自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章

大力大力 發表於 20-11-20 18:33
妳去Youtube睇最少100套撞車片合集(香港或國內)、妳就會完全明白~

我相信我睇咗幾百套~

哦,哈哈,咁就得出你嘅所謂結論,真係好有根據

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

糯米米糍 發表於 20-11-20 18:34
哦,哈哈,咁就得出你嘅所謂結論,真係好有根據

妳唔去證實、無話可說~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

my005 發表於 20-11-20 18:30
我相信佢人係好既,不過有時真係太直,若唔知道,真係會以為佢年紀唔大添﹗
...

年紀大唔代表思想成熟
有尐人就係學極都唔肯去進步

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 20-11-20 18:28

說者無心、聽者有耳、始終忘記女性是小氣的~ :i ...

你都話呢度係女人堆咯,就要識做啦﹗有啲野要有分寸。

我知你無意既,如果你將呢個話題放去男人堆度,可能會得到較大認同都唔定既。

而且好笑既野有好多架,下次再POST啲大家都認同好笑既囉。

我都試過無諗真就POST野架,咪又係衰左架﹗ 唯有下次諗真啲先囉。

如果真係覺身痕,今晚叫你太太幫你RR囉。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

大將軍 發表於 20-11-20 17:57
嗰個男人揸車又好叻咩?撞完汽水未撞阿婆,成日搵存在感
有車好巴閉咩?
...

手車唔掂,但又會係鋪回應話人係咪新牌,無知無恥比駕駛能力低更可怕

侯爵府

牛年勳章

大力大力 發表於 20-11-20 18:35
妳唔去證實、無話可說~

敢問youtube上面片段數量代表咩?代表你講嘅嘢成立?代表現實生活上女人揸車比男人發生同類問題多?youtube片段=實際數據?如果你係咁理解,你都非常偏面,非常無知

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MM2H 發表於 20-11-20 18:37
年紀大唔代表思想成熟
有尐人就係學極都唔肯去進步

有時佢都係好笑既來源黎,佢啲POST一出,我就知佢又身痕喇。

不過,我相信佢本質係好既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

my005 發表於 20-11-20 18:44
有時佢都係好笑既來源黎,佢啲POST一出,我就知佢又身痕喇。

不過,我相信佢本質係好既。

本質唔知啦,冇興趣深究,但言談間對女性嘅貶意,就真係常見,衰在佢自己手車都唔係醒,一見其他jm講揸車,就衝出嚟話人點點點,又話人係咪新牌仔

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大力大力 發表於 20-11-20 17:04

駕駛女性可能犯下嚴重錯誤

我其實真的、非常唔覺得好笑!!!!!

很認真很嚴肃地告誡所有司機,無論男女老青,請小心謹慎揸車,請顾及旁人旁車,一個意外好大機會就會有人死亡,終身傷殘。。。。。

我嘅曾經經歷是坐朋友車,红燈位停時,俾後車不算猛烈地撞埋嚟,大家頸部都有輕和中度受傷,一直到現在仍時好時壞,看物理治療係生活一部分。

車祸意外仍能令人找出笑点,不能苟同!

請所有輕佻、追求揸車爽和加速快嘅司機,請代入車祸死者、永久傷殘人士的家属位置去想一想,去感受一下。。。。。

水晶宮

回覆樓主:

點解你係都要做埋d惹火嘢呢
身痕?

大宅

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BKsquare 發表於 20-11-20 18:51
點解你係都要做埋d惹火嘢呢
身痕?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ificould 發表於 20-11-20 18:48
我其實真的、非常唔覺得好笑!!!!!

很認真很嚴肃地告誡所有司機,無論男女老青,請小心謹慎揸車,請 ...

這些意外全沒傷亡~

買基金真係好傷

侯爵府

好媽媽勳章

我都估到你會俾人鬧不過某程度上我認同你,我身邊啲女性初初考到車牌,的確蝦碌事比男性多,所以我唔考,唔想嚇親人
開心每一天

珍珠宮

咁樣對女性好唔尊重喎..

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

teresayan07 發表於 20-11-20 18:55
咁樣對女性好唔尊重喎..

妳們在自由版、成日笑男性就得?

我承認我大方、完全冇嬲過~

買基金真係好傷

男爵府

我遇過有兩次在迴旋處可以掉轉行,攪到停曬車等佢掉番頭,都係女人

珊瑚宮

MM2H 發表於 20-11-20 18:47
本質唔知啦,冇興趣深究,但言談間對女性嘅貶意,就真係常見,衰在佢自己手車都唔係醒,一見其他jm講揸車 ...

咁老實話,佢响呢度咁耐,佢有時都肉緊啲JM,驚佢地被人呃既。單係呢點,本心唔壞。

不過佢可能傳統思想比較重,有啲想法已不合時宜,又太長氣,有時又太直,太自以為是 咁啫。(呢啲可能係佢好彩,無咩受過大挫折,一家又洽融幸福而令佢太自滿而忽略左其他人既諗法喇)

總之,希望佢以後能三思而後行啦﹗

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

大力, 又踩蛇

珍珠宮

大力大力 發表於 20-11-20 19:00
妳們在自由版、成日笑男性就得?

我承認我大方、完全冇嬲過~

我無笑其他男性架.. 我只係笑我 c6 一個

首頁

尾頁

跳至