自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我38都有少少老花了,唔認老都唔得

瑪瑙宮

2021勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

眼科醫生話、人死咗先冇老花、人老左個個都有 ~ .

有錯請改正~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

臭屁 發表於 20-11-21 23:36
我原本冇近視,但近日覺得睇近野好曚,要拉開少少先對到焦,喱啲叫散光定係老花呀,真係唔知睇野有咩分別:i ...

睇新聞e+因為電子產品,老花年輕化,有d 二十幾已經有。 所以我成日提個囡唔好機不離手,不過佢都唔聽,再咁落去,我諗佢都會好快老花

大宅

crystal媽咪 發表於 20-11-21 23:46
有人43歲左右有

我40時已經有老花

伯爵府

2021勳章 親子王國15週年勳章

臭屁 發表於 20-11-22 00:11
最幣之前視力一向都好好,冇近視散光
好似話就係無近視,會快有老花。 有近視會減慢老花度數。 吾知係咪真。。

男爵府

眼科醫生話平均42歲開始有老花。我就係42果年有老花

琥珀宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ncheese 發表於 20-11-24 07:50
我40時已經有老花

老公驗眼時,職員話男性40歲開始有(如常用電腦會早d)
我暫時冇,玩少d,距離遠d,鏡片加藍光會延遲d
相知相遇相識

子爵府

2021勳章

40頭開始有老花, 日常睇野未駛帶老花眼鏡
但有啲好細好細既字開始睇唔到囉....

珍珠宮

2021勳章

40頭係正常,
我問過視光師.

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

我3x已經開始有

伯爵府

2021勳章

Tabo63 發表於 20-11-24 07:55
好似話就係無近視,會快有老花。 有近視會減慢老花度數。 吾知係咪真。。
...

我17年前激光減近視到接近0,最近驗,近視50,沒有老花,自己用手機,電腦算多。只係早睡,睡眠夠,近年亦有買眼supplement 食

複式洋房

臭屁 發表於 20-11-21 23:36
我原本冇近視,但近日覺得睇近野好曚,要拉開少少先對到焦,喱啲叫散光定係老花呀,真係唔知睇野有咩分別:i ...

我媽40中就有了

男爵府

2021勳章

是老花,現代人因為電話用多了眼,是快咗,好多人一樣。

珍珠宮

2021勳章

本身有2XX度近視, 而加有老花, 反而近野睇得好清楚, 唔洗戴眼鏡, 遠野就要戴

珊瑚宮

2021勳章 精叻鼠年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我配左老花鏡,但唔知點解戴左好唔舒服,而家我索性連近視鏡都唔戴了

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

我都唔知,好似有少少了,但我本身500度近視,可能要去驗下眼先

子爵府

2021勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

臭屁 發表於 20-11-22 00:11
最幣之前視力一向都好好,冇近視散光

之前聽人講過, 如果冇近視, 就會好易有老花

複式洋房

都有D朋友講開40開始有

翡翠宮

2021勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我右眼有400度近視,左眼正常,一直無戴眼鏡,去年先配咗眼鏡,但好少戴,近期發覺睇小字唔清楚,就知應該係老花,我4到尾
I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊