自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

mandy952 發表於 20-11-29 11:20
原來係咁,東方日報可以嗎
毒果咁做好折墮喎

毒果喎⋯⋯怕咩折墮

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

Mrs.Chan 發表於 20-11-29 08:29
捐款去毒果同黃人議員似眾籌多過幫人囉,唔好係度混水摸魚利用人的同情心啦
...

把口收下好喎,你有證據可以告報館告議員,人地孤兒寡婦等緊錢救命㗎

Mrs.Chan    發表於 20-11-29 19:14

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

sambebe 發表於 20-11-29 10:06
我冇深究,呢啲幫吓人,略盡綿力,不談政治。
有咩其他渠道幫倒遺孀同兩位小妹妹,歡迎提出。
...

睇完好心痛,我都會盡棉力

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

JunJunJu 發表於 20-11-29 05:03
好離譜喎 你朋友知捐款收唔齊,俾佢地扣起?可唔可以告佢地?

告佢地d 咩?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

violett 發表於 20-11-29 05:32
下, 乜原來係咁架, 我記得apple係有分編號比邊個事主, 我仲以為真係可以幫到佢地, 好彩黑暴後我無再捐。

...

講少少,始終人地私隱。。
朋友A 係要籌幾十萬"醫病",可惜未籌足夠前已經唔需要雖然未足,但不遠(因為有公佈爭幾多先達標),但筆錢唔再"醫病" 就唔會比朋友了,話會留比基金幫助其他人...

朋友B 係家人離開左,本身生活亦有d 緊,我地以為apple 籌到係會比佢攪身後事加幫補下生活,過左呢關先啦。但唔知apple 點decide, 只比身後事錢,仲要有清楚正式單據,但殯儀呢d,好多時都唔太正式,而有d 明明好清楚(eg 火化費)又無得claim...結果係claim 唔晒,仲要幾個月後先有,生活費係$1都無。

象牙宮

2024年龍年勳章

我愛Corina 發表於 20-11-29 09:24
唔係,我有兩個朋友都不幸要接受apple 幫手籌錢,但原來唔係全數歸苦主,係由apple 決定幫幾多。
所以一定 ...

吓...

大宅

我愛Corina 發表於 20-11-29 20:30
講少少,始終人地私隱。。
朋友A 係要籌幾十萬"醫病",可以未籌足夠前已經唔需要雖然未足,但不遠( ...

好過份, 呃哂我地有心人啲錢...

ps 祝願妳朋友安好

首頁

尾頁

跳至