婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前因為妊娠毒血bb不幸離開,老爺比好多壓力我,所以我老公就話呢段時間搬出去住,但係我老公話我日後有BB就要搬返嚟住,因為如果我自己喺屋企冇人可以照顧我,加上因為我上一胎有妊娠毒血,我老公額外緊張,但係我真係吾想一有bb就搬反去,如果我日日見到老爺真係會好大壓力,大家睇返我上一個post就會知道我有幾驚佢,我連聽到佢把聲都驚,咁我都有同我老公講話我驚,但我老公話遲啲佢未必會係咁樣,但係如果我有咗搬返去娘家又太遠,去醫院複診又唔方便,而加搞到我成日諗我應唔應該下年再懷孕,但係我真係好想帶bb反離。。

男爵府

牛年勳章

回覆 Byyan 的帖子

雖然我未經歷過無左bb,但都明白你既感受。好想留言同你打氣。
希望你下一胎順利。
最好都等自己心情準備好才備孕。
加油

複式洋房

如果要返去仲大壓力嘅話對bb都唔好喎... 加油啦。。

水晶宮

回覆樓主:

返去同 6299 住不一定對身體好。大住肚已經受荷爾蒙影響, 情緒不穏, 仲要適應同 6299 住, 你老公叫好心做壞事

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

見你舊post話老公話買左樓都係會租出去 最後你都係要同99住

其實佢有無諗過同住你唔開心
對你身體唔好
唔開心有壓力又難有bb
就算有左 媽媽唔開心
相信對肚內bb都唔方好
生左bb 對住6299更加多問題

同你c6再傾下吧

大宅

再同老公傾傾,睇下兩個人搬出去加生BB經濟上負唔負擔到,如果經濟上唔得都要靠6299幫手

珍珠宮

到時先算我老公當初都唔肯離開屋企,買樓都要買佢呀隔離街。

點知自己住落之後,叫佢返去多d佢呀媽到都唔肯,以前我成日投訴,宜家變左佢同我投訴

子爵府

香港有幾大?會幾遠?遠極百幾二百蚊的士都到,我覺得應該返娘家,穏定咗再返老爺度囉

大宅

HOPEFORBB 發表於 20-11-23 10:29

香港有幾大?會幾遠?遠極百幾二百蚊的士都到,我覺得應該返娘家,穏定咗再返老爺度囉 ...

如果我娘家返去佢嗰度3百幾的士,我娘家係元朗,我老公嗰邊喺觀塘

大宅

mcs74 發表於 20-11-23 00:37
到時先算我老公當初都唔肯離開屋企,買樓都要買佢呀隔離街。

點知自己住落之後,叫佢返去多d佢呀 ...

唯有係咁啦⋯⋯

伯爵府

Byyan 發表於 20-11-22 13:56
之前因為妊娠毒血bb不幸離開,老爺比好多壓力我,所以我老公就話呢段時間搬出去住,但係我老公話我日後有BB ...

俾我會拖住佢
話好啦 如果照顧唔到自己就返去住
實情你好清楚跟本唔使62照顧
咁到時就唔使返去

岩岩先搬出來又叫心地搬返去
你老公真心玩野
明唔明個問題喺邊

大宅

whitebyKiKi 發表於 20-11-23 12:46
俾我會拖住佢
話好啦 如果照顧唔到自己就返去住
實情你好清楚跟本唔使62照顧

佢知,但係我老公好有信心覺得我哋搬走咗佢呀爸會自我反省,我都有話我可以照顧自己,但我上一胎我郁少少就高血壓所以我老公超吾放心

伯爵府

Byyan 發表於 20-11-23 14:21
佢知,但係我老公好有信心覺得我哋搬走咗佢呀爸會自我反省,我都有話我可以照顧自己,但我上一胎 ...

但其實高血壓係因為62.....

伯爵府

回覆樓主:

如果係我,我寧願唔生,不過仲有時間,慢慢道服你老公,加油樓主

複式洋房

Byyan 發表於 20-11-22 13:56
之前因為妊娠毒血bb不幸離開,老爺比好多壓力我,所以我老公就話呢段時間搬出去住,但係我老公話我日後有BB ...

我覺得原因喺你冇bb 其實老公諗法喺驚冇人照顧你 你有咗bb 爺爺態度喺唔同啦 因為有人陪著爺爺玩 最初就喺你壓力大咗

大宅

回覆樓主:

你老公要靠佢阿爸嗎?竟然唔先照顧你感受,你都講咗好驚你老爺,仲逼你有咗要返去住。趁而家未有,講清楚有咗唔會返去住,住唔住係你決定,唔好受委屈,自己感受最重要。

大宅

Nevaeh72 發表於 20-11-24 06:30
你老公要靠佢阿爸嗎?竟然唔先照顧你感受,你都講咗好驚你老爺,仲逼你有咗要返去住。趁而家未有,講清楚有 ...

吾需要靠佢呀爸。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

傾唔掂就唔好準備生住
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

如果對住62唔開心仲大壓力,你唔想搬返去就唔好搬,同你老公再傾吓
(我上胎臨生先妊娠毒血,早產1個月,好彩bb健康出世,所以明白大壓力對妊娠毒血好大影響)

大宅

yuki... 發表於 20-11-25 11:59
如果對住62唔開心仲大壓力,你唔想搬返去就唔好搬,同你老公再傾吓
(我上胎臨生先妊娠毒血,早產1個月,好 ...

係。。我真係吾想同佢一齊住真係要聽曬佢話,我上一胎我每日早上10點幾起身,佢話其實我要7點起身食野之後話我餓親呀b,然後我產檢照超聲波bb係到郁,反到屋企我咪同我奶奶講我bb係到郁做運動,得我老爺話我係餓親bb所以bb先郁,食飯成日迫我食曬啲餸,我話我飽,佢會係錦推俾我,搞到我食餐飯都食到吾知點,食幾多都要佢話事,吾聽佢講又話我餓親bb,所以我同佢一齊成日好大壓力。。

首頁

尾頁

跳至