自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我朋友又係誤信人言捐左部電話. 佢話有一日, 在屋企有人按佢門鐘, 話係慈善團體, 叫人捐電話, 佢就傻傻咁俾左自己部電話那個人. 大約5-10分鐘之後, 自己才醒起電話入面有許多野未DELETE, 就立即叫管理處找那個人. 因為那人仲在大廈收緊其他人的手機., 結果找到那人, 那人就話佢部機已經拆散晒, 還原唔到, 俾唔番佢了. 大家要小心呀!

大宅

Yeelim 發表於 20-11-20 15:13
我朋友又係誤信人言捐左部電話. 佢話有一日, 在屋企有人按佢門鐘, 話係慈善團體, 叫人捐電話, 佢就傻傻咁俾 ...

新騙案

子爵府

我朋友又係誤信人言捐左部電話. 佢話有一日, 在屋企有人按佢門鐘, 話係慈善團體, 叫人捐電話, 佢就傻傻咁俾 ...

拆咗都要見屍,但你個朋友咁搞笑,自己部電話一定有私人嘢啦,唔刪除就俾人。

琥珀宮

Anpanmama 發表於 20-11-19 16:06
原來上咗報紙

港男稱免費捐壞電腦 義工維修完「彈弓手」要求取回:部機係我的 https://www.hk01.com/art ...

如果屬實,呢個男人都好賤。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

點解要拆散部機?

公爵府

回覆 Anpanmama 的帖子

我估係百鳥歸巢咁, 拆散架機, 切返另一部機出來去賣.但條友, 就可以交番張電話卡俾我朋友的.
但我朋友的理解上係有些問題的, 許多時都會理解錯的. 所以聽下就算.

有人來收機, 佢俾左自己架機人, 又取唔番, 應該係真的. 但什麼情況下會俾架機人, 就不得而知了.

大宅

係唔係中左迷暈煙,感覺上捐都唔可能即刻部機俾左人,就黎新年,大家要小心

別墅

Anpanmama 發表於 20-11-19 15:59
題外話,諗起早幾日睇見Facebook有個post,話個男人將一部用唔到嘅電腦比義工維修,
已經講明維修好後會經 ...

條友好賤格喎

首頁

尾頁

跳至