!!所以咪要上黎呻囉。每個人都有討厭既人,有咩問題,我做唔到個個都愛,大愛囉。

你依家同我討論你都係發表你意見,又關唔關你事呢?依度就係比人討論架啦

Astra00    發表於 20-11-19 16:24

子爵府

2021勳章

叫樓主一家返外家住?
冇能力比咪低聲下氣忍啦,樓主又唔講下有冇做過乜激嬲所謂「毒姑」,如果我係「毒姑」見到網上畀人咁唱,我會叫老豆老母踢個外人走

男爵府

恩庭寶貝 發表於 20-11-19 09:49
係多兩個人,仲有個小朋友。其實結左婚,生埋就搵地方搬喇!可能姑仔放假想休息都唔得,因有小朋友在家, ...

呢個真。有時我覺得無話搬唔到出去。咪租細d. 遠d. 一定有方法。人地中意你重話可以一齊住下。唔中意你真係搬吧啦。

別墅

2021勳章

yurijm 發表於 20-11-19 10:46
咁你朋友係咪真係企硬唔生?
不過呢啲情況,多數老婆得米
老人家點都要有孫

真係唔生,但佢老婆應該唔知,我朋友唔會主動送死,但會默默起革命。
我朋友聽另一個男性朋友講,未生你老婆都咁,生咗有武器在手,仲唔攞你全家命,而家咁嘅環境唔生好過生,好似我哋另一個fd,有錢2公婆去旅行飲紅酒好過。
最重要我朋友仲供緊樓,如果姑仔發老脾搬走cut水喉,我朋友會好唔掂,佢老婆有錢畀娘家家用孝順父母需要。99食咗佢啲野,我朋友要買返畀佢都有說話聽,我朋友出過聲話1家人唔可以太計較,買開買埋畀6299姑仔果份,佢老婆就港女上身,話唔會畀人當老馮,連自己阿媽都唔會賣帳。

子爵府

2021勳章

見你頭兩句,已經唔使講啦⋯⋯無本事無可能改變任何嘢!

如果你有計劃生多個,唔好諗啦!
如果無做嘢,即刻快快搵嘢做,小朋友比娘家人湊啦! 只有唔靠男家,你先可以理直氣壯說話。

如果你只係申下,唔去做任何嘢去改變,係無意思嘅!

伯爵府

2021勳章

實情因乜事嘈交? 起因係咩?你只講佢大力嘭門同噴香水,30歲未嫁,唔覺得咁算毒?

其實你都申請了6年公屋,都就快上樓吧!大家互相忍讓下啦,你老公&6299見到你地成日嘈交或日日黑口黑面,都唔開心同難做。始終都一齊住,佢冇做過份野,咪忍吓佢,你忍佢既同時,佢都忍緊你嘛。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

子爵府

2021勳章

Azicy1212 發表於 20-11-19 11:17
呢個真。有時我覺得無話搬唔到出去。咪租細d. 遠d. 一定有方法。人地中意你重話可以一齊住下。唔中意你真 ...
樓主梗係唔會搬,佢話自己思想傳統喎,自己都有細佬覺得亞爸亞媽間屋會(定應該)留畀個仔

別墅

2021勳章

香蕉煎餅 發表於 20-11-19 11:03
我點解要搬返娘家住??緊係唔關我事啦,我不知幾唔理佢,唔使同佢認親認戚,奈何唔得!!所以咪要上黎呻 ...

同你一樣睇唔過眼囉,但同你唔同,你又要講大話,又要自己爆,仲要不知羞恥發老脾,你心胸狹窄點會有大愛
你似認親認戚囉,成日上網公審姑仔,又要講大話,講嚟講去話人離婚,小朋友無爸爸, 想圍爐取暖返婆媳版,就算明知你講大話,都有jm好支持你。
當初搵個孤兒仔嫁,就唔洗上嚟呻,呢啲咪叫自己攞嚟衰囉

大宅

2021勳章

晴天bb 發表於 20-11-19 11:28
同你一樣睇唔過眼囉,但同你唔同,你又要講大話,又要自己爆,仲要不知羞恥發老脾,你心胸狹窄點會有大愛 :happ ...

係呀大家都係睇唔眼,你鬧人爽唔爽?我一句都無人生攻擊過你,大家討論區發表意見好正常。但你一味攻擊我,你都好激氣喎。我既事你唔使咁上心架,唔使比意見我。

別墅

caa 發表於 20-11-19 11:15
冇能力比咪低聲下氣忍啦,樓主又唔講下有冇做過乜激嬲所謂「毒姑」,如果我係「毒姑」見到網上畀人咁唱,我 ...

樓主話傳統呀,屋要俾仔,自己惗住嫁左變女主人,趕人地親生女走...
樓主你影衰晒女人呀

Amy7802    發表於 20-11-20 21:36

首頁
23456...21

尾頁

跳至