夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公話我大手大腳。又嫌髮型吾好。又話我肥(生完減吾到)。成日搵交拗。
我只買日常用品多。剪短左。130磅。
拗到甘上下我已經話夠吾好再講。轉頭又繼續要我應承佢留長髮減肥。咩心態呀?

侯爵府

AliAIO 發表於 20-11-19 23:58
老公話我大手大腳。又嫌髮型吾好。又話我肥(生完減吾到)。成日搵交拗。
我只買日常用品多。剪短左。130磅。 ...

你老公主動要求就好過分下,但減肥係要,唔係為佢係為自己

男爵府

做女人一定要好好裝備自己架,努力減肥,加油

珍珠宮

你老公都出到聲,我覺得幾好呀~好過有d人收收埋埋不滿,然後突然不愛突然要離婚。

我老公肥我都會叫佢減下,對佢髮型問題我都有意見嫁~

子爵府

男人都係視覺動物,個個都想拖個老婆出嚟威威
雖然佢咁講令你好傷心,不過我都同意樓上姊妹話,佢講好過收埋係心
咁你為己為人努力裝備自己啦

珍珠宮

有時掛住湊小朋友,係會忽略咗自己。我都會,佢都會笑笑口話我,不過又唔會要求。我有時間或見佢啲朋友,咪打扮得好啲囉。減肥就為你自己啫。

大宅

130磅真係好肥啦,佢拖你出去都想比人讚老婆靚,你減下啦,佢肯講有要求好過佢出去搵件靚女拖,你要keep下

大宅

男人真是好冇良心?大肚生完肥胖好正常啫,以者130磅都不算好肥,只可以說珠圓玉潤,他咁多要求佢係未高大靚仔玉樹林峰,你話早知你要求咁高就一個都吾好生!

子爵府

回覆 AliAIO 的帖子

為左健康啲都減下肥啦 之前我去到120磅 連自己呀爸呀媽都忍唔住笑自己肥 塊面成個ball既時候 我知道真係要減肥啦你老公係直接啲啫

珍珠宮

cupid0627 發表於 20-11-20 08:04

男人都係視覺動物,個個都想拖個老婆出嚟威威

唔......其實如果係我,我真係無意思見佢D 朋友,都唔想佢見我D 朋友,大家有唔同生活圈子同生活方式係好正常既事。
我有我既事,佢有佢既事,我好憎人地甘干涉我!!

珍珠宮

茶類愛好者 發表於 20-11-20 09:33
唔......其實如果係我,我真係無意思見佢D 朋友,都唔想佢見我D 朋友,大家有唔同生活圈子同生 ...

只係老公/另一半,無權干涉,大家有各自既人生同生活,只係人生既過客......

別墅

其實130磅,仲要睇埋你既高度,先大約知肥唔肥架。
我生完肥左十年,近排都減左下,但我高,所以130也不覺很胖,努力點係會減到的,加油!

大宅

減肥係女人既終身事業
你老公好好嫁啦肯開口講,好過佢出去搵個另一個,認真!keep la sis

大宅

首先,樓主,老公著緊你才會開口要求你注意外表(雖然他話的方法令你難接受),老實哪個男人不喜歡自己老婆企理光鮮的?男人要面,你打扮下,在街上撞到他的朋友,也是給老公面子嘛。經營婚姻關係,留住男人的心,注重自己儀表也是很重要的。生完身形走了樣不是藉口,安排時間做運動,注意飲食,有活力,老公會覺得你索喇,係咪?

侯爵府

mcs74 發表於 20-11-20 02:48
你老公都出到聲,我覺得幾好呀~好過有d人收收埋埋不滿,然後突然不愛突然要離婚。

我老公肥我都會叫佢減 ...

係㗎!好似我老公咁乜都唔講,唔出聲,交到冇得嗌,我真係唔知佢諗乜

大宅

gilgilgilgil 發表於 20-11-20 14:45
係㗎!好似我老公咁乜都唔講,唔出聲,交到冇得嗌,我真係唔知佢諗乜
那就會想下,拍拖時你們點樣溝通,那時你知他想乜嗎?

珍珠宮

gilgilgilgil 發表於 20-11-20 14:45

我老公就成日話無所謂,唔緊要,是但都幾無奈

好似我宜家懷孕肥左好多,大象腿,塊面圓到成個波咁,我話肥到咁生完都唔知收唔收得返,佢竟然話收唔到咪唔好收咯,其實我都好無mood,好似佢對我咩形象已經唔care如果個老公仲好重視我個image,反而覺得佢好在乎自己

侯爵府

Flower-kid 發表於 20-11-20 15:01
那就會想下,拍拖時你們點樣溝通,那時你知他想乜嗎?

我最近都回想結婚前曾發覺佢性格上有D怪怪,但最後沒有深究。
經歷十幾年的婚姻➕生小孩呢個大project, 現在才了解佢,我估佢自己都唔了解自己。

男爵府

樓主,換個角度睇,減肥為自己身體好,著衫又會好睇啲,可以買多啲靚衫著,咁樣自己會開心好多,加油

大宅

StellaIp0706 發表於 20-11-20 08:52
男人真是好冇良心?大肚生完肥胖好正常啫,以者130磅都不算好肥,只可以說珠圓玉潤,他咁多要求佢係未高大 ...

Agree

首頁

尾頁

跳至