自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺,一晚訓得三個鐘左右,我見到佢咁真係好心痛,可以點安慰佢?(emoji)我個fd真係好愛個男仔......

我估個男仔應該已經有另一個,可以做到咁絕,其實一段感情用咗咁多時間去經營,點解可以唔理對方感受!

angelalayma    發表於 20-11-24 16:46
pansy888hk    發表於 20-11-23 21:08

大宅

緣盡咗。你聽佢呻下,叫佢找啲寄托,新朋友,新男友,shopping, 興趣,加工作同part-time。佢忙咗,漸漸就會忘記,會習慣,只有時間才可以幫佢。

水晶宮

回覆樓主:

咩原因?應該係唔結就分?

珍珠宮

ctslhkc 發表於 20-11-22 13:58
我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

變左心就係變左心
好多男人都係貪新忘舊

時間會幫到佢,陪佢做佢like既野

wcpcelia    發表於 20-11-23 14:32
ying_mail    發表於 20-11-22 14:10

大宅

要變心唔係一朝一夕嘅事,唔係當時人,當然唔理解。

宜家可做既就係陪多啲老友,唔好比佢諗埋一邊

子爵府

我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...
感情這樣野,好難講!有人結婚20年都一樣會離婚,有人識咗7日就話愛到要結婚。

子爵府

回覆樓主:

感情無得免強,一個人要變心你亦控制唔到,盡量聆聽你朋友呻,其他安慰說話唔洗講太多

男爵府

好媽媽勳章

she007 發表於 20-11-22 14:08
咩原因?應該係唔結就分?

佢男友話近排好多方面壓力都好大,話我個fd俾佢好大壓力,要分開冷靜吓!

我覺得這只是藉口!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

變咗就係變咗,其實唔需要原因

男爵府

結婚20年都可以離,何況只是拍拖,不是時間長短問題

水晶宮

簡單啲講,佢唔愛你,就算留喺身邊都無意思。傷心係正常反應,時間會沖淡一切,俾多啲時間佢自己去習慣及重新上路。

男爵府

好媽媽勳章

man09876 發表於 20-11-22 14:07
緣盡咗。你聽佢呻下,叫佢找啲寄托,新朋友,新男友,shopping, 興趣,加工作同part-time。佢忙咗,漸漸就 ...

時間的確係最好嘅藥,要放低真係要啲時間,希望佢快啲走出困局(emoji)

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

唉~唔好話9年
我朋友拍左8年結左5年都話離婚
有埋抑鬱。
做朋友都係陪佢開解下佢嫁咋
真係要靠自己當時人企返起身。

珍珠宮

冰封三尺。。。可能只是你朋友沒為意。不要說男女朋友,廿年夫妻也有可能話走就走。他走,頭也回,也不值留。
希望你朋友能快快療好傷,重新出發,找到真命天子

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

無緣不如早分
放下自在

男爵府

結婚前攪清楚咪好囉,根本係好事,好多人結婚後第二日就後悔,什至擺酒個刻後悔,騎虎難下。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

9年分, 好過19年後分。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

ctslhkc 發表於 20-11-22 14:15
佢男友話近排好多方面壓力都好大,話我個fd俾佢好大壓力,要分開冷靜吓!

我覺得這只是藉口!

唔夾無小朋友
唔鐘意就最好早啲分
唔好拖大家

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

ctslhkc 發表於 20-11-22 14:33
時間的確係最好嘅藥,要放低真係要啲時間,希望佢快啲走出困局(emoji)

勉強冇幸福,好明顯個男人已經唔同佐..... 佢分手好過拖住欲斷難斷個隻。多啲陪你朋友,愛情,冇時間計算,唔係識得耐就更穩固,而且經營一段感情,從來都唔係一個人就完成得到。陪佢搵吓多啲興趣活動,等佢冇咁寂寞。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

首頁
12345...10

尾頁

跳至