自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

如題。

例如我好鍾意飲咖啡,C6唔like,但我日日幫佢洗腦話咖啡好香好好味,沖埋俾佢,雖然有時佢都會迎合下我,但幾次都同我講佢鍾意奶茶唔鍾意咖啡。但我都繼續話佢聽咖啡好正 ,要佢一齊飲

其實唔可以話逼既....嗯嗯....我表達得唔好,其實我原意係同另一半分享自己認為好好既嘢

珍珠宮

好慘,你憑咩迫人改喜好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

唔會

珍珠宮

bobbibrownbb 發表於 20-11-22 11:28
如題。

例如我好鍾意飲咖啡,C6唔like,但我日日幫佢洗腦話咖啡好香好好味,沖埋俾佢,雖然有時佢都會迎合 ...

唔會!
但日子耐了,大家會互相影響,例如我愛日劇他愛電影,現在會互相陪伴一起睇

珍珠宮

唔會

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

絕對唔會,點解要迫?
調返轉你老公迫你唔飲咖啡,一定只可以飲奶茶你又點?

水晶宮

唔會
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

當然唔會。
做咩要迫人

侯爵府

回覆樓主:

唔會

侯爵府

回覆樓主:

唔會!

珍珠宮

睇下對佢係咪好事,例如我老公唔食蔬菜唔食生果,但都會逼佢食少少

公爵府

2024年龍年勳章

No

公爵府

bobbibrownbb 發表於 20-11-22 11:28
如題。

例如我好鍾意飲咖啡,C6唔like,但我日日幫佢洗腦話咖啡好香好好味,沖埋俾佢,雖然有時佢都會迎合 ...

你係獅子座定係亞氏保加?
一般人唔會迫人
我認識只有上述兩類人先會迫人認同佢地所講的好

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

唔會,點解要迫佢?

水晶宮

除非果樣野會影響到我們的關係或生活,否則我唔會迫佢改變任何野,反之亦然。

大宅

唔會,佢鍾意我就夠啦

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好搞笑,咁迫法,我鐘意食冬菇,C6見我食,佢又食.

水晶宮

如題。

有咩好迫,做女人唔好咁專制,佢娶返黎係老婆唔係阿媽,更何況就算阿媽都唔應該管佢嘅正常喜好

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唔會
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如題。

你認為好,人地認為唔好。
答左你唔鐘意,仲要繼續強人所難。

首頁
12345...7

尾頁

跳至