自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

水晶宮

2021勳章

MM2H 發表於 20-11-20 17:03
呢個階段已經唔係諗覺得可唔可以,係希望政府會

政府弱勢左咁耐,既然黑暴都已打散晒,繼續弱下去都唔見 ...

打散黑暴唔代唔繼續玩野
相信一強制驗測, 就會有入稟告侵犯人權
黃官點判, 昨日已經係樣本。

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

anpanmenbaby 發表於 20-11-20 17:07
無既就會小心防疫啦,因怕病左手停口停
而家中左有錢派,唔防疫都唔怕無收入啦,口罩都唔洗帶
...

咁都睇佢派幾多嘅,你會唔會因為咁唔戴口罩呢?我就一定唔會囉。

子爵府

2021勳章

又派錢

中左有錢收,失業無飯開,去訓下醫院好過餓死

呢隻病,嚴重既通常係長期病患/老人

王國長老

剛剛新聞講,初步確診者之中有11個人係冇病徵,我真係覺得全民檢測係需要,唔搵出隱形患者只會沒完沒了。

水晶宮

2021勳章

麟媽媽 發表於 20-11-20 17:06
而家好多境外輸入佢哋都有香港身分證㗎,我都唔知點解咁多印巴藉人士原來喺香港永久居民,呢啲可能係英管 ...

可以限制入境, 首先就唔應該俾班留學生返港
上次係點, 大家都見到, 週圍去

水晶宮

2021勳章

cbeyond 發表於 20-11-20 17:11
打散黑暴唔代唔繼續玩野
相信一強制驗測, 就會有入稟告侵犯人權
黃官點判, 昨日已經係樣本。

我意思係經歷黑暴後,整個社會都已散晒

立到法,就唔到黃官理,依法辦事

琥珀宮

2021勳章

回覆樓主:

鼓勵多D人中?

子爵府

2021勳章 畀面勳章

hellokitty111 發表於 20-11-20 16:49
全世界得香港政府先諗到用錢作鼓勵式的抗疫方法。
林鄭最鍾意就係諗方法用曬d財政儲備!
...

因為明白大嶼,倒錢落海計劃未實行到呀嘛
仲唔諗方法fing哂政府d儲備呀
等到政府冇哂錢啦,香港冇優勢啦,咪只可以靠祖國救濟囉,香港人變下等人

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

諗唔到咩人會攞自己身體嚟玩,分分鐘都唔知要住幾耐醫院。除非傻嘅先會專登唔戴口罩為求受感染去攞錢囉!

王國長老

cbeyond 發表於 20-11-20 17:14
...

冇錯,呢啲後生仔唔Lan街好似會死咁!

水晶宮

2021勳章

cbeyond 發表於 20-11-20 17:14
...

都一樣,留學生係港人,點可能唔比佢哋入境? 但入境後強制隔離,就應該要做

水晶宮

2021勳章

MM2H 發表於 20-11-20 17:14
我意思係經歷黑暴後,整個社會都已散晒

立到法,就唔到黃官理,依法辦事

我都希望JM講中,可以立到法強制驗

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellokitty111 發表於 20-11-20 17:05
唔知,未有詳細資料,但以香港政府做法,好大可能會比! 唔驚比人judicial review告歧視之類咩!
...

王國長老

MM2H 發表於 20-11-20 17:16
都一樣,留學生係港人,點可能唔比佢哋入境? 但入境後強制隔離,就應該要做
...

我認為應該學袁教授咁講,總共酒店加埋家居隔離21日,假期都係得三幾個禮拜,咁可能冇乜人返!

水晶宮

2021勳章

MM2H 發表於 20-11-20 17:16
...

其實應該重判, 若果隔離時週圍去, 要罸款(金額要大)+坐監

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellokitty111 發表於 20-11-20 17:06
上次有人叫了20扒和牛,都係政府找數

政府d 就係咁使,叫佢支援下其他就話冇錢

水晶宮

2021勳章

cbeyond 發表於 20-11-20 17:18
我都希望JM講中,可以立到法強制驗

集氣……
我都係另外個鋪講,今日終於對 "粽池" 有正面嘅一刻,就係趕緊立法歸於公共衛生條例下,咪阻頭阻勢

水晶宮

2021勳章

麟媽媽 發表於 20-11-20 17:19
我認為應該學袁教授咁講,總共酒店加埋家居隔離21日,假期都係得三幾個禮拜,咁可能冇乜人返!
...

未必, 歐美爆得咁緊要,返香港避
呢個時候, 就唔會話香港唔好, 因為可以自由入境。

王國長老

cbeyond 發表於 20-11-20 17:19
其實應該重判, 若果隔離時週圍去, 要罸款(金額要大)+坐監

係呀,好似台灣咁罰得好金!好似幾十萬台幣,咁啲人就唔敢亂來

子爵府

2021勳章 畀面勳章

麟媽媽 發表於 20-11-20 17:11
咁都睇佢派幾多嘅,你會唔會因為咁唔戴口罩呢?我就一定唔會囉。

有d人為左慳錢連口罩都戴幾日,或者唔帶,就知係佢地眼中金錢係重要過健康架啦

首頁
34567...11

尾頁

跳至
熱門主題
好傷心。 ... 2 3 4 5 6 .. 7
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊