婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

yuki... 發表於 20-11-25 11:59
如果對住62唔開心仲大壓力,你唔想搬返去就唔好搬,同你老公再傾吓
(我上胎臨生先妊娠毒血,早產1個月,好 ...

我連出街揾我媽,佢都會好大反應,驚死我出街會整親呀b⋯⋯

別墅

Byyan 發表於 20-11-25 12:16
係。。我真係吾想同佢一齊住真係要聽曬佢話,我上一胎我每日早上10點幾起身,佢話其實我要7點起身食野之後 ...

我完全明白對住6299勁大壓力,做乜都有說話聽,做乜都比人鬧!
所以真係要同老公傾清楚

大宅

yuki... 發表於 20-11-25 12:21
我完全明白對住6299勁大壓力,做乜都有說話聽,做乜都比人鬧!
所以真係要同老公傾清楚
...

佢會係錦重複講,講到我聽佢話先停

別墅

如果一定要同6299住,趁未有bb就離婚算罷,不要再產生更多問題、更多仇恨。

大宅

係。。我真係吾想同佢一齊住真係要聽曬佢話,我上一胎我每日早上10點幾起身,佢話其實我要7點起身食野之後 ...
有左就要搬返去同佢地一齊住,係咪直到生左B都要繼續一齊住?6299湊?
你都已經表明左有幾驚你老爺。但你老公仲話遲D未必會咁樣。點樣保證到?佢都唔諗下你感受既。
而且就咁聽你咁講,你老爺控制慾好高,點都要你聽佢話。。到時生左BB仲煩,可能咩都佢話事你無聲出。

大宅

JM0910 發表於 20-11-26 12:15
有左就要搬返去同佢地一齊住,係咪直到生左B都要繼續一齊住?6299湊?
你都已經表明左有幾驚你老爺。但你 ...

吾會6299湊因為佢哋要返工,不過62係兼職長時間喺屋企,而我有BB嗰段時間我老公想我返去住,因為佢想有人照應怕我好似上次咁出事,我都好驚我生咗BB之後佢會比更多壓力我,再加上我上一胎已經冇咗,我好驚我之後有咗搬返去佢會仲恐怖,我真係好驚聽到佢把聲,諗返起之前有BB嗰陣同佢獨處食飯嗰10幾分鐘簡直係令我諗都唔敢諗。

大宅

我都有同佢講點樣保證日後佢一定唔會咁樣,之後我老公話平時佢阿媽都有出聲話我62,但係我奶奶係返全職嘅,我有好大部份時間都係同我老爺獨處,之後我老公話而家都未係將來嘅時候叫我唔好諗咁多覺得佢一定係咁。

大宅

佢真係好恐怖㗎,之前有咗BB唔可以飲茶,佢叫我飲我話唔使喇,之後解釋返茶入面有咖啡因飲咗唔好,但係佢會係咁講講到你要飲佢先會收聲,所以我先好驚聽到佢把聲

大宅

Byyan 發表於 20-11-26 16:42
佢真係好恐怖㗎,之前有咗BB唔可以飲茶,佢叫我飲我話唔使喇,之後解釋返茶入面有咖啡因飲咗唔好,但係佢 ...
就算奶奶會幫口都無用,始終佢要返工好多野都唔知,始終你同老爺對既時間多。
所以我覺得你既感受先係最重要。日日要對住咁既人令到自己喧唔開心咁大壓力為咩
即係到時生左係你自己湊但都要同佢地繼續同住?係既話都真係麻煩。未生都咁多意見,到時生左就咩都佢話事架啦

大宅

JM0910 發表於 20-11-26 16:57
就算奶奶會幫口都無用,始終佢要返工好多野都唔知,始終你同老爺對既時間多。
所以我覺得你既感受先係最重 ...

到時生左之後坐完月應該會搬返走,不過好驚我62會想我哋留低

大宅

JM0910 發表於 20-11-26 16:57
所以我覺得你既感受先係最重 ...

同埋我老公都有講過我老爺係潮州人比較大男人

男爵府

Byyan 發表於 20-11-26 16:42
佢真係好恐怖㗎,之前有咗BB唔可以飲茶,佢叫我飲我話唔使喇,之後解釋返茶入面有咖啡因飲咗唔好,但係佢 ...

哇... 雖然唔係飲啖茶會死,但佢咁樣完全唔係照顧囉...... 有無同老公講呢件事? 孕婦心情都好緊要呀,如果搞到精神壓力大 對個胎係更大傷害

別墅

佢下次夾幾多比你 你夾返幾多比佢
對呢d人唔好動氣 佢太自以為是
咁你用其人之道 還治其人之身
比佢感受下比人咁對待係咩感受

佢話你食得少攪到牙b動
你下次當佢有咩頭暈身興 你照話返佢食得少 所以攪到咁

佢叫你7點起 你揾日5點叫醒佢 叫佢食早餐
激死佢

你做被動 佢只會得寸進尺
你要反擊
你62真係堅口臭 勁黑人憎

複式洋房

Byyan 發表於 20-11-22 13:56
之前因為妊娠毒血bb不幸離開,老爺比好多壓力我,所以我老公就話呢段時間搬出去住,但係我老公話我日後有BB ...

千其唔好一齊住呀,尤其是你要安胎日日得你同62喺屋企,好大壓力好唔方便,BB出世同老人家分歧更多問題,分分鐘會抑鬱。兩公婆住,辛苦啲但煩惱少好多,兩公婆一齊努力,加油

首頁

尾頁

跳至