自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

子爵府

2021勳章

199707100304 發表於 20-11-22 13:03
如果用錢黎推動人們去檢測,為何當初不以1萬元配合全民檢測計劃?現在會用5000推動市民去測?不難想像有些 ...

係呀!不如檢測嘅人就收$5000!唔係獎勵發病,仲有已經造成社區風險嘅人囉!

大宅

2021勳章

VICTLEUNG 發表於 20-11-22 12:14
沒有更差的政府

哈哈哈哈哈哈哈

伯爵府

2021勳章

小肥兔 發表於 20-11-22 15:05
見你話低智, 以為你有高見, 原來都只係空有批評

對不起,真的沒有你那麼高智。
沒有高見就不能提出意見,真的高智能人。長見識了。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-22 15:04
其實係咪誤解咗確該者会有額外五千呀?我理解係有啲工種入院無人工,影響收入,所以啲人唔肯去檢測,政府想 ...
暫時睇到話不設資産审查,具軆細節等勞福局公布,所以希望大家都要出聲,等勞福局睇到漏洞!

男爵府

2021勳章

換一角度係政府畀錢鼓勵某類人感染,冇眼睇!

子爵府

2021勳章

上善若水 發表於 20-11-22 12:07
大部分姐姐身壯力健,大把菲印會為咗5000蚊又唔使做嘢,肺炎party,後果不堪設想 ...

應該會好似派一萬元咁,佢地無份。

男爵府

2021勳章

lilysun123 發表於 20-11-22 15:15
應該會好似派一萬元咁,佢地無份。
希望你諗既無錯!否則5000蚊對於月薪不足5000的外傭,真係有好大吸引力,等同出雙糧

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

乜野思想,派5000

別墅

但其實又有幾多人想要果5000?有幾多人真係想Covid-19? 乜真係會為咗5000搵命博?!

大宅

2021勳章

大部分姐姐身壯力健,大把菲印會為咗5000蚊又唔使做嘢,肺炎party,後果不堪設想 ...

係喎,又無諗過

男爵府

2021勳章

Choochootrain 發表於 20-11-22 15:25
但其實又有幾多人想要果5000?有幾多人真係想Covid-19? 乜真係會為咗5000搵命博?!:unk ...

如果死咗有一萬係咪即刻惹肺炎整死埋自己攞一萬

侯爵府

除左班工人,仲有啲老人家,佢哋本身都吾願戴口罩,覺得死未死law...宜家仲話有錢派,更加會吾戴啦

子爵府

2021勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

FionaWong0118 發表於 20-11-22 12:49
其實我覺得中招要罰款先岩!又播毒又要人醫!而家仲有錢派!痴痴地!
...

同意! 不過大愛L 一定反對

子爵府

2021勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

上善若水 發表於 20-11-22 15:20
希望你諗既無錯!否則5000蚊對於月薪不足5000的外傭,真係有好大吸引力,等同出雙糧
...

重複重中,唔會重複不斷咁俾$?

別墅

茶木 發表於 20-11-22 15:27
如果死咗有一萬係咪即刻惹肺炎整死埋自己攞一萬

即係我買重保險,自殺

水晶宮

2021勳章

姐姐係市民?
講緊係市民喎

男爵府

2021勳章

低能!

男爵府

回覆樓主:

仲有道友、無業人仕、綜援人士,反正都窮冇錢,中招有5000,唔怕中!

寶石宮

2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

姐姐中咗可以 double pay,雇主又唔炒得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-22 15:04
其實係咪誤解咗確該者会有額外五千呀?我理解係有啲工種入院無人工,影響收入,所以啲人唔肯去檢測,政府想 ...

係喎!突破盲點,真係一線之差,我覺得咩政策都有正反兩面、有好有壞,希望唔好做到一半一半,等睇詳情

首頁
34567...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊