產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

kagnxiyu 發表於 20-12-2 10:28
我都係check t21, 因為我個醫生朋友一開始就叫我第10週去check safe21就得, 仲知係男定女, 同埋check埋其他 ...

safe21係咩來? 可以check到咩病?

公爵府

2021勳章

hefengyung 發表於 20-12-2 12:24

呢個post 都兩個星期,你仲未有任何處理?

洋房

hefengyung 發表於 20-12-2 12:24

主要check bb嘅染色體正唔正常, 會check到唐氏啦同埋d常見病或關於d染色體嘅病等等, 所以你唔使擔心啦, check清楚先

男爵府

hefengyung 發表於 20-11-19 17:05
我係第一胎度完頸皮2.6, 醫生話高危, 咁點算好, 好擔心

我今胎12週時度頸皮4.2,度頸皮前已做T21正常,之後仲抽埋絨毛驗,報告都係正常,頸皮厚除咗可能基因問題仲可能關結構上嘅事,例如心臟病...,所以我依家都係要等做結構先知更多

民房

我都第10週喇, 岩岩搵緊相關資料, 我有個朋友之前度頸皮係3.7, 再去做埋T21全部low risk, 生出黎都係無事好健康, 所以我會建議check埋自己安心d, 祝福你呀!

洋房

明白, 唔該晒大家, 聽完大家講我個心都定d, 咁我都係快d去check左先, 都真係好擔心謝謝大家意見

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊