想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

第一胎 兩次就中
今次第二胎 試咗4個月 都唔中
有冇易中既方法呀?

我聽日DD , 已經feel到m小姐準備黎

複式洋房

回覆 Bearbears 的帖子

我而家追第二胎,試左超過年半都未有🥺第一胎都係3個月就中

複式洋房

2021勳章

mrstamtaitai 發表於 20-11-19 23:28
回覆 Bearbears 的帖子

我而家追第二胎,試左超過年半都未有🥺第一胎都係3個月就中

點解會咁難(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

2021勳章

我個時都要半年.
仲要計好紅D時間,

大宅

我第二胎試作快兩年啦都未得

複式洋房

2021勳章

Bearbears 發表於 20-11-19 21:51
第一胎 兩次就中
有冇易中既方法呀 ...

同你一樣啊,第一胎一次就中,第二胎已經試咗五個月了,都係失敗,我同老公都好勤力,過兩日姨媽又上門了,唉。
我打算姨媽後同老公一齊去Check下,睇下精子問題還是自身問題,因為一直咁落去都唔會知道原因,依家就係想搵原因出黎。
二胎真係太難了,每個月都煎熬

複式洋房

2021勳章

ChorTingChung 發表於 20-11-23 18:19
同你一樣啊,第一胎一次就中,第二胎已經試咗五個月了,都係失敗,我同老公都好勤力,過兩日姨媽又上門了 ...

唉 我今個月唔知係咪太想要 壓力大 搞到遲咗3日都未黎m , 驗咗又唔中喎

複式洋房

2021勳章

ChorTingChung 發表於 20-11-23 18:19
同你一樣啊,第一胎一次就中,第二胎已經試咗五個月了,都係失敗,我同老公都好勤力,過兩日姨媽又上門了 ...

但想問下 啲精子會冇喇喇有問題?

大宅

2021勳章

回覆樓主:

我三年後先追到第二胎,兩胎都有檢查係老公弱精,但我覺得關壓力事,第一胎已經知道老公情況,完全覺得唔會中,點知有左。 追第二胎有少少壓力,因為覺得有左第一胎,第二胎會易中,點知唔係,試左三年,醫生叫試iui, 但疫情冇去試,跟住俾哂d bb野人,疫情心裡諗千其唔好中,點知年頭中左,bb 啱啱上個月出世

禁止訪問

複式洋房

2021勳章

123chan123 發表於 20-11-25 08:34
我三年後先追到第二胎,兩胎都有檢查係老公弱精,但我覺得關壓力事,第一胎已經知道老公情況,完全覺得唔會 ...

我諗都係因為壓力

複式洋房

2021勳章

Bearbears 發表於 20-11-24 01:19
但想問下 啲精子會冇喇喇有問題?

可能飲食作息都有關係架,第一胎係冬天一次就有,上網Check話冬天精子會活躍啲,因為熱就會容易下降~

複式洋房

2021勳章

Bearbears 發表於 20-11-24 01:18
唉 我今個月唔知係咪太想要 壓力大 搞到遲咗3日都未黎m , 驗咗又唔中喎
...

頭幾個月我Check到好準,紅D哈哈笑都Check,壓力又大,跟住都係唔中,今個月咩都唔Check,照勤力開工,都係唔中,今日姨媽日,開始M痛了,打算M後去檢查下,如果Check曬冇問題先考慮中醫補補。
唉真係心很累,好想快啲有個妹妹/弟弟同啊囡一齊成長。

大宅

2021勳章

我第二胎試左兩個cycle IUI 都唔中,好多野唸,時間唔等人,好唔好直接IVF,但好貴老公唔想

幾年前IUI 一次BINGO, 年紀大左又難左

本身子宮內膜異位症醫生話自然難有
IUI 可以拎19% 成功率,不斷燒銀紙

男爵府

2021勳章 認識瑞士牛牛第四回

littlefire 發表於 20-11-26 20:46
我第二胎試左兩個cycle IUI 都唔中,好多野唸,時間唔等人,好唔好直接IVF,但好貴老公唔想

幾年 ...

我都有子宮內膜異位,最後做左 ivf, 我覺得時間唔等人,可以既就做啦!錢用左可以搵返,時間過左冇就冇了

大宅

2021勳章

jd21 發表於 20-11-26 22:46
我都有子宮內膜異位,最後做左 ivf, 我覺得時間唔等人,可以既就做啦!錢用左可以搵返,時間過左冇就冇了
...

同老公傾唔掂數
佢話10 幾萬唔係一定中,太貴
冇第二個就算

男爵府

littlefire 發表於 20-11-26 23:17
同老公傾唔掂數
佢話10 幾萬唔係一定中,太貴
冇第二個就算

我老公初初都係咁諗呀!但佢最後都諗通左,多啲解釋下比佢聽,女人始終都辛苦啲,我地都唔驚!

大宅

2021勳章

jd21 發表於 20-11-26 23:19

我老公初初都係咁諗呀!但佢最後都諗通左,多啲解釋下比佢聽 ...

你係邊間做? 仁安?
我朋友話仁安10 幾萬係貴,建議去瑪麗8 萬左右
係唔係有d 生殖中心都係10 萬內?

男爵府

littlefire 發表於 20-11-27 10:27
你係邊間做? 仁安?
我朋友話仁安10 幾萬係貴,建議去瑪麗8 萬左右
係唔係有d 生殖中心都係10 萬內?

仁安啊!瑪麗就唔大清楚,可能要其他JM 解答

大宅

Bearbears 發表於 20-11-19 21:51
第一胎 兩次就中
有冇易中既方法呀 ...

吾一定!我第一胎要成一年
第二胎我試4個月就好,除咗身體要ready,你心情一定要放鬆,因為我凑個大,所以真好點諗!你要加油

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊